הבלוג של ליטל ירון

אשה בפלוס

בוחרת כל יום מחדש להסתכל על הדברים מהצד החיובי, מהפלוס. כותבת על החלקים המצחיקים ואם אין, מנסה למצוא. לא נולדתי אופטימית, אני כנראה פסימית בהחלמה או אופטימית בהתהוות. מג'נגלת כמו רבות בין האיש, הילדים, הבית והעסק. לא... +עוד

בוחרת כל יום מחדש להסתכל על הדברים מהצד החיובי, מהפלוס. כותבת על החלקים המצחיקים ואם אין, מנסה למצוא. לא נולדתי אופטימית, אני כנראה פסימית בהחלמה או אופטימית בהתהוות. מג'נגלת כמו רבות בין האיש, הילדים, הבית והעסק. לא שוכחת גם זמן לעצמי, קוראת, מצלמת וכותבת גם בלוג מקומי - מגלה את השרון. מוזמנים להציץ http://bloghasharon.blogspot.co.il/

עדכונים:

פוסטים: 101

החל מאוגוסט 2010

למה השארתי את האוטו בחניה? איך זה קשור לסוגי חביות ומשפחות שמגדלות ענבים? ערב של גבינות ובעיקר יין טוב. ו… אני עדיין מעדיפה לבן על אדום.

29/03/2019

יש אירועים שאני מגיעה אליהם בתחבורה ציבורית. לא בגלל הפחד שלי לנהוג או שיש בעיית חניה. לסדנה “הכר את עולם היין” בסניף דרך השלום בתל אביב הגעתי ברכבת. היתה לי סיבה משמחת להשאיר את האוטו בחנייה – אלכוהול. וליתר דיוק טעימה של 11 יינות.

wine123

הסדנה “הכר את עולם היין” מתאימה למתחילים. כאלה ששותים יין מדי פעם, שנהנים מכוס יין טובה אבל לא ממש יודעים מה הופך אותה לטובה בעיניהם. ואולי גם לא ידעו להתאים את היין לסוג המנה שהם מגישים. כמוני :). ידעתי שהסדנה לא תהפוך אותי למומחית, אבל היה לי ברור שאחריה אצא עם יותר ידע ממה שנכנסתי. וגם קרוב לוודאי הרבה יותר מחויכת. צדקתי.
סביב שולחן גדול ועם קבוצה קטנה ומהנה שכללה שתי קולגות-בלוגריות שאני אוהבת ולא ראיתי מזמן, עיתונאים שלא הכרתי ובלוגרים נוספים ביליתי ערב חוויתי, נעים וטעים. ערב ששילב הסברים עם טעימת יינות לבנים ואדומים, גבינות מיוחדות שאי אפשר להפסיק לנשנש, סוגי לחם שווים ושמן זית.
אפילו שמן הזית היה טעים במיוחד, לא יכולתי להפסיק לטבול…

גבינות ויין, שילוב מנצח

גבינות ויין, שילוב מנצח

הידע על הענבים, מקומות הגידול שלהם, משפחות המגדלים והייננים, הסטוריה אזורית ועוד, הוגש במקצועיות. מבחינתי מה שהיה חשוב יותר, שהידע הוגש בגובה העיניים. מכירות את התחושה שאתן מגיעות למקום, מקשיבות להרצאה או סדנה בנושא שלא קרוב לתחומי העניין שלכן ואתן מרגישות אי נוחות או חוסר שייכות? אז לא! כזה. אורון, מנהל חנות “דרך היין”, סניף G צמרת, נתן מענה מקיף ומאוד סבלני לשאלות. גם למי שמבין דבר או שניים בעולם היין וגם לנשים כמוני. שיודעות רק להגיד, אוהבת אדום או לבן וגם טעים לי או לא טעים לי.

חנות מרווחת, מבחר גדול, שירות אדיב

חנות מרווחת, מבחר גדול, שירות אדיב

אז מה אתן? יודעות מעט על יין? לא יודעות כלום? זו הסדנה לשאול בלי להתבייש. זו הסדנה לטעום, להתנסות ולבדוק את גבולות הטעם שלכן. גם אני לא ידעתי למה הכוונה שאומרים  עפיצות, אם היין פירותי או עצי, למה יין אדום צריך לנשום, למה להטות את הכוס לכיוון הדף הלבן ומה הקשר לאיפה מייצרים את החביות? עכשיו אני יודעת, ואפילו יודעת מה הקשר של יין לגיאורגיה לפני שמונת אלפים שנים. אבל אני לא מגלה, כדי לא לעשות ספויילר.

מחכות לטעימות

מחכות לטעימות

מה קורה כשמטים לכיוון דף לבן?

מה קורה כשמטים לכיוון דף לבן?

אורון לקח אותנו לסוג של מסע מקוצר ומעניין בין זני ענבים, יקבים, מדינות, חביות, כוסות, גיאוגרפיה, הסטוריה, והעביר אותנו בקלילות בין עולם חדש וישן בתחום הייננות. מומחית גדולה ביין, אני לא. אבל אחרי הסדנה אני יודעת יותר לעומת מה שידעתי לפניה. הדבר היחיד שהתבאסתי… רק ברכבת נזכרתי שבעצם שכחתי לשאול אם אני יכולה לקחת את הפקקים שנשארו על השולחן לאוסף פקקי השעם שלי. נראה לי שאצטרך בשביל זה שידור חוזר, או אולי סדנה לקצת מתקדמים.

צוות בתנועה. גם אדיבים גם מלאי ידע

צוות בתנועה. גם אדיבים גם מלאי ידע

תלמידה טובה, בפעם הבאה סדנה ל(קצת) מתקדמות

תלמידה טובה, בפעם הבאה סדנה ל(קצת) מתקדמות

מה טעמנו? וילה סנדי פרוסקו, הוגל גוורצרמינר, מאד האוס סוביניון בלאן, וויליאם פייבר שאבלי, מרטין קודס אלבריניו “מריאטה”, לה ז’אמלה מורבדרה, רקנאטי רזרב מרסלאן, בוגל קברנה סוביניון, רופינו קיאנטי קלאסיקו דוקלה אורו ריזרבה, פאוסטינו ריוחה גראן רזרבה, פרין שאטונוף דו פאפ.
סדנה שכיף ללכת אליה עם חברה או בזוג. אם אתן בקטע של ללכת לבד ולהכיר א/נשים חדשים – זו בהחלט חוויה שמתאימה לזה. רק אל תשכחו לקחת בחשבון שנהיגה ואלכוהול לא הולכים ביחד, ובטח שלא נוסעים ביחד.

אפשר עם חברות :)

אפשר עם חברות :)

מה תוכלו למצוא בסניפי “דרך היין”? – מפגשי יין ומשקה, קוקטיילים וויסקי, עם שולחן מלא בכל טוב, מרצים אורחים וסיפורים.  הנושאים מגוונים: היכרות עם יינות ישראליים, יינות מהעולם מאזורי היין החשובים בספרד, איטליה, צרפת, ארה”ב, דרום אמריקה, אוסטרליה, ניו זילנד ודרום אפריקה.
טעימות זנים מיוחדים, טעימות “עיוורות”, ערבי יינן ומפגשי בירה.
עלות הסדנאות מתחילה ב-95 ₪ לאדם וכוללים טעימות מהיינות, שולחן מלא במטעמים וסיפורים על היינות והכרמים המעניינים בעולם.
וכמובן שמבחר גדול של יינות ומשקאות מהארץ ומהעולם.

קשה לבחור

קשה לבחור

מסודרים ומוכנים ללקוחות

מסודרים ומוכנים ללקוחות

אני התארחתי בסניף דרך השלום, הרשת מונה 10 סניפים באזור גוש דן, מודיעין ונס ציונה, הנה הרשימה המלאה עם כל הפרטים.
אם אתן יותר בעניין של לקנות ברשת, בבקשה הנה הקישור לאתר.
וכמובן “דרך היין” גם בפייסוש

למזוג, ללמוד, ליהנות

למזוג, ללמוד, ליהנות

לחיים, ואל תשכחו לבדוק עפיצות :)
ליטל ירון, אשה בפלוס

עוד מהבלוג של ליטל ירון

תצוגה מקדימה

סלפי ואומץ | גיל 40

  כל מה שתקראו ותראו מהשורה הבאה ואילך = מבחינתי, אומץ. מכירים את אלו שאין להם בעיה להצטלם? מכירים את אלו שנהנים ואוהבים להצטלם, באופן כללי ובפרט בסלפי? זו אולי נשמעת כמו התחלה של בדיחה בסטנד - אפ, אבל זה לא. אז, מכירים...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מה אומרות ידייך?

כף ידע – מה אומרות עליך טביעות האצבעות שלך? וטביעות כפות הידיים שלך? וגם כפות הרגליים? מסתבר שהרבה מאוד. סליחה, מסתבר שהמון! מידע רב שיכול לעזור לך להבין את עצמך, מה מתאים לך...

תצוגה מקדימה

לחיבוק שלך יש כוח לשנות | עמותת ''חיבוק ראשון''

  לצלם, להעלות לפייסבוק או לאינסטגרם - הדרך הפשוטה ביותר לתרום 10 שנים של פעילות! זה הזמן שעמותת "חיבוק ראשון" פועלת. לציון העשור מותג הטיטולים האגיס החליט להרתם ולסייע...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה