הבלוג של יעל מוריס

לא סוגרת ת'פה

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים:... +עוד

לא סוגרת ת'פה זו גם אחת שלא מפסיקה לדבר, וגם אחת שלא יודעת שובע מאוכל. כזו אני. לא סוגרת ת'פה הוא בלוג אוכל, אבל מתכונים לא תמצאו בו. אני בחורה קטנה עם תיאבון גדול, הרפתקנית קולינרית שמחפשת כל הזמן אתגרים קולינריים חדשים: מנות יוצאות דופן, מסעדות מרתקות מכל הקשת, החל במסעדות פועלים וכלה במסעדות שף, שווקי אוכל ומסעות קולינריים בארץ ובעולם. עקבו אחרי בפייסבוק: facebook.com/Losogeretapeh

עדכונים:

פוסטים: 307

החל מאוגוסט 2010

שישי בצהרים, כשבחוץ סערה לה הרוח, ישבתי עם הורי במסעדה רוסית מתוקה בדרום בן יהודה. היה כל כך טעים. מתי חוזרים?

18/12/2007

אחרי חיפושים ארוכים אחר מסעדה רוסית בתל אביב, מצאנו את ויקינג, שם ביקרתי עם ההורים שלי לראשונה לפני קרוב לשנתיים. את הסיפור איך בכלל הגענו לויקינג כבר כתבתי אז כאן, ואני לא אחזור עליו. אני לא ממש יודעת למה לקח לנו כמעט שנתיים לחזור לשם, אבל הפעם נוצר הרושם שהפעם הבאה תהיה במועד קרוב יותר.

למרות שויקינג הוא סמל סקנדינבי, אם אני לא טועה, אני משערת שהשם מגיע דווקא משמה של בעלת המקום, ויקה.

חדר הכניסה של המסעדה הוא בר, וכשניכנסתי הוא קיבל את פני מקושט לכבוד הכריסמס. בבר היתה ויקה היפה, וליד הבר ישב בנה הקטן וצפה בטלוויזיה.

 

פניתי אל החדר השני, שם חיכו לי הורי ממש באותו שולחן שישבנו בפעם הקודמת, ואני מעיזה להמר שאפילו שמרנו על אותם סדרי ישיבה. במהלך שהותנו שם חלקנו את החדר עם עוד מספר אנשים מתחלפים, ונראה שכולם רוסים וכולם לקוחות קבועים.

אבא ואני התחלנו עם בירה – פילסנר. אבל אני לא אדבר על הבירה. אומרים לי שזה משעמם כשאני מדברת על בירות…

במנות הפתיחה לא גיוונו ממש מפעם קודמת. סוס מנצח לא מחליפים. אז פתחנו כולנו בבורשט לכל אחד. אמא מקפידה להדגיש שזה לא כמו הבורשט שלה, שהוא מסלק (והוא מעולה, איך לא). הבורשט הרוסי של ויקה עשוי עם עגבניות, כרוב ובצל, וגם הוא מעולה. קיבלנו גם סלסלת לחם וקערת שמנת חמוצה, שהוספתה למרק שידרגה את טעמו.

המשכנו במנה של ורניקי, שזה כמו קרפעלך, אבל ברוסית. הם היו מבושלים וממולאים בתפוח אדמה, מלווים בבצל מטוגן ושמנת חמוצה, והיו פשוט מעולים. (אני כותבת את זה וכבר בא לי לאכול עוד מנה).

במנות העיקריות ניסינו דברים שלא ניסינו בפעם הקודמת.

אבא לקח תבשיל קדרה של בשר חזיר, כי ויקה המליצה. התבשיל הגיע בקערה עמוקה קטנה, בליווי פירה עם בצל.

 

אמא לקחה כבד עוף עם רוטב טריאקי, בליווי פירה עם בצל.

אני ראיתי בתפריט כבד בקר, וזה הזכיר לי שאמא היתה נוהגת לטגן לפעמים כשהייתי קטנה, ובניגוד לכל הילדים, ממש אהבתי את זה. כבדי עוף מתוקים זה נדוש, גם אם טעים מאוד, ולכן הזמנתי כבד בקר. ביקשתי תוספת של תפוח אדמה אפוי, אבל איך שראיתי את הפירה הצהוב של אבא ואמא, רציתי גם. איזה מזל שזה בדיוק מה שקיבלתי…

כל אחד מאיתנו התענג על המנה שלו, וגם על המנות של האחרים. היה פשוט מעולה.

ויקה הביאה לשולחן לידנו מנה צבעונית עגולה, שנראתה כמו מנה אחרונה בשכבות. הייתי חייבת לשאול מה זה. היא סיפרה לנו שקוראים לזה שובה, ושזה סלט רוסי, שעשוי משכבות מבושלות של דג מלוח, בצל, תפוח אדמה, גזר, סלק, וביצים קשות. אני ממליצה להציץ בויקיפדיה כדי להבין ולראות תמונה. ולמרות שזה נשמע די דוחה, ולמרות שכמה דקות אחרי שהיא הביאה לו את זה לשולחן, חלל החדר הריח כאילו מישהו הפליץ, אני חייבת, אבל ממש חייבת לנסות את זה. שהרי כל הרעיון של ללכת למסעדה רוסית הוא להתנסות במנות רוסיות מיוחדות.

החשבון, כ-300 שקלים. נראה שהמחירים עלו מאז הביקור הקודם, אבל מצד שני עכשיו כבר מכבדים כרטיסי אשראי. בכל מקרה – שווה!

ויקינג
בן יהודה 6
תל אביב
03-6206502

תגובות מהפוסט המקורי:

אני לא יכולה לעשות דיאטה עם התיאורים שלך
נו טוב, זה רק תירוץ! בכל מקרה, אם הבירה טובה כמו שהאוכל נשמע, החורף עוד אבקר שם.
20/12/2007 16:00:20   תמי

עוד מהבלוג של יעל מוריס

תצוגה מקדימה

סיור אוכל בחיפה עיר תחתית

הפעם אספר לכם מפגש של ארבע בנות שמסוגלות להעביר יום שלם באכילה בלתי פוסקת, בזחילה ממקום אוכל אחד למשנהו. את הסיור הפרטי שלנו הובילה נעמה סובול, כותבת הבלוג המעולה תרבות אכילה, בלוג חיפאי על אוכל,...

תצוגה מקדימה

דלידה – חמארה אירופאית בשוק לוינסקי

קשה למצוא תרגום מדויק למילה חמארה, אבל דבר אחד בטוח, וזה שזו מילה בערבית, והיא מתארת בית קפה שכונתי קטן, מקום מפגש לגברים, ששותים בו אלכוהול ומשחקים בו שש בש וקלפים. כך שאיך שלא מסתכלים על זה, חמארה אירופאית זה סוג של...

תצוגה מקדימה

אבושדיד – הלהיט החדש בלבונטין

לבונטין הוא רחוב מדהים. כל מבנה שחולפים על פניו מרשים ביופיו הארכיטקטוני. המבנה המרהיב בלבונטין 16, שהיה פעם ביתה של משפחת אבושדיד, המשפחה של לאה אבושדיד, אשתו של איתמר בן אבי, זוכה לעדנה. הוא מואר מבחוץ, ואפשר לראות כמה יפה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה