הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 307

החל מאוגוסט 2010

שלוש גרציות עם נטייה אנגלופילית עמוקה, נפגשו למסיבת תה של אחר הצהריים, ממש כמו באנגליה. אולי הכובען המטורף לא ארח להן לחברה, אבל הכל היה לפי כללי הטקס האנגליים המדוקדקים, כמו שרק כללים אנגליים יכולים להיות מדוקדקים. היה נפלא. לא סתם אמא שלי נהגה לקרוא לי מלכת אנגליה…

18/12/2010

ההזמנה

מסעדת דלאל שולחת לי דיוור באורח קבוע. אני לא תמיד טורחת לעיין לפני שאני שולחת את המייל לעולם שכולו טוב, אבל הפעם הכותרת משכה את תשומת ליבי: “מסיבת תה בדלאל“. ובפנים חיכתה לי הזמנה שאי אפשר לסרב לה:

ב’דלאל’ מאמינים שלא רק הכובען המטורף או מלכת אנגליה רשאים להינות מחווית Afternoon Tea אנגלי אמיתי, ושמחים להזמינכם למסיבת התה הפרטית של דלאל, קפיצה קטנה לחו”ל בלב נווה צדק.

חווית ה-Afternoon Tea של דלאל תערך כמקובל לפי כל כללי הטקס (לא לדאוג, המלצרים דוברי עברית), עם כמה טוויסטים דלאליים טיפוסיים.

לצד קנקן תה עם מבחר תה משובח לבחירה, יוגש מגש כסוף בן 3 קומות עליו מבחר מעדנים קטנים, מלוחים ומתוקים.

ההזדמנות

בשביל מסיבת תה צריך הזמנות מיוחדת. מאז הביקור האחרון מיני רבים בלונדון, אני מפנטזת להתארח במסיבת תה שכזאת במלון ריץ או בחנות Fortnum and Mason. אבל לונדון שם, ואני פה, והנה פתאום גימיק חדש בביצה המקומית.

יום החופש שלקחתי לעצמי נראה כמו הזדמנות מופלאה לאחר צהריים פנויים, אבל בטרם הספקתי לחלוק את רעיוני עם אחרים, מונא שלחה לביגל ולי הצעה, מבלי לדעת בכלל על החופשה המתוכננת שלי. מיד הסכמנו.

המקום

אף כי בדמיוני היה נראה לי שהמקום הכי מתאים לאירוח האירוע הוא הפטיו של המסעדה, ישבנו באחד מהחדרים במקום, שלהפתעתי סיפק תפאורה אנגלית ויקטוריאנית נפלאה.

התה

המסיבה מתחילה בטקס בחירת התה. על השולחן הונחה תיבה של Ronnefeldt Tea, ובה שבעה סוגי תה. לכל תה שם משלו, הסבר קצר, וגם הוראות שמתייחסות לזמן המומלץ להשהיית התיון בקומקום.

אני, שרציתי כהרגלי תה לימוני, נאלצתי להסתפק בתה פירותי. בחרתי בתה שהחלטנו שקוראים לו מונטנגרו, אבל התגלה כתה מורגנטאו Morgentau – עליו כתוב:

A delicately tangy tea with a finely fruity flavour

שבתרגום מאוד חופשי של גוגל זה: “תה חריף עדין עם טעם פירותי דק”, ובתרגום קצת פחות מטופש “תה בחריפות עדינה, עם טעם פירותי עדין”.

אבל במציאות העגומה, שום דבר בתה הזה לא היה עדין. קיבלנו כל אחת קומקום אנגלי לבן, בתוכו מונח התיון, כששמו והוראות ההפעלה שלו אוחזים בידית. בנוסף, המלצרית המקסימה שלנו הזכירה לנו אחרי כמה דקות עלינו להוציא את התיון. ביגל לקחה זמנים, ואחרי 3 דקות בדיוק שלפתי את התיון. המרירות האדירה של התה שלי לא מותנה על ידי סוכר, ולא על ידי לימון, ולא על ידי חלב, למרות שהוא הפך אותו לתה אנגלי אמיתי. בצער רב העברתי את מסיבת התה ללא תה. מזל שלא באמת בשבילו באתי…

המנות שמלוות את התה

כאמור בהזמנה, לצד קנקן תה, הוגש מגש כסוף בן 3 קומות עליו מבחר מעדנים קטנים, מלוחים ומתוקים.

לפי כל כללי הטקס התחלנו עם הקומה הראשונה של המלוחים:

קומה ראשונה – המלוחים

מיני-מאפין פפריקה מעושנת
פחזנית פרמזן עם סלמון מעושן גבינת שמנת ועירית
לחם דגנים עם גבינת סנט מור, צ’אטני ומלפפון
בריוש פסטרמת אווז צלוי עם אגס וזעפרן

הכל היה טעים מאוד, ממש ליקקנו את האצבעות, ולמרות שמקומו של המלפפון לא נפקד לחלוטין, בלט בחסרונו ה-Cucumber Sandwich, אולי האיקון מספר אחד של מסיבת תה אנגלית מסורתית, או לפחות ככה מספרים באגדות.

קומה שנייה – השחקנים הראשיים

סקונס

אליהם לוו צלוחית עם ריבת תות וצלוחית עם מסקרפונה. כמה פשטות יש בסקונס מרוח במסקרפונה, ככה זה טעים. בהזמנה למסיבה צורף מתכון, ולרגל האירוע המרגש הזה אני חורגת ממנהגי, ולראשונה בתולדות הבלוג מצרפת אליו מתכון. אבל אל דאגה, אני לא מתכוונת לנסות אותו בעצמי. יש גבול לכל תעלול.

הטקס מתקרב לסיומו, וכך הגענו לקומה העליונה, למבחר של מתוקים.

קומה שלישית – המתוקים

מוס פרלין ושוקולד חלב
עוגת ריקוטה תפוז וקרם פטל
פאדג’ חמוציות ושוקולד לבן
מיני אקלייר קפה
מקרון

כשחיסלנו עד תום את כל הקומות, זרחנו מאושר, אבל גם אחזנו את בטנינו הדואבות. היה אחר צהריים נפלא. למשך אחר הצהרים אחד, היינו כולנו מלכת אנגליה.

המתכון (מההזמנה לעיל, לא לוקחת אחריות על התוצאות)

סקונס קלאסי

מצרכים: (כ-35 יח’)
500 גרם קמח לבן
90 גרם סוכר
10 גרם מלח
140 גרם חמאה קרה
2 ביצים
140 גרם חלב

אופן ההכנה:

מערבבים קלות קמח, סוכר, מלח ואבקת אפייה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים חמאה ומערבלים עד לקבלת מרקם פירורי.
מוסיפים ביצה אחת וחלב ולשים עוד דקה-שתיים עד לקבלת בצק כמעט חלק אך לא אלסטי.
מקמחים משטח לעבודה ומרדדים את הבצק למלבן בעובי 2.5 ס”מ וקורצים כ-35 עיגולים בקוטר 5 ס”מ.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים בביצה טרופה ומשהים 30 דקות ללא כיסוי עד שהם תופחים קלות ומברישים בביצה שוב.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, אופים 9-10 דקות עד שהסקונס זהובים.

דלאל
שבזי 10
תל-אביב
03-5109292
אתר הבית
ה-Afternoon Tea מוגש בין הימים א’- ו’ ובין השעות 15:00-18:00 ומחירו 75 ₪ ליחיד ו-118 ₪ לזוג.

אהבתם את הפוסט? רוצים לא לפספס פוסטים נוספים של ‘לא סוגרת ת’פה’?
לחצו על כפתור ה- עקבו אחרי – למעלה משמאל – הכניסו את כתובת המייל שלכם
ותקבלו הודעה למייל בכל פעם שאפרסם משהו חדש,
או עשו Like בעמוד הפייסבוק של לא סוגרת ת’פה

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה