הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 308

החל מאוגוסט 2010

צייד המכשפות נכשל, מסתבר שהן עוד חיות ובועטות. והפעם, שתי מכשפות יהודיות חוגגות את ליל כל הקדושים. Trick or Treat לא היה שם, גם לא תחפושות, אבל מה זה חשוב… הרי אותנו מעניין האוכל. היינו מוקפים בפרצופי דלועים מחייכים, ואכלנו מגוון מאכלי דלעת.

06/11/2011

סיפורנו מתחיל הפעם כשחברה שלחה לי למייל את הידיעה הבאה, כפי הנראה הודעת יח”צ:

האלווין מגיע לתל אביב ויותר מדויק – לויינברג. מיום רביעי ועד יום שבת, 2.11 – 5.11  ובין השעות 18:00 – 02:00, יחגגו במקום את החג עם דלעות בהמון גוונים וצורות, שדים מעופפים, מכשפות ומלצרים שמנסים להראות מפחיד. לתפריט הקבוע יתווספו מנות האלוויין.

בפרק הקודם סיפרתי לכם על אוסף המכשפות שלי. לפני כשנה סיפרתי על שתי מכשפות שהלכו לשתות לשוכרה ב- יער המכשפות. עם רפרטואר שכזה, זה די מובן שלא יכולתי להתאפק, ארזתי את המכשפה השנייה ודהרנו על המטאטאים שלנו לויינברג. את פנינו קיבלו שתי דלועים חייכניות, אבל חוץ מעוד כמה דלועים מפוזרות, לא הורגשה במיוחד אווירת החג.

למרות שהובטח משקה חינם לבאים מחופשים, תחפושות לא היו שם, גם לא שדים מעופפים או מלצרים מפחידים.

אבל אנחנו הרי באנו בשביל האוכל. אז תפריט חג מיוחד היה גם היה.

התיישבנו על הבר החיצוני, זה שפונה אל הרחוב, כי מכשפות צריכות לראות את העוברים והשבים ולהעביר ביקורת על כל עובר אורח תמים.

הפעם הקודמת בה חגגתי האלווין היתה לפני 5 שנים. גם אז ציינתי את המאורע עם אוכל (אלא מה…), בפינת הקסם הנהדרת בלונדון, Carluccio’s שב-St. Christopher’s Place. אז אכלתי ריזוטו דלעת, שטעמו החלומי ילווה אותי לעד.

אבל בואו נחזור להווה. אם כן, ניגשנו למלאכה. הזמנו לנו בקבוק יין אדום (ריוחה כלשהו, 120 ₪), והתחלנו להזמין מנה אחרי מנה מהתפריט. או ככה לפחות תכננו. התחלנו עם מרק דלעת ערמונים בדבש וקינמון (39 ₪). במייל היח”צ הובטח שהוא מוגש בתוך דלעת, בפועל הוא הוגש בקערה. לא הסכימו להפריד לנו את המנה לשתי צלחות, אז אכלנו מאותה צלחת. לא נוח במיוחד, אבל הכל הכל נסלח, כי הטעם היה מצויין, והמנה היתה נדיבה מאוד.

רצינו להמשיך עם הביצ’ק, אבל כשהמלצרית הבינה שאנחנו מתכננות להתקדם לאיטנו עם תפריט החג, היא הודיעה לנו שהרביולי נגמר. או עומד להיגמר. היא לא ממש ידעה. עננה כבדה נפלה על המכשפות וסביבתן, והמלצרית, שכה נבהלה, אצה רצה להציל עבורנו את המנה האחרונה. היה נראה כי היא חטפה אותה ברגע האחרון משולחן אחר שהזמין אותה, והצליחה להניח אותה על שולחננו. העננה התפזרה. זה אמנם שיבש לנו את הסדר של התוכניות, אבל לפחות לא ויתרנו על אף מנה. אם כן, רביולי דלעת ברוטב חמאה ועגבניות עם נענע יבשה ופקאנים (58 ₪) מנה נפלאה. גם המנה הזו היתה נדיבה מאוד, למרות שהיינו מסוגלות לחסל עוד מנה שלמה. אבל לא היתה עוד מנה. אחרונה, כבר אמרתי.

משם לא נותר לנו אלא להמשיך לביצ’ק – מאפה בוכרי ממולא דלעת ובשר כבש, מוגש עם שוט של איירן (35 ₪). כאן כבר נרשמה אכזבת מה. בסופו של דבר, מה שקיבלנו היה וריאציה של בורקיטס. המילוי של הכבש היה יבש, ולא הורגש זכר לדלעת. ניסינו ללחלח קמעא עם האיירן, אבל זה פשוט לא היה זה. כמה חבל.

וכמה מצער שאנחנו מכשפות שאינן מתלהבות מקינוחים. כי מה חבל שלא סיימנו עם סורבה דלעת על שערות קדאיף ופיסטוקים מסוכרים, כדי להשלים את שמחת החג כהלכה. אבל ככה זה מכשפות, הן לא יכולות שיהיה להן מתוק. הן תמיד חמוצות.

ויינברג הוא מקום מתוק, ונראה שיש בו שפע של מנות מעניינות לקחת לצד היין. בכל זאת, הרי בכל זאת מדובר בבר יין. אנחנו עוד נחזור לשם לערב נטול מכשפות ודלועים.

ויינברג
בן יהודה 106
תל אביב
03-522393
פייסבוק

וכדי שצייד המכשפות הזה יגמר כבר, נסיים במכשפות ששרות על מכשפות. על תריסר מכשפות, אם להיות מדויקים. והן סגולות, כמו שיצאו התמונות…

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה