הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 294

עוקבים: 231

החל מאוגוסט 2010

25/01/2006

אני חושבת שזו היתה תוכנית זהו זה על אמריקאים שהם פריקים של ריקודי עם או משהו כזה, שבה מוני מושונוב הטמיע את הביטוי הכה שגור הזה, שבא לתת תחליף ציוני לביטוי ג’יזס קרייסט.

אתמול, בביקור השני שלי במוזס רוטשילד, שבתי ונזכרתי בביטוי הזה.

צלצלתי בהתראה קצרה, בעשרים לשמונה, והזמנתי מקום לשמונה. שאלו לכמה אנשים, ולא ידעתי כמה נהיה. אמרתי שניים עד ארבעה. לא עשו בעיות. שאלו מעשנים או לא מעשנים, אמרתי לא מעשנים, אמרו יש רק מעשנים, אבל נתנו לי לבחור בין מרפסת מקורה או בפנים. ביקשתי מרפסת. בסופו של דבר, בכל הזמן שישבנו שם, עישנו רק שתי סיגריות, והן בקושי הורגשו.

בסופו של דבר היינו שלושה אנשים, אבל רק שניים מאיתנו אכלנו. גם זה לא הפריע להם. אז זה היה אני וידידי השוודי, המכנה את עצמו ביג דוד.

למנה ראשונה חלקנו קלמרי פריך (39 ₪), שמגיע עם רוטב בלקני, משהו יוגורטי כזה. לטעמי לא הכי מתאים. אבל הקלמרי היה טעים.

למנה עיקרית ביג דוד הזמין נברסקה צ’ופ, שזה מנה חדשה, שאינה מופיעה בתפריט. זה נתח חזיר מצופה בשבבים מטוגנים, בסגנון שניצל, אבל עבה מאוד, מאתיים חמישים גרם, ומגיע עם פירה. ביג דוד הרעב אמר שזה גם נתח החזיר הטעים ביותר שאכל מימיו, וגם שהוא מפוצץ. גם את הפירה הוא מאוד אהב. המנה עלתה 68 ₪.

אני לקחתי את המנה המומלצת – מוזס ארט בורגר, שלפי התפריט זה מתכון קפדני בין שלושה דורות מחלקים נבחרים של בקר, עגל וכבש בקיצוץ גס עם קטשופ פלפלים ביתי. לקחתי מדיום. זה היה ההמבורגר הטעים ביותר שאכלתי מימי. גם הלחמנייה היתה טעימה, למרות שבהתחלה היה נראה שהלחמנייה הגדולה מההמבורגר יבשה. היה מעולה. המנה (45 ₪) מגיעה ללא תוספות, ונאלצתי להוסיף את טוגני מוזס, שהם בעצם צ’יפס (11 ₪). בדיעבד היה עדיף פירה, אבל לא נורא.

הבשרים מגיעים עם שלושה בקבוקי רוטב בצד, כולם ביתיים, וכולם משובחים: מיונז מוזס, קטשופ פלפלים (ההוא מהמנה שלי) וטבסקו צהוב (השניים האחרונים די חריפים).

אני גאה לבשר שהצלחתי להתאפק ולא להזמין, לא בירה ולא מנה אחרונה, למרות שהיה בתפריט קרם ברולה (האם אני מראה סימני גמילה???)

ציון – עשר!

וגם, כמו שכתוב באתר שלהם – “לא יקר במוזס. כי הוא לא מאמין בלעשות קופה. להפך, הוא מעוניין שכולם יהנו ויחזרו שוב”. אני כבר חזרתי פעם אחת, ועכשיו אני כבר ממש בטוחה שאני עוד אשוב ואחזור לשם.

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה