הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 295

עוקבים: 231

החל מאוגוסט 2010

ביקשו ממני בסלונה לסכם את הטרנדים של השנה האחרונה במסעדנות. אז קבלו תיאור קצר של הטרנדים והמתחמים החמים של השנה החולפת, ושתהיה לכולם שנה טובה וטעימה.

26/09/2011

טרנד 1 –  מסעדות שוק

טרנד המסעדנות הבולט של השנה האחרונה בתל-אביב היה הטרנד של מסעדות שוק. מה שבעיקר אפיין את מסעדות השוק החדשות, הוא שבניגוד למקובל בעולם, הן בכלל לא נמצאות בסמוך לשום שוק. כך נפתחו השנה בכל תרועה רמה לה-שוק ומונטיפיורי 7:

לה-שוק היא שכונתית אמיתית, בר מסעדה קטן, תפריט אוכל מצומצם, ומחירים נוחים.

מונטיפיורי 7 היא כבר ממש מסעדה, מתפרסת על שטח ענק, תפריט גדול ומגוון, ואם אוכלים כדי לשבוע, החשבון יוצא כבר לא כל-כך קטן. כל זה לא הפריע לי לחזור לשם מספר לא מבוטל של פעמים, זהו ללא ספק אחד המקומות האהובים עלי השנה.

במקביל, נפתחו מספר מסעדות שוק נוספות, הפעם דווקא כן במתחם של שוק – שוק הנמל, שוק האוכל שבנמל תל-אביב. חלקן ממש דוכן, כמו שרי הרינג”, שם אכלתי סנדוויץ’ משובח ומפנק (עם הרינג כמובן), או “פיורי, שמציע פסטות טריות מכל מיני צבעים וטעמים, שטרם זכיתי לטעום, אבל קיבלתי המלצות חמות.

מצד שני, יש בשוק גם את “טאפאס בשוק”, שלמרות השם שמרמז על מנות קטנות וזולות, המחירים בו לא נוחים במיוחד, אבל הפעמיים בהם זכיתי לשבת בו (פעם על הבר ופעם בחלוץ מול הים) היו הנאה צרופה. ממש לאחרונה נפתח בקומה השנייה של השוק בנמל מקום חדש – “ק’יצן מרקט”, אבל טרם הספקתי לבדוק אותו. למסעדות של השוק בנמל יש כל מה שאפשר לרצות ממסעדות שוק, כמו קרבה לחומרי גלם טריים ואיכותיים, רק חיסרון אחד גדול מבחינתי – נגישות, כי אני גרה בצנטרום של העיר, ובשבילי הנמל נמצא בצפון הרחוק.

טרנד 2 – מסעדות עממיות לשפים של מסעדות יוקרה

בשנה האחרונה זכינו לכמה “מסעדות עממיות” במחירים נוחים שנפתחו על-ידי שפים מוכרים ממסעדות יוקרה.

כך נפתח “מזנון” של אייל שני, (השף של “סלון” היקרה מאוד אך מרגשת ו“צפון אברקסס” הדי יקרה) שמציע תבשילים מדהימים בתוך פיתה. ולכל המלעיזים, זה שווה כל אגורה.

עם שם שמצלצל דומה, נפתחה גם “מזללה” של מאיר אדוני (השף של “כתית” האהובה עלי), שביקורי הראשון בה נחל אכזבה, אבל אם אי פעם אצליח להזמין מקום מבלי לתכנן זאת שבועיים מראש, כנראה אנסה אותה שוב לצורך חוויה מתקנת.

גם “המעורב” של מעוז אלונים ואיתי הרגיל (השפים של “הבסטה”) נפתח לאחרונה באותו הטרנד, והוא מציע בסך הכל 3 מנות, אחת צמחונית, שלא טעמתי, ושתיים בשריות ומצויינות: האחת מעורב ירושלמי בפיתה והשנייה ערייס (פיתה עם בשר טחון נא צרובה על הגריל ומוגשת עם יוגורט).

גם חיים כהן מתכנן לפתוח באוקטובר מסעדה עממית יותר – “יפו תל אביב”, ממש ליד “דיקסי” שלו, אבל המיקום לא קורץ לי במיוחד.

טרנד 3 – המתחמים החמים של השנה (וגם כאלו שפחות)

אם כבר הזכרנו את המתחם המתפתח בצפון של תל-אביב – מתחם שוק הנמל, אז ראוי להזכיר גם כמה מתחמים מתפתחים ופורחים בדרומה של העיר.

מתחם 1 – מתחם שוק הפשפשים

המתחם הפורח ביותר בשנה האחרונה הוא מתחם שוק הפשפשים. אל “פועה” הותיקה והמצליחה ו“שרקוטרי”, שידע ימים טובים יותר, הצטרפו בשנה האחרונה מקומות רבים. אחד המוצלחים ביניהם הוא סיפו, מסעדת פירות ים בה ביקרתי ממש בעת האחרונה, ואני כבר חייבת לחזור לשם שוב.

ב“איטלקיה בפשפשים”, שנפתחה לפני כשנה, ביקרתי סמוך לפתיחתה ולא נפלתי מהתפעלות, אבל נוכח הקהל השוקק, אולי כדאי לתת לה צ’אנס נוסף.

את “יאסו סלוניקי” עוד לא הספקתי לבדוק (ואני בהחלט מתכננת), ומג’ופאה” כבר הספקתי להתאכזב (גורשתי משם כשהעזתי לצלם את התפריט).

יש שם עוד המון מקומות חדשים, רק לבוא ולעשות אן-דן-דינו. לקנח אפשר עם גלידה בכפיתולינה”. גם את זה עוד לא הספקתי לנסות. כל כך הרבה מקומות חדשים בזמן כל-כך קצר.

מתחם 2 – מתחם התחנה

מתחם אחר מדרום הוא מתחם התחנה, אך אם זה של שוק הפשפשים פורח, זה של התחנה גווע. לי הוא תמיד מרגיש כמו מקום לתיירים, אבל אני חוששת שגם התיירים לא מאוד מתלהבים ממנו.

מתחם 3 – מתחם נמל יפו

ואם התחלנו עם הנמל הצפוני, נקנח בנמל הדרומי. כמו שזה נראה, המתחם המתפתח של השנה הקרובה הוא נמל יפו.

“קונטיינר” קבע שם את דגלו כבר לפני כשנה וחצי. אכלתי שם ארוחת בוקר אחת של דגים, ובהזדמנות אחרת ארוחת צהרים נחמדה, בה זכיתי למנת בוייאבז חלומית.

ממש לאחרונה נפתח בחלק הצפוני יותר של הנמל “קאסה נובה”, מסעדת שף חמודה, שהספקתי לבקר בה כבר פעמיים, ועוד ידי נטוייה.

ממש בסמוך לקאסה נובה מצוייה “קאסיטה”, קיוסק בירה וטאפאס, והוא ברשימת המקומות שאני עוד צריכה לבדוק.

אפילוג

אז זו היתה השנה שהיתה. נפתחו בה המון מקומות חדשים. אני מאחלת למסעדנות התל אביבית להמשיך ולפרוח בתשע”ב לפחות כמו בתשע”א, אם לא למעלה מזה. שנה טובה וטעימה.

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה