הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 306

החל מאוגוסט 2010

מסעדת פועלים של דים סאם, עם אוכל מעולה שעושה חשק להזמין את כל התפריט, אם לא בפעם אחת, אז בהחלט בכמה ביקורים, כי חובה לחזור לשם שוב ושוב ושוב.

03/08/2013

בלילה הלבן שהיה לפני מספר שבועות נסעתי באוטובוס בבן יהודה, והעין שלי קלטה את הדים סאם החדש. רשמתי לעצמי שצריך לבדוק במה מדובר. כמה שבועות חלפו, וכבר כל הפייסבוק שלי התמלא בדיווחים מהמקום עם צילומי מנות. הבנתי שמדובר במקום חם, ושצריך לבקר שם בהקדם. ברביעי האחרון לקחתי לשם את היפופוטם ומינהל’ה.

יום רביעי, שמונה בערב, המקום מפוצץ. חיכינו קצת בחוץ שיתפנה שולחן, אבל ממש קצת. בתשע כבר נהיה תור משמעותי בחוץ. ובפנים, מסעדת פועלים שטופת אור ומלאת חיים.

התיישבנו ומינהל’ה הודיעה שהיא אוכלת הכל מלבד בשר לבן. ופירות ים את אוכלת? שאלתי. לא, גם פירות ים לא. קצת התבאסנו, בכל זאת מסעדה אסייתית, אבל מהר מאוד גילינו שזה לא הפריע לנו בכלל, ושמה שלא יהיה, הכל טעים. במרבית המנות ניתן לבחור את המילוי, תמיד מופיעות 2-3 חלופות מבין האפשרויות הבאות – ירקות / שרימפס / עוף / בשר בקר / בשר לבן. כדי שלא נצא לגמרי פראיירים, בכל זאת מנה אחת לקחנו רק להיפופוטם ולי עם שרימפס – 14 שא-צ’יאו – 3 כיסוני בצק אורז ממולא שרימפס (24 ₪). המספר הזה, 14, הוא המספר של המנה בתפריט. בתפריט לכל מנה יש מספר וגם תמונה, אז כמו תיירים במסעדה סינית, אפשר לבחור את המנה לפי התמונה ולהזמין לפי המספר.

בעודנו מחסלות את המנה הזוגית שלנו, הגיע לשולחן 2 סלט סיני קר (12 ₪) חמוץ מתוק, ונהדר.

המנה שמינהל’ה בחרה התמהמהה לבוא, אבל בסוף הגיעה. 16 באו – 3 כיסוני בצק חיטה טופח ממולא עוף (24 ₪). פעם ראשונה שאכלתי באו היה אצל הסיני בנווה שאנן, שם הוא ענקי וסובל מעודף בצק, והוא למעשה ארוחה שלמה. פה מדובר במשהו הרבה יותר עדין, באיזון נכון בין בצק למילוי.

הרבה דברים שהזמנו התגלו כחסרים בתפריט. חלק נגמר כבר בצהרים וחלק זה לא העונה, ככה מכרו לנו לפחות. נראה שהמקום, שנפתח באשקלון כבר בשנת 85 ועשה ממש לאחרונה עליה לעיר הגדולה, עוד לא ערוך מספיק להצפה הגדולה של לקוחות בכל שעות היום, כי בתל-אביב כשכולם מדברים על זה, הם מצביעים ברגליים (ובפה).

אז המשכנו עם 18 צאנג-פנג – בצק ממולא ירקות (24 ₪). פה מדובר במנה הכי טעימה בתפריט. זה נראה כמו בלינצ’ס, רק עם בצק בוהק ונמס בפה, והמילוי מדהים. זה מפתיע (בעיקר לחובבת בשר ושרימפס כמוני) כמה נפלאים יכולים להיות כיסונים במילוי צמחוני.

לא ממש רצינו משהו מטוגן, אבל בגלל החוסרים הרבים המשכנו למשהו ספק אפוי ספק מטוגן – 28 גאו-טי – 4 כיסוני בצק חיטה עבה ממולא בקר צלוי (24 ₪).

ובסוף הזמנו גם שני מרקים. הראשון היה 22 וון-טון – כיסוני בצק חיטה ממולא ירקות (24 ₪).

והשני 36 אטריות אורז עם עוף (30 ₪).

כל המנות היו מופלאות, ונהנו מכל רגע, מלבד הרגעים בהם גילינו שמנות שבחרנו חסרות, ומפח הנפש הגדול ביותר היה לגלות שלא נוכל לקנח את הארוחה, כי לא נשארה אף אחת מהמנות המתוקות, שתיים בכלל לא היו באותו יום, והשלישית נגמרה כבר בצהרים.

ככה נראה החשבון שלנו, מאוד הזכיר לי מסעדות סיניות של שנות ה-80, אבל זו באמת מסעדה משנות ה-80, אז זה לא מפתיע…

פוראמה
בן יהודה 7
תל אביב
אתר הבית
פייסבוק

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה