רוסטצ׳יקן ברוטב פירות יער

התחלתי במתכונים לשנה החדשה!
תכינו את זה ואתם מסודרים עם המנה העקרית.

באירוח האחרון של המשפחה, תפס המלך את עמדת ה״מלצר״, נטל סכין (אותה השחיז היטב לקראת האירוע), מזלג עם זרוע ארוכה, 2 קערות רוטב (רוטב פירות יער חמוץ מתוק ורוטב בשרי) שנמזג בעזרת מצקות קטנות, והתור התחיל להצטבר מול העמדה שלו… לא משנה מה עוד היה על השולחן. המלך גנב את ההצגה!

מה שהוא חילק לאורחים היה רוסטצ׳יקן: פרוסות חזה הודו חם שהושרה יום קודם במרינדה וניצלה בתנור בתבלינים ארומטיים ומעוררי חושים.

כשאני מגישה את זה חם, אני קוראת לזה רוסטצ׳יקן (על משקל רוסטביף). כשהפרוסות קרות זוהי למעשה פסטרמה ביתית, ממנה אני חותכת לפעמים קוביות ומקפיצה במגוון טעמים אסייתיים או משלבת בסלטים רעננים.

ההכנה פשוטה ביותר, המחיר זול (כ- 30 ש״ח לק״ג) והתוצאה מרשימה. אהה, יתרון נוסף: אני מכינה כמות כפולה ומקפיאה חלקים שלמים (לא פרוסים).

מה נותר? לרוץ לקנות ולהניח במרינדה…

המרכיבים:
· חזה הודו (נקבה) "פרפר" חתוך ל-2 (או 6 חזות עוף חצויים)

למרינדה:
· 4 כפות פפריקה מעושנת (או חריפה)
· 1-2 כפות מלח
· 2 שיני שום פרוסות
· 2 עלי דפנה
· 3 גרגרי פלפל אנגלי
· 2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים

לציפוי הנתחים
· 2 כפות חרדל דיז'ון גרגרים
· 2כפות פלפל גרוס
· 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה
· 2 כפיות דבש או סילאן (לא יותר כי זה נוטה להישרף)
· 1-2 כפות קטשופ או רוטב צ׳ילי מתוק (איכותי)

רוטב פירות יער:
1 חבילת דומדמניות שחורות (Black Currants) או פירות יער אחרים – 250 גרם.
1/2 כוס יין אדום
2 כפות חומץ בלסמי
1/3 כוס סוכר

אופן ההכנה:
1. מערבבים את מרכיבי המרינדה ומורחים בה את הנתחים.
2. מניחים בכלי גדול וממלאים מים עד לכיסוי כל החלקים.
3. מכסים ומכניסים למקרר למנוחה למשך לילה.
4. למחרת, מוציאים את הנתחים מהמרינדה, מייבשים מעט בעזרת נייר מגבת ומניחים בתבנית מרופדת באלומיניום ובתוכה נייר אפייה (כשתגיעו לשלב ניקוי התבנית תברכו אותי).

5. מערבבים את מרכיבי הציפוי ומורחים אותו על גבי העוף.
6. אופים 20 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה המקסימלית (כ- 250 מעלות).

7. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום, מחוררים בעזרת סכין מספר חורים ליציאת אדים וממשיכים לצלות עוד 45 דקות. (אם משתמשים בחזה עוף – צולים 15-20 דקות בלבד).
8. מכבים את התנור, מסירים את הכיסוי של התבנית ומשאירים בתנור החם לעוד 10 דקות.
9. מחכים לפחות 15 דקות לפני שפורסים (כדי שיצאו פרוסות יפות).
10. מכינים רוטב פירות יער ע״י בישול הפירות עם יין אדום, חומץ בלסמי והסוכר. מבשלים ומצומצמים עד לקבלת סירופ סמיך.
11. מכינים רוטב בשרי ע״י בישול הציר שנאסף בתחתית התבנית עם 1/2 כוס יין עד לצמצום הנפח לחצי.

בתאבון!
חיים וטעים!

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.