הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 309

החל מאוגוסט 2010

עוד ארוחה מצויינת ביועזר, מסעדה שאי אפשר לפספס בה. והפעם ביקורת דו לשונית.

29/03/2008

בטרם אני מתחילה את כל הסיפור, אציין שלראשונה בתולדות הבלוג שלי, הביקורת הבאה תופיע בשתי שפות, ותכף גם תבינו למה. אי לכך, הקוראים באנגלית מתבקשים לעבור לחלק הבא, ואני מקווה מאוד שהאנגלית שלי אינה קלוקלת מדי (במיוחד אחרי שבשבוע שעבר סיפרתי שסבא שלי היה מורה לאנגלית…). צילומי המנות יופיעו רק בגרסה העברית, אבל אני בטוחה שהקוראים באנגלית יוכלו להסתדר. וכדי שהקוראים באנגלית ידעו מה לעשות, אני רק מתרגמת להם את הפסקה הזאת, ומיד חוזרת אליכם, קוראי בעברית.

Before I begin my story, I have to announce that for the first time in my blog, this critic will appear in two languages, and you will find out soon why. So if you are an English reader, please skip to the English part at the end of the Hebrew one, and I hope that my English is not too poor (especially after last week I revealed that my grandpa was an English teacher…). The food photos will appear only in the Hebrew version, but I believe that the English readers will manage. And now, after translating you the introduction, I’ll get back to my Hebrew readers, and be back with you soon.

ביום ההולדת שלי לפני שנתיים, ההורים שלי לקחו אותי לארוחת ערב ביועזר. אמנם כבר הייתי שם בעבר, אבל באותה פעם הגעתי עם רשימת המלצות מחברים, איזה מנות אני חייבת לטעום. בלי בושה הם המליצו לי על המנות היקרות ביותר בתפריט. מיותר לציין שהיה נפלא. נראה שסיפרתי על הארוחה הזאת בהתלהבות רבה לכל מי שהיה מוכן לשמוע, כולל לידידי הסקוטי, שחי כעת באנגליה (או ווילס, תלוי מאיזה חלון שלו מסתכלים), שהעביר שנים רבות מחייו בישראל. כבר מאותו יום הוא החליט שהוא חייב לבדוק את המסעדה הזאת, ומיד כשהוא הודיע לי על ביקורו הקרב בישראל, הוא גם ביקש שאקח אותו ל”מקום ההוא ביפו שהיית עם ההורים שלך ביומולדת”.

הוא לא נבהל כשהזהרתי אותו כמה יקר שם, והתלהב מהעיצוב של המקום מיד כשנכנסנו. הסקוטי שאל את המלצר שלנו אם הוא מדבר אנגלית, ואני שאלתי אם הוא יכול לעשות את זה במבטא סקוטי. המלצר הרים את הכפפה ועבר למבטא סקוטי, תוך שחלק איתנו שראה אין ספור פעמים את הסרט “לב אמיץ”.

אחרי שכבר נפטרתי מהנטל של להזמין את “מנות החובה” של המקום, התפניתי לנסות דברים חדשים. בחרתי למנה ראשונה בפיה דה קושון, רגל חזיר ממולאת (68 ₪). אני זוכרת שהיו שם בין השאר פיסטוקים. למרות שהמנה נראתה די קטנה, היא נדיבה בשומן, ולכן מאוד ממלאת. וכמובן שגם מעולה.

הסקוטי לקח את המנה הראשונה החביבה על אבי, פטה דה קמפן – גס, כפרי ומחוספס (45 ₪), מנה שאני בדרך כלל לא מתלהבת ממנה, אבל הפעם שיניתי את דעתי עליה, וגם עזרתי לסקוטי להשתלט עליה.

פטה צריך לאכול עם לחם, אז הזמנו גם מנת לחם וחמאה (14 ₪). גוש החמאה העצום שהיה בצלחת הצליח להפתיע אותנו. בכל מקרה, המנות היו כל כך מפוצצות שבסופו של דבר הלחם לא היה נחוץ.

אחרי התלבטות והתייעצות עם המלצר, בחרנו שנינו לקחת את אותה המנה לעיקרית: כתף טלה “7 שעות” עם ירקות שורש (128 ₪), מנה שכבר התנסיתי בה בעבר, והיתה זכורה לי לטובה. אכן טובה, אבל בשל העזרה שנתתי לסקוטי במנה הראשונה, לא הצלחתי להשתלט על המנה העיקרית.

את הערב ליווה בקבוק יין של זמורה קברנה סוביניון (160 ₪).

הערב הנפלא הזה עלה 563 ₪ לפני טיפ.

יועזר בר יין
יועזר איש הבירה 2 כיכר השעון,
תל אביב
03-6839115
אתר הבית
ביקורת קודמת שלי על המקום

For my birthday two years ago, my parents took me for dinner at Yoezer. Although I was there previously, at that time I came with a list of recommendations from my friend of dishes I must try. With no shame they recommended the most expensive dishes in the menu. Needless to say it was delicious. Apparently I was excitingly telling about this dinner to whom that was willing to listen, including my Scots friend, who now leaves in England (or Wales, depends on which of his windows you’re looking from), but leaved several years in Israel. Ever since that day, he decided that he must check this place, and right when he announced his upcoming visit to Israel, he asked me to take him to “that place in Jaffa that your parents took you to celebrate your birthday”.

He wasn’t intimidated when I worn him how expensive this place is, and was very excited from the interior design when we got in. The Scotsman asked our waiter if he spoke English, and I was wondering whether he could do it with Scottish accent. The waiter took the challenge while sharing with us that he saw “Brave heart” many times.

After I got rid of the burden to order the “must dishes” of the place, I was free to experience new things. I chose for a starter Pied de Cochon, Stuffed leg of pork (68 NIS). Although it seamed small, it had a nice amount of fat, and thus it was very stuffing, and of course tasty.

The Scotsman ordered my father’s best starter: Pate de Campagne (45 NIS), a dish that usually I’m not excited by, but this time I changed my mind, and even helped the Scotsman to cope with it.

Pate should be eaten with bread, so we also ordered bread and butter (14 NIS). The huge chunk of butter on the plate surprised us. Anyway, the dishes were so filling, so the bread wasn’t needed after all.

After indecision and consulting with our waiter, we both took the same main course: Juicy Lamb Shoulder “7 hours” with root vegetables (128 NIS), a dish I already tried in the past, and I had a good recollection from it. It was indeed very good, but I was so stuffed that I couldn’t finish it.

The meal was accompanied by wine: Zmora Cabernet Sauvignon (160 NIS).

This lovely evening cost 563 NIS before tip.

Yoezer Win Bar
Yoezer Ish Habira 2, Clock Square
Tel Aviv
03-6839115
Website
My previous review on the place

תגובות מהפוסט המקורי:

גם אני רוצהההההההההה
אוח, זה נראה נפלא. כולי קנאה.
30/03/2008 09:16:03 יפעת
בהשוואה להמלצות האחרות שלך המקום בכלל לא יקר
30/03/2008 13:04:18 תמי
לא לא לא
אני (מודגש בבּוֹלד) רוצה!
30/03/2008 18:13:03 תיבת דואר רון
איזה בילוי מענג
גם אני בירוקים.
31/03/2008 12:11:09 שירה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה