הבלוג של lioz malool

קולינריה טבעונית ׳קצת אחרת׳

עבורי, ארוחה, פשוטה ככל שתהיה, היא חגיגה של החיים, והחיים... נועדו שנחגוג אותם. טקסים קטנים הם חשובים בחיים. הטקסים שלי הם טיול שבועי לשוק. אני נהנה מהדרך שאני יוצר ע"י בחירת חומרי גלם שהם חגיגה לעין ולחך, המשדרגות את... +עוד

עבורי, ארוחה, פשוטה ככל שתהיה, היא חגיגה של החיים, והחיים... נועדו שנחגוג אותם. טקסים קטנים הם חשובים בחיים. הטקסים שלי הם טיול שבועי לשוק. אני נהנה מהדרך שאני יוצר ע"י בחירת חומרי גלם שהם חגיגה לעין ולחך, המשדרגות את המטבח הטבעוני למקום קצת אחר. תחשבו על זה, כמה מרתק יכול להיות להמציא את הגלגל מחדש. מטבח טבעוני חדשני עם מגוון מנות חדשות לצד טעמים מוכרים. מה שאנחנו מבשלים ואיך, יכול לגרום לנו להרגיש טוב יותר ומלאי חיים.

עדכונים:

פוסטים: 10

עוקבים: 3

החל מנובמבר 2016

ביקשו מתכון אחד, אבל לא התאפקתי וכתבתי שלושה, כי כשזה מגיע למזונות-על אי אפשר לעצור. מה בתפריט? סלט קייל וסלק על מצע שעועית לבנה, פודינג צ’יה וחטיף שוקולד וגוג’י ברי. שנאמר – לבריאות

04/02/2017

״שחר חדש מפציע על עולם התזונה. פוטנציאל התזונה שלנו מדביק, סוף סוף, את הטכנולוגיה שלנו. התחבורה, התקשורת, המחשבים והידע המתרחב אודות תזונה, מאפשרים לנו גישה למוצרי מזון מדהימים, מרחבי הפלנטה, באופן שעד כה היה בלתי אפשרי או פשוט בלתי ידוע“. דויד וולף

liozhever1

במסע הפרטי שלי לבריאות קורנת נחשפתי לידע משנה חיים. לכן, כשפנו אליי מסלונה לכתוב על מזונות על (סופרפודס) במסגרת פרוייקט Super “חבר” של מועדון “חבר” ולהכין מהם מנות שטומנות בחובן עושר תזונתי כה רב, נעניתי בשמחה.

שוחרי הבריאות מדברים בשבחם, תאמינו לי, לא במקרה. אלו הם המזונות העוצמתיים, המרוכזים והמזינים ביותר בנמצא
על פני כדור הארץ ויכולות הריפוי שלהם פשוט מטורפות.

ביכולתם של מזונות אלו לשפר סימפטומים כמעט של כל מחלה. הם מעודדים את רמת האנרגיה והחיוניות בגופנו ובשל כך, הם הבחירה האופטימלית לחיזוק מערכת החיסון ולשיפור הבריאות הכללית.

מה עוד? הם מזינים את צרכי הגוף לחלבון, לוויטמינים, למינרלים ולחומצות שומן חיוניות. הם גם מהווים מקור מצוין לנוגדי חמצון, חומצות אמינו, אנזימים וזהו רק קצה הקרחון.

המזונות הללו מספקים לנו את כל הטוב הזה, במינימום קלוריות וללא שאריות של תרופות, הורמונים, ריסוסים והתערבות תעשייתית מיותרת. חלק אתם מכירים ולחלק יש להם שמות לא רגילים, אקזוטיים וטעמים חדשים, ומניסיון, ממליץ לכם לצרוך אותם על בסיס יומי.

כשתתחילו לצרוך “מזונות על” כחלק בלתי נפרד מהתזונה היומית שלכם, תרגישו שאתם אוכלים אותם מאז ומתמיד,

ומה שהכי מגניב לדעתי, זה שהגוף סופג כל כך הרבה ערכים תזונתיים, והתשוקה למזון מעובד ותעשייתי מתחילה להתפוגג.

השינוי המחשבתי והחוויה היישומית יכולים בקלות להפוך להתחייבות לאורח חיים בריא. התחילו בשילוב מזונות-על נגישים, אפילו רק אחד, ובהדרגה הוסיפו עוד כמה.

טיפ: חשוב, לאכול אותם חיים, לא מבושלים, כדי לשמור על כל החומרים המזינים המדהימים שלהם.
ניתן להוסיפם לסלטים, תבשילי דגנים וקטניות, שייקים, דייסות, יוגורט, קינוחים, לחמים, קציצות טבעוניות, ממרחים ועוד.

אז מה הכנתי לכם

חטיף שוקולד וגוג’י ברי

 liozhever3

תותי הגוגי מכונים יהלומים אדומים“. טעמם דומה לשילוב של אוכמנייה, צימוק ותות בר. הם מכילים רמות גבוהות של ויטמין פוליסיכרידים, מה שעושה אותם למאכל מושלם לחיזוק מערכת החיסון.  הם מכילים 18 חומצות אמינו, כולל 8 חיוניות, 11 מינרלים חיוניים, חלבון איכותי, סיביים תזונתיים ו-22 יסודות קורט.

מצרכים:

1 כוס חמאת קקאו

1 כוס קקאו לא ממותק

8 טיפות סטיביה

1 כפית תמצית וניל

¼  כוס פירות יער  Goji

½  כפית אבקת צ’ילי

אופן ההכנה:
מגרדים את חמאת הקקאו עד שהיא גרוסה לחתיכות קטנות וממיסים את חמאת קקאו בסיר כפול.

כאשר חמאת הקקאו נמסה לגמרי, הוציאו אותה מהאש והוסיפו את אבקת קקאו, תמצית וניל, נוזל סטיביה ו אבקת צ’ילי. ערבבו היטב עד שהתערובת והמרכיבים משולבים ולהחליק.

בעזרת כף לצקת את השוקולד הנוזלי לתוך החללים של מגש שוקולד סיליקון. בראש שוקולד נוזלי בכל חלל עם פירות יער Goji כמה.

לקרר את השוקולד במשך שעה במקרר .

סלט קיילנבטוטים קוביות סלק על מצע של מחית שעועית לבנה

 liozhever1 dish

 קייל - “מלך העלים“, שחקן חיזוק רציני בזירת שוחרי הבריאות. על אף הערך הבריאותי הרב שלו הוא עדיין בגדר “מתאקלם” במחלקת מזונות העל. הוא נחשב ירק ירוק עלים עוצמתי במיוחד המספק עושר של ערכים תזונתיים, נוטריאנטים, לבריאות הגוף.

הוא תורבת לפני יותר מ-2,000 שנים באירופה ונחשב לירק הנאכל ביותר עד לתקופת ימי הביניים, אז הפך בן דודו הכרוב, לפופולרי יותר. הקייל שייך למשפחת המצליבים אליו מצטרפים הברוקולי, הכרובית, הכרוב הלבן והכרוב האדום. לקייל יש זנים שונים והם משתנים לפי צבעם וצורת העלים. 2 סוגים נפוצים בארץ הם: הסוג הירוק עם הקצוות המסולסלים והסוג הקטיפתי בעל צבע ירוק כהה יותר שעונה לשם “דינוזאור” בעל עלים בשרניים ומעט גבשושיים.

הדרך המומלצת ביותר לצורך קייל היא דווקא באופן מבושל ולא טרי, פירוק של הרכיבים התזונתיים שלו בתוך בישול, מנצל את יתרונותיו בדרך הטובה ביותר לצריכה ולמקסום פעילותו בגופנו.

מצרכים לסלט:

  • 4 עלי קייל שטופים וחתוכים לרצועות דקות
  • 2 חופנים של נבטוטים
  • 1 סלק אפוי חתוך לקוביות
  • שמן זית
  • מלח ים אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס
  • מיץ מלימון אחד

למחית השעועית

200 גרם שעועית לבנה מושרת ומבושלת עד מאוד

  • 1 כוס מים קרים
  • 1 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 כפית פלפל שחור
  • ¼ כוס טחינה גולמית
  • מיץ מלימון אחד

אופן ההכנה:

  • לסלט: בקערה לשים את הקייל, הנבטוטים, קוביות הסלק  התבלי נים – לערבב היטב .
  • מחית שעועית לבנה: במעבד מזון לשים את כל המרכיבים מלבד המים, להתחיל לערבל

      ולהוסיף את המים בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי.

פודינג ציה

 liozhever2

הצ’יה שייך למשפחת המנתה והוא גדל במקסיקו וגואטמלה. שמו מגיע מהמילה שמן ובכך מרמז על אחת המעלות החשובות שחבויות בזרעים אלו. הם מכילים כמות גבוהה של חומצות שומן חיוניות: אומגה 3, אומגה 6 ואומגה 9, אך היתרון הבולט שלהם הוא היחס הנמוך בין אומגה 6 לאומגה 3. המשמעות היא מערכת עצבית טובה יותר המסייעת לפעילות המוח ולשיפור מצב הרוח, הריכוז וה”פוקוס” המנטאלי.

מצרכים:

2 כוסות קרם קוקוס

4 ½ כפות צ’יה

מיץ מ ½ לימון

זסט מ ½ לימון

½ כפית תמצי ת וניל

1כף סטיוויה

אופן ההכנה:

לשים את כל המרכיבים בקערה אחת, לערבב להעביר לכוסות הגשה ולצנן לילה שלם

לקשט עם שקדים, גרנולה, פולי קקאו, קוקוס

הפוסט הוכן בשיתוף עם מועדון חבר צרכנות, במסגרת פרויקט Super “חבר” – מזונות על לחיים סופר בריאים.

עוד מהבלוג של lioz malool

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 months
תצוגה מקדימה

סתם כי בא לי, ארוחת ערב קלילה ורומנטית ב 30 דקות בלבד

אחד התענוגות בלהיות שף, הוא שיש לך תמיד את היכולת לרגש את בת הזוג שלך בארוחת ערב מפנקת. סתם כי בא לך, לא כי יש אירוע מיוחד. השבוע נחה עליי המוזה והחלטתי לבשל ארוחת ערב בריאה, רומנטית ונעימה ב 30 דקות בלבד.למען האמת, היה לי...

תגובות

פורסם לפני 4 months
תצוגה מקדימה

זה זמן קסם, שתי מנות מנחמות לימי החורף הקרים

זה זמן קסם...שתי מנות מנחמות לחורף קר במיוחד בערב שכזה כשרוחות קרות מנשבות וטיפות של גשם מופיעות  על החלון, משהו בלב מתחיל להתחמם.אולי אלו זיכרונות ילדות או שמה געגוע?תודו, שכשהקור נכנס בדלת אנחנו נעשים רעבים הרבה יותר...

תגובות

פורסם לפני 4 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר