הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מאוגוסט 2010

עכשיו, כשביירן מינכן היא שוב אלופת אירופה, זה הזמן ללכת לבר-מסעדה ביירן שבתל אביב, לאכול שניצל, נקניקיות ושפצלה, לקנח בקייזרשמרן ולשתות בירה ממגף. מינכן זה כאן.

31/05/2013

לפני שנסעתי לטיול הבירה שלי בגרמניה, הפייה שלחה אותי לשתות בירה במגף. לא היה לי מושג על מה היא מדברת. למעשה, גם כשחזרתי מבוואריה, גרמניה, עדיין לא היה לי מושג על מה היא מדברת, למרות שהיא שלחה לי סרטון הסבר קצר (בהמשך). אבל אז גונבה לאוזני שמועה שנפתח מקום חדש ממש ליד הבית שלי, בר מסעדה גרמני בווארי, שם מגישים בירה במגף. ועוד לפני שהספקתי להגשים את התוכניות לבחון את המקום השכונתי החדש, קיבלתי הזמנה רשמית מהמקום, לבוא, להתנסות ולכתוב על זה.

במסעדות בגרמניה לא מזמינים אוכל לפני שמזמינים בירה, כמו שבוודאי קראתם אחרי הביקור שלי שם, אז בגרמניה התנהג כגרמני, ולכן הדבר הראשון שהזמנתי כשהגעתי לביירן היה בירה, וכמובן, איך לא, בירה במגף. בתמונה מתחת תוכלו לראות את ההיפופוטם מדגים לכם איך שותים בירה ממגף.

אל תטעו, מדובר במשהו כבד במיוחד. לא רק שליטר בירה זו כמות מכובדת של נוזלים, גם המגף עצמו שוקל בערך חצי טון, ידית אין, ולכן צריך להשקיע בהרמה של הכוס את שרירי שתי הידיים וגם כמה שרירי בטן, כדי שלא ייתפס הגב. אה, ואם תמשיכו לשתות כמו שהיפופוטם שותה, ככה עם הסוליה של המגף זקורה קדימה, תהיו בטוחים שבשלב מסוים תישפך לכם בירה על החולצה. אבל אם לא תתנסו בחוויה, זה כאילו שלא באמת שתיתם בירה ממגף. אחרי שתעברו את הרגע המביך, אז ורק אז סובבו את הכוס כך שהחרטום יפנה אליכם, ואז תוכלו לסיים את הבירה ללא כל תקלות נוספות, אלא אם אתם כבר במגף השני, וכבר ממש שיכורים, אבל על זה אני לא אחראית.

למנה ראשונה הזמנו קזה שפצלה Käsespatzle – מאפה פטריות יער, שפצלה וגבינות (32 ₪). לא היה לי מושג מה זה, אבל רציתי שפצלה, הבצקיות הקטנות הנפלאות, וזה הדבר הראשון שראיתי. וזה היה מדהים.

ואז ההיפופוטם שם לב שיש עוד מנה בתפריט עם שפצלה, אז למה שלא ניקח גם אותה: מרק גולאש קלאסי

עם אטריות שפצלה (32 ₪). זה דווקא יותר הזכיר לי את הטעמים ההונגרים (בודפשט, ועוד בודפשט), אבל זה הגיוני, כי המטבח של ביירן הוא מטבח גרמני אוסטרי, ומשם הקשר להונגריה נראה כבר ברור. המרק מוגש בקערה לבנה עם אריות משני צדדיה, כמוה ראיתי רבות בגרמניה, אבל לא בתל אביב.

למקרה שנחתתם לפני רגע מהחלל ואתם לא יודעים, ביירן הוא בין השאר שמה של קבוצת הכדורגל של מינכן – ביירן מינכן (ביירן = בוואריה בגרמנית), וממש במקרה, כמעט לרגל הפתיחה של מסעדת ביירן, שנפתחה לפני כחודש, קבוצת הכדורגל ביירן מינכן זכתה ממש לפני מספר ימים באליפות אירופה, בפעם החמישית, לאחר שהגול שובר השיוויון הגיע בדקה ה-89, דקה לפני סיום המשחק. אולי זו בכלל קונספירציית יחסי הציבור של מסעדת ביירן, כל הזכייה הזו. בכל אופן, לכבוד הזכייה הזו, הכינו במסעדה תפריט ספיישל של נקניקיות. מבט חטוף ברשימה, ומיד ידעתי מה אני רוצה. המנה הראשונה בתפריט הספיישל היא ווייסוורסט – זוג נקניקיות לבנות מבושלות לפי מסורת מינכן. מוגשות עם חרדל מתוק (48 ₪). אלו הנקניקיות הלבנות שאוכלים בגרמניה לארוחת הבוקר, אלו שטרפתי במבשלת Erdinger. קיבלנו צמד נקניקיות במים, שזה יתרונן הגדול שהן מבושלות ולא מטוגנות, ולכן פחות מעמיסות על הבטן, ומשאירות מקום לעוד מנות. עם הנקניקיות קיבלנו גם חרדל וכרוב כבוש, תוספות הכרחיות לווייסוורסט, וגם פירה חמאתי מעולה.

הנקניקיות האלו מגיעות עם הוראות הפעלה. אל תתבלבלו, הטריק הוא לא איך להלביש, אלא איך לקלף. כאן ההיפופוטם מדגים, כשירות לציבור.

ועכשיו הגיע תורו של הכוכב האמיתי של המקום, הלא הוא השניצל. בתפריט של ביירן יש לא מפחות מ-10 מנות עיקריות של שניצל, וכל השניצלים הם עוף או עגל או לבן (בל נאמר חזיר). הבחירה מאוד קשה, ובכל זאת, שניצל לבן עוד לא יצא לי לדגום, אז לקחנו הולשטיין Holstein – שניצל לבן או עוף עם ביצת עין. מוגש עם שלושה קנפסים: אנשובי מלפפון, קוויאר אדום על שמנת חזרת וסלמון מעושן (81 ₪, וזו המנה היקרה ביותר בתפריט של המקום). חוץ משלושה נתחי שניצל, ביצה עין ושלוש ברוסקטות, קיבלנו גם עוד מהפירה החמאתי המעולה, וגם סלט מרענן מצויין. ותשמעו, שניצל לבן זה שוס, עזבו אתכם משניצל עוף.

ולסיום, בלי לבדוק בכלל מה עוד מציעה רשימת הקינוחים, לקחתי את מנת שגעון הקיסר, אותה מנה שניימן הכיר לי בטיול הבירה בגרמניה: קייזרשמרן Kaiserschmarrn העוגה האהובה על הקיסר פרנץ יוזף. עוגת מחבת אוסטרית עם צימוקים ואגוזים בקומפוט פירות (28 ₪). הזמנו כבר קרוב לשעת סגירת המטבח, שהיא ב-23:00, והתריעו בפנינו שהכנתה לוקחת כ-20 דקות. ותאמינו לי, אלו 20 דקות ששווה לחכות, והקייזשמרן של ביירן לא נופל ברמתו מהקייזרשמרן של מבשלת Weihenstephan.

ביירן Bayern
פרישמן 22, פינת סירקין,
תל אביב
077-556-5753
אתר הבית
פייסבוק

ולסיום, הנה הסרטון שהפייה שלחה לי, למקרה שעדיין לא הבנתם מהי בירה ממגף.

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה