הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 307

החל מאוגוסט 2010

לפעמים בשביל מנה אחת שווה לכתוב ביקורת שלמה. גם אם כבר סקרתי את המסעדה.

12/03/2008

תקציר הפרק הקודם: בדצמבר ביקרתי בשנית במסעדה הרוסית ויקינג שבבן יהודה. את הביקור ההוא סקרתי בפירוט. בשולחנות מסביב ישבו בעיקר רוסים, והבחור בשולחן לידי קיבל מנה מאוד צבעונית. שאלתי את ויקה, בעלת המקום לפשר המנה, והיא סיפרה לי שזו שובה, וגם פירטה קצת על מרכיביה. מרכיב הדג מלוח מעט הרתיע אותי, ובכלל השילוב נשמע הזוי, אבל הסקרנות אכלה אותי.

עוד סיפרתי אז, שאחרי שהגיעה המנה, החדר התמלא בריחות משונים. זה לא הפריע לי לפנטז על המנה הזאת, ולתכנן מתי תהיה הפעם שאנסה אותה. עם תיאבון וציפיות רבות הגעתי לשם שוב כעבור כחודש, ומיד הזמנתי שובה. אבל דווקא באותו היום לא היה. גם מקום ישיבה לא ממש היה (המקום היה מוזמן לאירוע פרטי), אז ישבנו על הבר. אלינו הצטרפו זוג חיפאים ששהו במלון בתל אביב, אשר חלפו על פני המקום ונכנסו לאכול כי הוא קסם להם. ויקה המליצה לנו בפעם הבאה להזמין מקום ולציין שאנחנו רוצים שובה.

וכך היה. צלצלתי מבעוד מועד בערב הקודם והזמנתי מקום. וגם שובה. כשהגענו ביום ששי בערב, ויקה לא היתה. השולחן היה שמור לנו, למרות שהפעם לא היה צורך בזה (בילינו לבד במסעדה ערב שלם). כששאלתי אם יש שובה, המלצרית החביבה אמרה שבוודאי שיש ושהיא גם יודעת שהזמנתי. הייתי מרוצה. מצד שני, הבירות השוות היו חסרות, ונאלצנו להתפשר על קרלסברג.

המנה הצבעונית הגיעה. בינתיים הספקתי ללמוד מהתפריט ששמה המלא של המנה הוא עוגת סלט שובה קר, ושהיא מורכבת מ: תפוח אדמה מגורד, סלק מגורד, גזר מגורד, דג מלוח עם בצל, ביצה קשה ומיונז. המחיר שהופיע בתפריט שבחנתי (וגם צילמתי) היה 25 שקלים.

המנה הגיעה. האפלולית ששררה בחדרון בו ישבנו מנעה ממני לקחת תמונה מוצלחת של הדוגמנית, אז תסתפקו בזה:

 

שילוב הטעמים היה מפתיע ומוצלח, ולמרות שהמנה הוזמנה לי, נאלצתי לחלוק אותה. ריח לא היה לה, ולכן יש להניח שלפעמים ריח של פלוץ הוא באמת פלוץ (ולמי שלא מבין שיחזור לקרוא כאן). ללא ספק זו היתה גולת הכותרת של הערב, ומשם זה רק התדרדר.

כשקיבלנו את החשבון, הופתענו לגלות חשבון מאוד גדול. מאחר ובחנתי היטב את התפריט קודם לכן, מיד שמתי לב לפער המחירים במחירה של השובה. 29 במקום 25. התפריט אותו בחנתי קודם לכן עוד נשאר על השולחן, אז עברתי מנה מנה, והופתעתי לגלות שהמחירים שחוייבנו היו כולם, ללא יוצא מן הכלל, יקרים יותר מאלו שצויינו בתפריט, חלקם בפערים אדירים.

פנינו זועמים למלצרית, שאמרה שהם העלו את המחירים, ומדפיסים תפריטים חדשים. אחר כך היא פתאום שלפה תפריט והראתה לי שהמחירים בו הם כמו בחשבון שלנו. היא גם טענה שרק התפריט הזה היה עם המחירים הישנים, וששני התפריטים האחרים על השולחן היו עם המחירים החדשים. עם זה כבר לא יכולתי להתווכח כי הם כבר לא היו אצלנו, ולא יכולתי להוכיח אחרת. ויקה ובעלה, כאמור, לא היו שם, ולא היה בפני מי לשטח את התלונות. שילמנו את המחיר המלא ויצאנו זועמים.

כך שלמרות חינה של שובה, לויקינג כנראה כבר לא נחזור יותר.

ויקינג

 

בן יהודה 6
תל אביב
03-6206502

תגובות מהפוסט המקורי:

צודקת בהחלט
כל מקום שמכבד את עצמו (כן כן אפילו סופרים) כשהם מעלים מחירים ומישהו קונה פריט עם תוית של המחיר הישן אז נותנים לו את זה במחיר הישן (ואח”כ נותנים הוראה גורפת לבדוק את כל הפריטים :) ).
13/03/2008 00:23:58   עוזי
שובה של השובה
למי שרוצה שובה ולא רוצה ללכת לויקינג ויכול להעפיל לירושלים : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3515770,00.html
13/03/2008 00:32:25 תיבת דואר עוזי
תודה עוזי
והנה אתר המסעדה בירושלים עליה דיברת: http://www.dgrey.co.il/ שמשום מה בתפריט באתר שובה לא מופיעה. אולי היא במיוחדים. בכל מקרה, יש שם גם הופעות, אז הכניסה למסעדה עולה לא מעט כסף…
13/03/2008 07:22:32 תיבת דואר יעל מוריס
כמה מרגיז!
איזו חוצפה, אפילו אם המחיר הנמוך היה טעות, היו צריכים לתקן את החשבון ולחייב לפי התפריט הישן. ממש מרתיח.
13/03/2008 09:11:40   יפעת

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה