הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 297

עוקבים: 231

החל מאוגוסט 2010

שוק לוינסקי – ביום שוק ובלילה מתחם בילוי אלטרנטיבי שוקק חיים. החלוצים 3 הוא אחד מהמקומות התוססים של חיי הלילה בשוק, אשר מציע מנות שף מיוחדות.

20/07/2013

בסיור הקולינארי בשוק לוינסקי שהצטרפתי אליו לפני כשבוע, עברנו ליד החלוצים 3, בר מסעדה קטנטן שנפתח לפני כשנה. הסיור היה בשעות אחר הצהרים המוקדמות, ומאחר והמקום פתוח רק בערב, כשעברנו שם הם עוד לא פתחו, אבל הם היו בדיוק בעיצומם של הבישולים לקראת הפתיחה, והריחות שעלו משם היו מסחררים. מיד ידעתי שאני אחזור לשם ממש בקרוב, ואכן, לקח לי בדיוק שבוע ויום.

“תשע ורבע, החלוצים 3, ת”א”, זו ההודעה ששלחתי לדנה בבוקרו של יום. התשובה לא אחרה לבוא: “תזכירי לי את שם המקום…?”. “חלוצים 3….” עניתי. “זה שם המקום או הכתובת?” שאלה בתמיהה. “גם וגם. זה טרנד כזה…” עניתי. והאמת, שכבר דיברתי על זה לפני שנתיים, כשכתבתי על מונטיפיורי שבע, שנסגרה בינתיים לצערי.

שעת הערב הגיעה, ומאחר וה-Waze הערים עלי קצת קשיים, יצא שחניתי בסוף בזבולון, הרחוב המקביל לחלוצים. בדרך אל החלוצים 3 עברתי ליד מקום קטנטן, ממש קיוסק עם כמה שולחנות, אבל מלא באנשים צוהלים. כשנכנסתי לרחוב החלוצים, הוא נראה כמעט חשוך לגמרי. “את בטוחה שהגעתי למקום הנכון?” שאלה דנה שחששה לצאת מהאוטו. “אני משוכנעת” עניתי והיא יצאה. התקדמנו בדיוק עוד שני מטר והחלוצים 3 נגלה לנו במלוא הדרו. חיי הלילה של שוק לוינסקי שונים מאוד מאלו של פלורנטין השכנה. בעוד שבפלורנטין נראה שכל העסקים הם מקומות בילוי גם בערב, שוק לוינסקי הוא אחרי הכל שוק, ומקומות הבילוי הליליים פזורים בו, ולפעמים צריך לדעת לחפש, אבל הרוגע הזה של המתחם הוא חלק משמעותי מסוד קסמו.

המקום קטן ואינטימי, רק כמה שולחנות ובר קטן. חלק קטן מהבר פונה אל המטבח הפתוח שניצב אליו, וממש שם התיישבנו. את המנות הזמנו חלקן מהברמן וחלקן משני האנשים העמלים במטבח, קשובות להמלצותיהם. לפתיח יש בתפריט מגוון של “שלישיית ברוסקטות עם“, שממנו בחרנו את מה שנשמע הכי שונה ויוצא דופן: שלישית ברוסקטות עם Lardo di Colonnata – שומן חזיר כבוש ומיושן חצי שנה בשיש (28 ₪). לזכותה של דנה יאמר שהיא שיתפה פעולה עם כל השיגיונות הקולינאריים שלי, ולא נרתעה מתיאורים שמו “שומן חזיר כבוש”. בסופו של דבר מדובר במשהו שמזכיר פרוסות של נקניק חזיר, כמו פנצ’טה או פרושוטו, רק שבלי הבשר, רק השומן, ולכן זה לגמרי לבן. וזה כמובן עדין וטעים מאוד. לא תדעו עד שתנסו.

המשכנו עם סלט עדשים שחורות (קוויאר בשפת השוק) עם יוגורט, שקדים קלויים, לימון כבוש, כוסברה, פטרוזיליה ועגבנייה (42 ₪). זה היה נפלא. ובכלל, תדעו לכם ששקדים קלויים בסלט זה שוס.

על המנה הבאה דנה קראה המלצה של שגיא כהן ב”הארץ”. גם אנשי המטבח אמרו לנו שאסור לנו לפספס, אז לא העזנו: חלה קטנה במילוי פולקע חזיר ובייקון ברוטב יין לבן (54 ₪). אני מניחה שהעולם נחלק לשניים – אלו שקוראים את התיאור הזה ונגעלים, לעומת אלו שקוראים אותו ומזילים ריר. אני שייכת כמובן לקבוצה השנייה. הבשר שממלא את החלה הוא בשר קצוץ, וטעמו טעם גן עדן (אפילו שחזיר מוקצה בגן עדן). זה היה נהדר.

למרות שחשדתי שזו תהיה מנת האוכל האחרונה, דנה הפתיעה אותי והסכימה להזמין גם את המנה הבאה, שהומלצה בחום מצד המטבח: פולנטה מתירס טרי עם ציר בקר וכמהין (68 ₪). אני יודעת, יש שיגידו שפולנטה אמיתית היא דווקא לא מתירס טרי, אבל לי זה ממש לא אכפת. הפולנטה הזו ששוחה בציר בקר היתה מאוד טעימה, ולדנה היא הזכירה את הממליגה שהיא היתה אוכלת בילדותה אצל חברתה הרומנייה בכל יום חמישי. כך שבעצם יצאנו כולנו מרוצים.

עכשיו נשאר לקנח את הארוחה הזו. החלופות היו חריץ גבינת תום עזים, מוס שוקולד ולרונה או קרפ סוזט. אמנם גבינה מהווה סיום ארוחה מאוד צרפתי, אבל אנחנו הרגשנו שזה קצת כבד עלינו עכשיו. מוס שוקולד אני בדרך כלל לא אוהבת, למרות שאנשי המטבח ממש ניסו לשדל אותנו לבחור בו, וכך נפל הפור על קרפ סוזט בקרמל תפוזים עם קרם מסקרפונה (36 ₪).

אני מאוד אהבתי, דנה פחות. אז הוציאו לה מהמטבח “כפית” של מוס ולרונה עם פולי קפה. הייתי חייבת לטעום, וזה היה כל כך אוורירי וטעים, אז הוציאו גם לי “כפית”. אז כשאתם מגיעים לשם, תדעו לכם שזו בעצם הדרך הנכונה לסיים את הארוחה שם.

עם עוד כוס יין לבן לכל אחת, החשבון הסתכם בכ-150 ₪ לאדם.

החלוצים 3
החלוצים 3, מתחם שוק לוינסקי
תל אביב
03-5231016
פייסבוק

ולסיום, שיר החלוצים:

עוד מסצינת לוינסקי:

סצינת חיי היום:
סיור קולינארי בשוק לוינסקי
זבולון בא לגן – משתלה על גג

סצינת חיי הלילה:
אוזריה
החלוצים 3
דלידה
זבולון העשירי
סינמה גראז’

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה