הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 297

החל מאוגוסט 2010

על המסעדה השווה (אם כי לא היקרה ביותר מבין מסעדותיו בלונדון) של השף הכוכב גורדון רמזי. ותיווכחו שיש הרבה סיבות לכך שהוא כוכב.

10/11/2006

עוד בארץ זואית ביקשה ממני שנלך ערב אחד למסעדה יקרה. היא הבטיחה שהיא לא תהיה נורא יקרה. לכן כבר אז ירדה מהפרק המסעדה ההיא של גורדון רמזי, זאת שזיכתה אותנו בביקורת מלכותית מקסימה. אז הוחלט על מסעדת מייז של גורדון רמזי, אחותה הפחות יוקרתית. אני מודה שבשבילי היא היתה מספיק יוקרתית…
טיפ של שותפתי למסע:
מייז היא אמנם פחות יוקרתית אבל חדשה ואופנתית יותר. היא זכתה בתואר המסעדה הטובה ביותר בלונדון ב-2006 במספר דירוגים נחשבים, כך שתבינו שלא ממש התפשרנו כאן…

עוד ביום הראשון באירלנד, שבוע וחצי לפני הגעתנו ללונדון, ניסינו להזמין מקום. יום ששי – היה רק בעשר וחצי. יום שבת – רק בעשר. אז לקחנו את יום ראשון. בדיעבד זו היתה בחירה מוצלחת לערב אחרון בטיול, בו ממילא הפאבים נסגרים מוקדם, וסיום נפלא למסע מדהים.

רק כשהגיע היום הגדול, גילינו להפתעתנו כי המסעדה ממוקמת כפסיעה (טוב, אולי חמש) מהמלון שלנו, ממש ליד שגרירות ארה”ב.

נכנסנו לנו למקום, ומיד פשטו מאיתנו את מעילינו, וקיבלנו פתקית בתמורה.
הובלנו לשולחן שנראה כך:

אני מאוד התלהבתי מהיחס המיוחד לו זכה הסכו”ם. זה זיכה את הסכו”ם בסדרת תמונות שלא היתה מביישת דוגמנית צמרת.

ראשית קיבלנו את הלחם.

ניגשנו למלאכת ההזמנה. לבחירתנו עמדו שלוש אפשרויות:
1.       A La Carte – מנות רגילות שמחירן נע בין £8.00 לבין £29.50
2.       Tasting Menu – מנות טאפאס קטנות שמחירן נע בין £7.50 לבין £10.50
3.       Chef’s Menu – 7 מנות שהן בחירתו של השף לאותו יום מתוך תפריט הטעימות £50.00

מתוך רצון לטעום כמה שיותר, בחרנו באפשרות השנייה, וחלקנו את כל המנות שלקחנו.
המנות הגיעו בזוגות או שלישיות (היינו מעדיפות אם הן היו מגיעות אחת אחת, אבל לא ביקשנו).
המלצרים הסבירו מה המנה, כאשר השלמת המנה נעשתה לנגד עינינו בטקס גדול, כשבדרך כלל ההשלמה היתה הוספה של רוטב או מרכיב אחר, תוך ציון המרכיב שהוסיפו לנו.

מיותר לציין שהכל היה יותר ממעולה, ולכן, לעת עתה אני אשב בשקט (לשם שינוי), ואתן לשמות המנות ולתמונות לדבר.

Orkney scallops roasted with spices, peppered golden raisin puree, cauliflower – £9.00

Salad of violet artichoke with fresh truffle and truffle mayonnaise – £7.00

רק כדי להמחיש את שיטת ההגשה, הינה דוגמה למנה כמו שהגיעה לשולחננו,

ועכשיו איך היא נראתה אחרי שהוסיפו לה מיונז כמהין. ועכשיו אני אחזור לשבת בשקט.

טיפ של שותפתי למסע: המנה שהכי אהבתי – היתה אלוהית!

Daurade Royal with native lobster risotto, lemongrass, Thai basil and lobster glaze – £9.00

Spiced Royal Berkshire pork belly with slow roasted fillet, apple cardamom puree and jasmine reduction – £10.50

Beef ‘tongue ‘n’ cheek’ with caper raisin and ginger carrots – £10.50

Salad of Scottish lobster with white radish, aigre doux dressing and ginger salt – £9.50

קינוחים
הקינוחים היו כל כך מפתים, שלא עמדנו בפיתוי והזמנו שלושה!
אבל היו לקינוחים שני גדלים, וכדי להתנסות בכמה שיותר, לקחנו מכולם את הגודל הקטן. הגדול עלה בין שלושה לארבעה פאונד יותר.
אז לא רק שהם היו מפתים – הם גם היו מדהימים. במיוחד הראשון.

Peanut butter and cherry jam sandwich with salted nuts and cherry sorbets – £3.50

Madagascan vanilla rice pudding, raspberry and lemon thyme jam, mascarpone and pecan ice cream – £5.00

Valrhona chocolate fondant with green cardamom caramel, sea salt and almond ice cream £5.50

טיפ של שותפתי למסע:
הייתי חייבת לדחוף פה את עצמי כדי להסביר את עניין הפונדנט שוקולד שמוגש בכל קפה בארץ. אז זהו, שהפונדנט עצמו היה מוצלח ומשובח מסוגו במיוחד, אבל עדיין פונדנט. מה שהפך את המנה ללא פחות מגאונית הוא השילוב עם כדור הגלידה שהיה, ממש כמו שהובטח, מלוח. ביחד – הרמוניה מושלמת ומאוזנת, לא רק לחובבי השילובים הביזאריים.

כשהזמנו חשבון, קיבלנו את הדבר הבא:

מרשמלו חם, פרלינים וטרקיש דילייט

לפני שאכלנו, שאלנו אם יש תפריט של מה שאכלנו באינטרנט, כי רצינו לדייק בשמות המנות בביקורת (את זה כמובן שלא אמרנו). הם ענו לנו שהתפריט בדיוק השתנה, ועדיין אינו מעודכן באתר, אבל כשנצא נוכל לקבל תפריט בכניסה.
ואכן, זכינו לקבל, ביחד עם כרטיס הביקור של המקום, גם את התפריטים של האפשרויות השונות למנות העיקריות. את תפריט המנות האחרונות לא היה בגרסה של “לקחת”, אז היא הגניבה לנו את התפריט שהוגש במסעדה.

יצאנו משם שיכורות מהנאה…

סה”כ 118£ לשתינו יחד כולל בקבוק מים ובקבוק יין
(כ-470 ₪ לכל אחת…)

Maze – Gordon Ramsay
10-13 Grosvenor Square
http://www.gordonramsay.com/maze

פרקים נוספים בסדרה:
זואית וימכה באיים הבריטיים – פרק א’ – דבלין
זואית וימכה באיים הבריטיים – פרק ב’ – תלמה ולואיז
זואית וימכה באיים הבריטיים – פרק ג’ – מי אמר שלונדון לא מחכה לי

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 5 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה