הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 306

החל מאוגוסט 2010

יקב רמת הגולן חוגג השנה יום הולדת 30, וביחד עם חגיגות פתיחת הקיץ הוא מציין זאת בשבוע חגיגות של ים, שקיעה, מוסיקה משובחת, גבינות מדהימות וכמובן גם הרבה יין.

24/04/2013

יקב רמת הגולן חוגג השנה יום הולדת 30 בכל תרועה רמה, ובשבוע של חגיגות סוערות בנמל תל-אביב. יריית הפתיחה נורתה אתמול, החגיגות ימשכו במשך שבוע שלם וינעלו ביום שלישי הבא, ה-30 לאפריל. מתחם האירוע נושק למעגן המים, עם כיסאות פזורים לאורכו, כך שאפשר לשבת מול המים ולשתות יין. כמה רומנטי.

ואם לא די לנו ברומנטיות של המים, אבל לעלות למרפסת העליונה, מעל דוכני היין, לצפות בים הפתוח, ואולי אפילו להספיק לתפוס שקיעה.

במתחם שישה ברי יין, בכל אחד מוצעות סדרות אחרות של היקב. קשה להתעלם מהבר הראשון, שם תוכלו לטעום יין מסדרת הר חרמון, וליהנות מחויה חושית אחרת, כי הטעימה בבר הזה היא טעימה עיוורת. תבחרו איזה יין תרצו מהסדרה, כסו את העיניים, ותנו לחושים להיכנס לפעולה.


ותודה ללליב על הדוגמנות

בבר זה שולבו בצוות המוזגים עובדי מרכז “נא לגעת”, ותוויות הבקבוקים נושאים כתב ברייל. הכנסות הבר יוקדשו למרכז “נא לגעת”, אז אל תשכחו לעשות שם עצירה, גם תשתו יין טוב, גם תיהנו מחוויית שתייה אחרת, וגם תתרמו למרכז.

בבר השני תמצאו יינות מסדרת גמלא, השלישי מוקדש לזנים ייחודים של ענבי יין נבחרים, הרביעי מתרכז בגילו של היקב, ומאפשר לכם לטעום יינות מתיישנים, נוכחיים ועתידיים, החמישי מאפשר השוואה בין יינות מכרם יחיד לבין יינות אזוריים, והאחרון מאפשר לקנח ביינות מבעבעים ומתוקים.

מה, את בולעת??!?

שאל אותי בזעזוע איש צוות באחד הברים, בעת סבב טעימות של שלושה סוגי מרלו, והצביע על המרקקה. ואני, אני לא אשת יין, ובאתי לשתות וליהנות, לא לירוק.

ובכל זאת, כשהראש התחיל קצת להסתחרר, הבנתי שהרווחתי ביושר את זכותי לאכול, וניגשתי לדוכן הגבינות של מחלבת הבוטיק של משק “יעקבס”.

שם אפשר להצטייד בצלחת עם מבחר של גבינות צאן איכותיות ולחם או לחמנייה.

אבל אם כבר גבינות ויין, הכי טוב זה גבינה עם יין. והגבינה המדהימה הזאת שמיד תראו בתמונה טובלת במרלו, כפי שאפשר להתרשם מהצבע, וכמו שאי אפשר לפספס בטעם. בסיבובים הבאים כבר העדפתי צלחת שכולה מהגבינה האלוהית הזו, אבל גם הגבינה עם הקימל והכמון השאירה עלי רושם רב, למרות סלידתי מקימל. גם ממנה חייבים לנסות.

חוץ מגבינות ויין, אפשר גם להירשם מראש לסדנאות של יין, אם אתם קצת יותר מביני עניין ממני. ואם עוד תספיקו לרוץ לשם היום, תזכו להופעה של מטרופולין, עם דנה עדיני ואפרת גוש. אתמול הופיעו לנו איפה הילד.

בר מארץ היין
נמל תל אביב
ליד קסטרו
עד ה-30 לאפריל
יקב רמת הגולן
אתר האירוע

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה