ליז

הבלוג של ליז

עקבים במטבח

קוראים לי ליז ואני מאד אוהבת לבשל, אך אין לי זמן... אני אמא לשלושה ילדים, נשואה לרונן ובעלת משרד יחסי ציבור מצליח בעולם ההייטק. גדלתי בבית טריפוליטאי ונדבקתי באהבת הבישול. חשוב לי שהאוכל שלנו יהיה בריא וביתי. לכן... +עוד

קוראים לי ליז ואני מאד אוהבת לבשל, אך אין לי זמן... אני אמא לשלושה ילדים, נשואה לרונן ובעלת משרד יחסי ציבור מצליח בעולם ההייטק. גדלתי בבית טריפוליטאי ונדבקתי באהבת הבישול. חשוב לי שהאוכל שלנו יהיה בריא וביתי. לכן פיתחתי/שדרגתי מתכונים למאכלים קלים, בריאים וטעימים טעימים - שכולנו אוהבים. אני בטוחה שאני לא ממציאה שום דבר, אך בבלוג שלי אשתף רק במתכונים פשוטים ובטיפים מדליקים לקיצור תהליכים. מקווה שתאהבו.

עדכונים:

פוסטים: 18

עוקבים: 7

החל מדצמבר 2014

  • ליז

    שווארמה ביתית - להיט!

    תצוגה מקדימה

    לאחרונה חברה שלי שיתפה אותי במתכון פשוט שרץ ברשת להכנת שווארמה. חייבת לציין שניגשתי אל המשימה סקפטית, אך גיליתי שהדרך פשוטה והתוצאה מדהימה… כולם מתים על זה…  עם סלט שווה בצד ויש לכם ארוחה מושלמת. אופן ההכנה: אני לוקחת פרוסות של פרגיות עוף עם מעט שומן. אפשר גם חלקים אחרים של עוף או בשר, אך הפרגיות ...

    תגובות

    פורסם לפני 3 years
  • ליז

    התבשיל המסמיק

    תצוגה מקדימה

    לפני כשנתיים גיליתי את קובה הסלק והתאהבתי. כהתחלתי לספור נקודות הפסקתי לגעת בקציצה עצמה ולאכול רק את הרוטב… עד שהשבוע החלטתי שאם הרוטב טעים לי, אין סיבה שהוא לא יכול להפוך לתבשיל עצמאי. עשיתי לעצמי ניסוי בסיר קטן וטרפתי. כמות נקודות: עד סלק אחד אפשר לא לספור, אך מעבר יש לחשב…  החומרים: בצל קצוץ כוס ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • ליז

    ארוחת דגים עם תוספת קינואה ושעועית ירוקה

    תצוגה מקדימה

    זמן רב נמנעתי מהכנת ארוחות המבוססות על דגים. בעיקר כי לא הסתדרתי איתם… לאחרונה גיליתי את הסוד. ככל שההכנה יותר פשוטה, כך ההצלחה מובטחת. אפשר לקחת כל פילה של דג – לתבל במלח ופלפל שחור מגורד ולהניח במחבת חמה מאד עם מעט שמן זית. יש להניח תחילה כשהעור כלפי מטה ולאחר מספר דקות להפוך. לתת צריבה של ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • ליז

    קדירת בשר עם ירקות שורש

    תצוגה מקדימה

    נכון כשאתם קוראים את המילה קדירה, הפנים שלכם מתקדרות? ובכן, זה ממש לא מסובך… השבת החלטתי להכין תבשיל בשר וכדי לגוון הוספתי ירקות שורש. יצא להיט. הכנת ציר הבשר: בסיר עמוק, הרתחתי מים עם בצל וגזר (עם הקליפה. לא אוכלים את זה…), כמה שיני שום, כף חרדל ויין אדום (בערך 2 כוסות). בסיר רחב שוליים טיגנתי ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • ליז

    מרק בצל טעים וקל

    תצוגה מקדימה

    מחממים בבסיר עמוק בערך 25 גר׳ מרגרינה ועוד מעט שמן. מטגנים 3 בצלים חתוכים לרצועות דקות. עד שהן מזהיבות… מוסיפים בבחישה 1 כפית סוכר ואבקת מרק (לפי הטעם). טיפ: בקערית נפרדת יש לערבב 2 כפות קמח מנופה במעט מים, כדי להימנע מיצירת גושי קמח במרק. יוצקים את הקמח המעורבב עם עוד נוזלים לסיר המרק ומבשלים ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • ליז

    ארוחת ערב עשירה

    תצוגה מקדימה

    בבסיס ירקות אנטיפסטי ומעל ביצת עין חותכים ירקות באופן גס: קישואים, גזר, בצל, פטריות. אפשר להוסיף עוד..  מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס. מסדרים במחבת על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומן מראש, למשך כחצי שעה (180 מעלות). מסדרים בצלחת ומעליה מסדרים ביצת עין. מעדן!...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • ליז

    מפרום בריא יותר

    תצוגה מקדימה

    אז נכון שלהכין מפרום זו עבודה בשלבים ולכן ארוכה יותר, אך התוצאה שווה. בפעם אחת אני מכינה כמויות גדולות יותר ואז מקפיאה, כך שבפעמים הבאות, נשאר רק הבישול עם הרוטב. להלן השלבים: בקערה אחת אני מכינה את תערובת הקציצות. מערבבים את הבשר הטחון עם בצל קצוץ דק, חבילת פטרוזילה קצוצה, פירורי לחם והתיבול: מלח, קינמון ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • ליז

    עוגת גבינה אפויה של יפית

    תצוגה מקדימה

    בקערה אחת מערבבים : 3  גביעים של גבינה סקי 5% (750) 1 יוגורט שלי 3 כפות קורנפלור 3 כפיות אינסטנט פודינג 3 סוכר וניל במיקסר מקציפים: 5 חלבונים של ביצים 1 כוס סוכר לאחר ההקצפה, להוסיף את הקערה הראשונה. להכניס לתנור שחומם מראש, בטמפרטורה של 140 מעלות למשך שעה ועשרים דקות. את העוגה יש לאפות ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • ליז

    בא לי לגוון את סוגי הממולאים...

    תצוגה מקדימה

    החלטתי שבא לי לגוון… די עם מילוי עלי כרוב, גמבה ותפו”א. אז הכנתי ממולאים עם סלק אדום ועלי חסה. יצא מדהים! את הסלק יש להרתיח זמן רב, כדי שנוכל להוציא את הפנים שלו ולמלא במה שרוצים. הצעה למילוי: אורז מבושל חלקית, בשר טחון מטוגן (כמו בבלונז), המון ירק קצוץ, מעט חמוציות, שקדים מולבנים קטנים ותיבול ...

    תגובות

    פורסם לפני 4 years
  • ליז

    טיפ נחמד להגשת פירות לילדים ואורחים...

    תצוגה מקדימה

      כשרואים את התמונה לא צריך פירוט, אך הבנתי שבטלפונים סלולריים לא רואים את התמונה ולכן אפרט במילים. פשוט מאד חותכים את הפרות מכל הסוגים וכל הצבעים לקוביות שמנות ומשפדים על שיפודי עץ.. ומגישים....

    תגובות

    פורסם לפני 4 years

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה