הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 307

החל מאוגוסט 2010

מסעדות מבפנים הוא אירוע של מפגשים עם שפים ואנשי אוכל, בו חובבי הקולינריה יזכו לטעימה יוצאת דופן לא רק של האוכל של השפים (אבל גם, כמובן), אלא גם מהיומיום המעשי של שף במסעדה, כולל סיורים במסעדות ובמקומות בהם השפים עושים שוק כדי להכין את האוכל הנפלא שלהם.

30/06/2013

בתחילת שבוע הבא, בתאריכים 7-9 ביולי, יתקיים ביפו אירוע ראשון מסוגו (בארץ ובעולם!) בשם מסעדות מבפנים. במסגרת הפרויקט יפתחו כ-20 מסעדות ובתי אוכל באזור נמל יפו ושוק הפשפשים את דלתותיהן למבקרים ויעניקו לכמה מאות “פודי’ז” ברי מזל הזדמנות להכיר, לטעום ולגעת בעולם המסעדנות בדרך שאינה אפשרית בדרך כלל.

בתפריט הפרויקט חוויה חד פעמית, מגוונת ויוצאת דופן הכוללת מפגשים עם השפים של המסעדות המעניינות ביותר ביפו, שיחה והיכרות איתם ועם הקונספט של המסעדות, סיור בחלקים השונים של המסעדה, גם אלה הסגורים בדרך כלל בפני האורחים, טעימה מהיומיום המעשי של שף במסעדה והזדמנות לבשל מנות דגל תחת הנחייתם של השפים (ואף לאכול אותן).

רשימת האירועים:

מרתון סביצ’ה // שף ניר דגן ממסעדת קאסה נובה (250 ₪)
למה מסעדה לטינית בנמל יפו? מה פתאום סביצ’ריה ואיך מצליחים להוציא מאות מנות צבעוניות ושמחות ביום? שעתיים של איכות עם השף ניר דגן בהן יספר את סיפורו האישי וינסה להדביק את המשתתפים בחיבתו העזה לסביצ’ה. המפגש יכלול סדנה מעשית והכנה של שש מנות סביצ’ה: סביצ׳ה דג ים פרואני קלאסי, סביצ׳ה פירות ים עם עגבניות לחות, סביצ׳ה קאסה נובה (דג ופירות ים), סביצ׳ה סלמון מעושן, סביצ׳ה טונה אדומה וטירדיטו סלמון בווניל וליים. את כולן גם תאכלו בסוף בליווי יינות הבית של קאסה נובה.
מנחה: שף ניר דגן.
נקודת מפגש: מסעדת קאסה נובה, רציף העליה השניה 48, בשער הצפוני של נמל יפו.

וירטואוזיות בשוק משתנה // שף איל לביא ממסעדת רוקח ים (300 ₪)
מפגשים עם השף איל לביא שייפתחו בקפה של בוקר ובשיחה פתוחה על אוכל טוב, בישול והשראה, ויימשכו בביקור בחנות הדגים בנמל בה יסביר לביא איך בונים תפריט למסעדת דגים ופירות ים כששלל הדגה משתנה על בסיס יומי ואיך בוחרים את חומרי הגלם. המפגשים ימשיכו בסדנת בישול מעשית בהנחיית לביא, שתכלול ארבע מנות דגים ופירות ים: סביצ’ה דג ים, שקשוקת דייגים, סרדינים או דגי רשת מטוגנים באיולי וקלמרי על הפלנצ’ה. בסוף הסדנה ישבו המשתתפים יחד עם השף לארוחה משותפת.
מנחה: שף איל לביא.
נקודת מפגש: מסעדת רוקח ים, האנגר 1, שוק יפו בנמל, נמל יפו.

מאחורי הסירים במסעדת יונה// שף רונן סקינזיס (290 ₪)
מהקפה הראשון של טרום בוקר ועד הסרוויס של הצהריים. מקליטת הדגים מהספינה של בנצי ועד לקרפצ’יו לוקוס ולסשימי טונה. מעישון הסינטה במעשנת ועד ציר הסרטנים המבעבע בסיר. בוקר של עבודה עם צוות המטבח של מסעדת יונה שבו נלמד לקפל יוגורט, לבשל ריקוטה, להכין ניוקי, לפלט דגים ולטפל בפירות הים, נקפיד על חיתוכי הירקות המדויקים ונבצע את כל ההכנות לפס. צעד צעד נתקדם לפי רשימת ההכנות של השף (Prep) ונחשוף על הדרך את כל סודות הצירים והרטבים ואפילו את המתכון למרטיני שלפני ארוחת הצוות. בסופו של המפגש יוזמנו המשתתפים להצטרף לצוות המטבח לארוחת בוקר הכוללת מנות מתפריט המסעדה
מנחה: שף רונן סקינזיס.
נקודת מפגש: מסעדת יונה, נמל יפו.

בטעם של פעם: מסע בעקבות המטבח הישראלי // גיל פנטו (70 ₪)
זוכרים שהיה פה פעם צנע? זוכרים מה אכלנו לפני שישים שנה? עם יד על הלב, אתם לא קצת מתגעגעים? האספן גיל פנטו מזמין למפגשים בחלל הנוסטלגי שהקים ביפו בהם יציג פריטים מהמטבח הישראלי של פעם על שלל מוצריו, אביזריו ומתכוניו. במפגשים ניזכר במוצרים שקנינו פעם במכולת, בספרי המתכונים הפופולריים של אותם ימים ובכלים ששלטו בזמנו במטבח, נציץ בתפריטים מקוריים של מסעדות משנות ה- 40 וה-50 ונתכבד בכיבוד קל “מפעם”: סברינה, כדורי שוקולד וקפה.
מנחה: האספן גיל פנטו.
נקודת מפגש: רחוב שבטי ישראל 25, קומה ראשונה (ללא מעלית), יפו.

משחקים באוכל // צוות מסעדת פלי מרקט (250 ₪)
מפגשים בשני חלקים במסעדת פלי מרקט שבשוק הפשפשים, שייפתחו בשיחה גלויה עם הבעלים, שי גורביץ’,  בה יחשוף את כל מה שקורה מאחורי הקלעים של ניהול מסעדה רווחית בתל אביב וימשיכו בעבודה מעשית במטבח, בהדרכה אישית וצמודה של אחד ממנהלי המטבח (יוחאי קוסינצקי, סלבה רפפורט או שגיא מזרחי).  חלקם המעשי של המפגשים יוקדש לחידוד כישורי האלתור הקולינריים של המשתתפים, ונלמד בו בעיקר איך משחקים באוכל ומנצלים את חומר הגלם במלואו. העבודה תהיה על הפס הקר במטבח, ונשחק עם דגים נאים, ירקות, ועשבי תיבול. בסיום הסדנה, נאכל את מה שהכנו (בליווי לחם, יין הבית, שתיה קלה וקפה למי שירצה). בסוף המפגש יבחרו המשתתפים, יחד עם צוות המטבח, את המנה הטובה ביותר, שתיכנס לתפריט הספיישלים של המסעדה באותו ערב.
מנחה: שי גורביץ’ וצוות המטבח של הפלי מרקט.
נקודת מפגש: מסעדת פלימרקט, רחוב רבי יוחנן 8, שוק הפשפשים, יפו.

קסם צמחי התבלין הגליליים // שף עומר עילואן ממסעדת חג’ כחיל (280 ₪)
הזדמנות מיוחדת להכיר את עלי התבלין הגליליים המשמשים להכנת רבים מהסלטים במטבח הערבי המקומי בסדנה שתועבר על ידי השף עומר עילואן. בסדנה ילמד עילואן להכין מחאמרה (סלט סורי), תבשיל של עגבניות, רכז רימונים, טחינה ואגוזי מלך; סלט במיה מצרי; סלט ריז’לה עם בצל, עגבניות ושום; סלט שקדים מולבנים עם נענע, עגבניות ושמיר; למלא עלי גפן; להכין לבנה ביתית עם חיתולים; להכין כרוב ממולא באורז ובשר; קבאב חלאבי; שישבראק (כיסוני בשר ברוטב יוגורט חם) וכנאפה לקינוח. הסדנה תסתיים בארוחה משותפת בחברת השף.
מנחה: שף עומר עילואן.
נקודת מפגש: במסעדת חג’ כחיל, רחוב רזיאל 18, יפו.

סודות מהשוק // שפית אביבית פריאל ממסעדת אוזריה (280 ₪)
סיור של אחר צהריים בין המעדניות והחמארות הכי שוות ברחוב לוינסקי, שיובילו השפית אביבית פריאל אביחי ושותפתה, למור לאמי, שיכלול טעימות, המלצות והיכרות עם המעדניות בהן קונים המסעדנים את חומרי הגלם. הסיור יסתיים בסדנת מאזטים מעשית על הבר של אוזריה בה נכין ארבע מנות אוזריה מושקעות: סביצ’ה ים תיכונית, סלט עגבניות וגבינת כבשים תורכית, פלפל שושקה ממולא ברנדאד ופסטת חלמונים טריה עם בוטרגה. את כולן גם נאכל בסוף בליווי אוזו קר.
מנחות: שפית אביבית פריאל אביחי ולמור לאמי.
נקודת מפגש: מסעדת אוזריה, רחוב מטלון 44, פלורנטין.

הקרב על השקשוקה // בינו גבסו מד”ר שקשוקה (140 ₪)
חושבים שהשקשוקה שלכם היא הטובה בעולם? בואו להתחרות על תואר השקשוקה הטובה ביותר – על פי הקריטריונים המחמירים של השופט הדוקטור. במפגשים יתחלקו המשתתפים ל-4 קבוצות של 15 טבחים, שיכינו, בהנחיית בינו גבסו וצוות המסעדה, ארוחה טריפוליטאית הכוללת סלטים, קוסקוס וכמובן שקשוקה. את הכל נאכל בסוף יחד ונקנח בעוגת סולת ותה.
מנחה: בינו גבסו.
נקודת מפגש: מסעדת ד”ר שקשוקה, רחוב בית אשל 3, יפו.

הכל אודות הדג // שף עידן מצנר ממסעדת סיפו (290 ₪)
דייג אוהב דגים? ומה עם השף שמפלט אותם? סדנת עומק בקבוצה אינטימית לחובבי דגים שבה ילמדו השף עידן מצנר והסו-שף מחמוד סעיד איך לטפל בדגים מא’ ועד ת’. משיטות דיג ועד התיבול וההגשה, כולל כל פרטי הפרטים שצריך להקפיד עליהם בעבודה עם דגים: ניקוי הקשקשים וחלקי הפנים, ניקוי העצמות והפילוט, הכנת מנות של דגים נאים, כבישת דגים והמלחתם, שיטות בישול וצלייה של דגים ועוד. בסוף כל הסבר והדגמה יוזמנו המשתתפים לטעום מהמנה שהוכנה, בסך הכל חמש מנות שונות במשך שעתיים וחצי של עבודה מעשית.
מנחים: השף עידן מצנר והסו-שף מחמוד סעידי.
נקודת מפגש: מסעדת סיפו, רחוב נחמן 3 פינת עמיעד 16, שוק הפשפשים, יפו.

The Best Sunset in Town // עמית חדד (190 ₪)
מבוא לתואר ראשון באמנות המיקסולוגיה, במפגש שיתקיים על הבר החיצוני של הקונטיינר, על המזח מול השקיעה, ובהדרכת מנהל הבר, עמית חדד. במפגש שכולו אלכוהול, נלמד איך מגישים אלכוהול, איך מכינים קוקטיילים קיציים מרעננים והכל מול הסירות המתנועעות במים על רקע צבעי השקיעה החמים. החלק השני יוקדש לטעימת הקוקטיילים יחד עם לחם חם מהתנור ומאזטים. מבטיחים שיהיה רוק אנד רול!
מנחה: עמית חדד, מנהל הבר.
נקודת מפגש: בכניסה לקונטיינר, מחסן 2, נמל יפו.

סדנת היכרות עם עולם הבירה // רותם ודגן בר אילן מה- ביר מרקט (80 ₪)
על המדפים של ה- Beer Market אפשר למצוא כ-90 בירות ישראליות במגוון רחב של סגנונות. כולן מיוצרות במבשלות עצמאיות קטנות הפרושות מרמת הגולן ועד הנגב. בלי ששמנו לב הפכה ישראל למעצמת בירות. אם גם אתם אוהבים בירה וחולמים לייסד פעם מותג משלכם, זאת הסדנה בשבילכם. הזדמנות להכיר את עולם הבירה בכלל ואת השוק הישראלי בפרט, ללמוד ממה עשויה בירה, איך טועמים בירה ומה טעמם של חומרי הגלם, לפתח חך לבירה, ללמוד להבחין בין מגוון סגנונות ולהכיר את המבשלות הישראליות והאנשים שמאחוריהן. הסדנה כוללת טעימה של 7 בירות בסגנונות שונים.
מנחים: רותם בר אילן ודגן בר אילן.
נקודת מפגש: בבסטה של ה-ביר מרקט, שוק יפו בנמל, נמל יפו.

בממלכת הפילו // אלי כהן ממאפה ליאון (140 ₪)
האם בורקס יכול להיות מזון עילי? טעימה מהצ’וקור (שבלול בגודל מגש פיצה של בצק פילו ממולא) שמוציאים תחת ידיהם אבי ואלי כהן ממאפה ליאון המיתולוגי ביפו, תגרום לכם לנסח מחדש את הידע שלכם על אוכל גורמה ועל איכויות קצה. לא סתם כנראה רוכשות שם כמה מהמסעדות הכי טובות בעיר את מאפי הפילו שלהן. ומה יהיה בסדנאות? צלילה לתוך עולם הפילו (הבצק הבולגרי שמכינים כאן משמן קנולה וללא טיפת מרגרינה!): מאיפה הגיע, למה הוא משמש, איך מכינים בצק פילו, איך פותחים בצק פילו ואיך סוגרים אותו. המפגשים יכללו כניסה למטבח והדרכה מעשית בהכנת שש מנות שבסוף הסדנה יוגשו כארוחה למשתתפים: פשטידה, בורקס, צ’וקור, אצבעות מלוחות וממולאות, ביס פילו מתוק ושטרודל. הארוחה תלווה כמצוות המסורת הבולגרית-יפואית בעגבניות, חמוצים, טחינה עם חריף וביצים חומות, שוט של איירן (משקה יוגורט בלקני) ושתייה חמה או קרה.
מנחה: אלי כהן.
נקודת מפגש: מאפה לאון, רחוב עולי ציון 17, יפו.

מהרשת למחבת // שף תום קוק ממסעדת קלימרה (290 ₪)
איך מתנהל סדר היום של מסעדת דגים ופירות ים? שלושה מפגשים שייפתחו בביקור אצל ספק הדגים, ימשיכו בשיחה פתוחה עם השף תום קוק על בישול כקריירה ועל תקופת עבודתו במסעדת השף מושיק רוט בהולנד – מסעדת השף הישראלי היחידה בעולם המעוטרת בכוכבי מישלן – ולאחריה, קדימה לעבודה! נכנסים למטבח ללמוד לטפל בדגים ולהכין כמה ממנות הדגל של המסעדה. המפגשים יסתיימו בארוחת צהריים חגיגית בחצר הפונה אל הנמל.
מנחה: שף תום קוק.
נקודת מפגש: מסעדת קלימרה, האנגר 1, נמל יפו.

טעימה עיוורת במסעדת בלק אאוט // שפים מעוז אלונים ואיתי הרגיל יחד עם פרננדו זלס ומשה חג’ג (180 ₪)
איך זה מרגיש כשלא “אוכלים עם העיניים”? שני מפגשים עם מעוז אלונים ואיתי הרגיל מהבסטה וקפה אירופה ועם צוות השפים של מסעדת Black Out, פרננדו זלס ומשה חג’ג’, שיתקיימו בחושך מוחלט. ערב שהוא חוויה גסטרונומית מאתגרת חושים, שיכלול טעימה של מנות ממיטב התוצרת היפואית: קרפצ’יו ששוחה נגד הזרם, למנה ראשונה; סורבה מהירקן כמנת ביניים; הדג של השכנה למנה עיקרית; ועוגה בקפיצה לכוס תה, לקינוח. במפגשים יספרו השפים על הייחוד של בישול והרכבת מנות במסעדת חושך בה מראה המנות לא משחק תפקיד ולעומת זאת חושי הטעם, הריח והמישוש מתחדדים.
מנחים: שפים מעוז אלונים ואיתי הרגיל מהבסטה וקפה אירופה, יחד עם צוות השפים של מסעדת Black Out, פרננדו זלס ומשה חג’ג’.
נקודת מפגש: מסעדת Black Out, נמל יפו.

נבחרת השפים של מסעדות מבפנים. צילום אפיק גבאי

מסעדות מבפנים מופק ע”י אביבה לוינסון, מפיקת אירוע בתים מבפנים ומרב אורן מ-AGORA, שתיהן חובבות גדולות של מסעדות תל אביב, אוהבות לבשל, מעריצות שפים ומקצוענות וסקרניות בנשמה.
אביבה לוינסון, עיתונאית לשעבר ומייסדת ומנהלת של בתים מבפנים בישראל מזה 6 שנים.
מרב אורן, יזמת, בעלים של חברת Agora המתמחה בייזום וניהול פרוייקטים במרחב הציבורי.

בינואר צפוי להתקיים אירוע רחב היקף של מסעדות מבפנים – חגיגה קולינרית שתכלול כמאה מסעדות ברחבי העיר תל אביב-יפו.

אני כבר בחרתי לאיזה אירוע אני הולכת (תגלו בשבוע הבא). ומה אתם בוחרים?

מסעדות מבפנים
אתר האירוע
פייסבוק האירוע

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה