הבלוג של lioz malool

קולינריה טבעונית ׳קצת אחרת׳

עבורי, ארוחה, פשוטה ככל שתהיה, היא חגיגה של החיים, והחיים... נועדו שנחגוג אותם. טקסים קטנים הם חשובים בחיים. הטקסים שלי הם טיול שבועי לשוק. אני נהנה מהדרך שאני יוצר ע"י בחירת חומרי גלם שהם חגיגה לעין ולחך, המשדרגות את... +עוד

עבורי, ארוחה, פשוטה ככל שתהיה, היא חגיגה של החיים, והחיים... נועדו שנחגוג אותם. טקסים קטנים הם חשובים בחיים. הטקסים שלי הם טיול שבועי לשוק. אני נהנה מהדרך שאני יוצר ע"י בחירת חומרי גלם שהם חגיגה לעין ולחך, המשדרגות את המטבח הטבעוני למקום קצת אחר. תחשבו על זה, כמה מרתק יכול להיות להמציא את הגלגל מחדש. מטבח טבעוני חדשני עם מגוון מנות חדשות לצד טעמים מוכרים. מה שאנחנו מבשלים ואיך, יכול לגרום לנו להרגיש טוב יותר ומלאי חיים.

עדכונים:

פוסטים: 11

החל מנובמבר 2016

התשוקה שלי ליצור מנות וטעמים בכדי שאנשים יחוו אותי באמצעות האוכל, היא הנאה צרופה עבורי והדרך של חיי. הנה הסיפור שלי עם אוכל ומתכון טבעוני לפלאפל אפונה

16/11/2016

lioz1

קצת עלי…

היי אני לי עוז, שף לבישול טבעוני ואני משוגע על קולינריה, טעמים וריחות…

סיפור האהבה שלי עם אוכל בא לידי ביטוי מגיל צעיר מאוד. מאז שאני זוכר את עצמי, אני יושב על השיש במטבח של אימא (גם היא שפית במקצועה) ומביט בה מבשלת. למען האמת, מעולם לא בקשתי לעזור לה, אני הייתי זה שטועם.

התשוקה שלי ליצור מנות וטעמים בכדי שאנשים יחוו אותי באמצעות האוכל, היא הנאה צרופה עבורי והדרך של חיי.

אני אוהב כתיבה, מוזיקה ומפגש של אנשים סביב שולחן, מכאן הרצון לשרת אנשים דרך החך ולעורר את חדוות הבישול והיצירתיות שלהם במטבח. את זה אני אוהב ואת זה אני עושה.

 מאחורי 20 שנות ניסיון בתחום הקולינריה. צברתי כלים מגוונים וידע רב לאחר שעבדתי כשף במסעדות בארץ.

במהלך השנים פיתחתי מגוון תפריטים, הרחבתי את אופקיי בתחום הקולינריה הבריאה והוספתי לרפרטואר שלי סגנונות בישול שונים ומגוונים אשר הופכים כל ארוחה לאירוע מיוחד במינו.
מה שהכי מאפיין את המנות שאני יוצר, זה שמירה על פשטות ושילוב טעמים מודרניים עם טעמים אותנטיים. אני אוהב לבשל, ליצור ולחגוג את החיים באמצעות ניחוחות, צבעים, מרקמים וטעמים אינסופיים.

כיום, אני מנחה סדנאות בישול טבעוני, מקיים אירועים מגוונים.

 נעים מאוד.

פלאפל אפונה, זוקיני וכרישה בניחוח לימון ונענע לצד טחינה ורוקט

פלאפל אפונה

 מצרכים:

 300 גרם אפונה יבשה, מושרית לילה

1 קישוא זוקיני מגורד

1 כרישה פרוסה

3 שיני שום פרוסות

חופן עלי נענע קצוצים

חופן עלי בזיליקום קצוצים

קליפה מגורדת מלימון אחד

1-2 כפות מיץ לימון טרי

2 כפות שמן זית

מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מסננים את האפונה ממי ההשריה, שוטפים ומעבירים למיכל של מעבד מזון.
  2. מוסיפים כרישה, שום, מיץ לימון ושמן זית, טוחנים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים לקערה.
  3. מוסיפים לתערובת האפונה: זוקיני, נענע, בזיליקום וקליפת לימון. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.

טועמים ומתקנים תיבול.

  1. יוצרים מהתערובת כדורי קציצות, משמנים קלות כל קציצה ומניחים על נייר אפייה,  אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבת הקציצות.

——–> אפשרי גם לחמם שמן רדוד במחבת רחבה ולטגן את הקציצות 2 דקות מכל צד עד להשחמה.

 

 

 

 

עוד מהבלוג של lioz malool

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

ניו יורק צ'יז קייק, קצת אחרת

עוגת גבינה בלי גבינה ועוד 'ניו יורק צ'יז קייק' חשבתם על זה פעם, כמה אנשים ירימו גבה ולא יבינו למה לאכול תחליף אם אפשר את הדבר האמיתי, למה שמישהו ינסה להכין עוגת גבינה טבעונית אם הוא לא טבעוני?שאלות נפוצות שכל פעם צריך לענות...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

כל הטוב שבטבע

״שחר חדש מפציע על עולם התזונה. פוטנציאל התזונה שלנו מדביק, סוף סוף, את הטכנולוגיה שלנו. התחבורה, התקשורת, המחשבים והידע המתרחב אודות תזונה, מאפשרים לנו גישה למוצרי מזון מדהימים, מרחבי הפלנטה, באופן שעד כה היה בלתי אפשרי...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה