הבלוג של ליז

עקבים במטבח

קוראים לי ליז ואני מאד אוהבת לבשל, אך אין לי זמן... אני אמא לשלושה ילדים, נשואה לרונן ובעלת משרד יחסי ציבור מצליח בעולם ההייטק. גדלתי בבית טריפוליטאי ונדבקתי באהבת הבישול. חשוב לי שהאוכל שלנו יהיה בריא וביתי. לכן... +עוד

קוראים לי ליז ואני מאד אוהבת לבשל, אך אין לי זמן... אני אמא לשלושה ילדים, נשואה לרונן ובעלת משרד יחסי ציבור מצליח בעולם ההייטק. גדלתי בבית טריפוליטאי ונדבקתי באהבת הבישול. חשוב לי שהאוכל שלנו יהיה בריא וביתי. לכן פיתחתי/שדרגתי מתכונים למאכלים קלים, בריאים וטעימים טעימים - שכולנו אוהבים. אני בטוחה שאני לא ממציאה שום דבר, אך בבלוג שלי אשתף רק במתכונים פשוטים ובטיפים מדליקים לקיצור תהליכים. מקווה שתאהבו.

עדכונים:

פוסטים: 18

עוקבים: 7

החל מדצמבר 2014

עוגת סולת

לערבב היטב את החומרים הבאים:

3.5 כוסות סולת

2 ביצים

1 כוס מיץ תפוזים

0.5 כוס סוכר

0.75 כוס שמן

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

מעט גרירת תפוז

לסדר על תבנית (רצוי מלבנית). לפזר מעל שומשום ושקד מולבן מעל כל קוביה (דמיונית) של העוגה.

לאחר רבע שעה בתנור 180 מעלות (מחומם מראש), מוציאים ומחרצים את הקוביות עם סכין ומחזירים לתנור להמשך אפיה- עוד מספר דקות.

במקביל מכינים את הסירופ המתוק:

1 כוס סוכר

2 כוסות מים רותחים

פרוסת לימון

מרתיחים עד שהופך לסירופ קליל ואז שופכים על העוגה לאחר הוצאתה מהתנור.

בתאבון!

עוד מהבלוג של ליז

תצוגה מקדימה

נעים מאד!

קוראים לי ליז ואני מאד אוהבת לבשל, אך אין לי זמן... אני אמא לשלושה ילדים (15, 8.5 ו - 2.5), נשואה לרונן ובעלת משרד יחסי ציבור מצליח בעולם ההייטק. גדלתי בבית טריפוליטאי ונדבקתי באהבת הבישול. חשוב לי שהאוכל שלנו יהיה בריא וביתי. לכן...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

מרק בצל טעים וקל

מחממים בבסיר עמוק בערך 25 גר׳ מרגרינה ועוד מעט שמן. מטגנים 3 בצלים חתוכים לרצועות דקות. עד שהן מזהיבות... מוסיפים בבחישה 1 כפית סוכר ואבקת מרק (לפי הטעם). טיפ: בקערית נפרדת יש לערבב 2 כפות קמח מנופה במעט מים, כדי להימנע מיצירת...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

בצק פילו - תחליף בריא וטעים לבורקס...

אני מתה על בורקסים. מאז שהתחלתי ללכת לשומרי משקל, החלטתי לא להתקרב אליהם יותר ולכן מצאתי תחליף נפלא: עלי פילו ממולאים. צורות מילוי:  רול שלם - רצוי עם 2 שכבות פילו, כדי שלא יתפרק ויהיה קריספי. אפשר כמו אגרולים קטנים...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה