הבלוג של lioz malool

קולינריה טבעונית ׳קצת אחרת׳

עבורי, ארוחה, פשוטה ככל שתהיה, היא חגיגה של החיים, והחיים... נועדו שנחגוג אותם. טקסים קטנים הם חשובים בחיים. הטקסים שלי הם טיול שבועי לשוק. אני נהנה מהדרך שאני יוצר ע"י בחירת חומרי גלם שהם חגיגה לעין ולחך, המשדרגות את... +עוד

עבורי, ארוחה, פשוטה ככל שתהיה, היא חגיגה של החיים, והחיים... נועדו שנחגוג אותם. טקסים קטנים הם חשובים בחיים. הטקסים שלי הם טיול שבועי לשוק. אני נהנה מהדרך שאני יוצר ע"י בחירת חומרי גלם שהם חגיגה לעין ולחך, המשדרגות את המטבח הטבעוני למקום קצת אחר. תחשבו על זה, כמה מרתק יכול להיות להמציא את הגלגל מחדש. מטבח טבעוני חדשני עם מגוון מנות חדשות לצד טעמים מוכרים. מה שאנחנו מבשלים ואיך, יכול לגרום לנו להרגיש טוב יותר ומלאי חיים.

עדכונים:

פוסטים: 11

עוקבים: 4

החל מנובמבר 2016

זה זמן קסם…
שתי מנות מנחמות לחורף קר במיוחד
 
בערב שכזה כשרוחות קרות מנשבות וטיפות של גשם מופיעות  על החלון, משהו בלב מתחיל להתחמם.
אולי אלו זיכרונות ילדות או שמה געגוע?
תודו, שכשהקור נכנס בדלת אנחנו נעשים רעבים הרבה יותר והתחושה, רעב תמידי.
 window
המחמם הרשמי לחורף, יש משפט כזה כמדומני ובשבילי, זו כוס יין אדום איכותי, אבל איך אפשר אלכוהול מבלי להכניס משהו לפה שינחם את החיך והנשמה.
שעת בין הערביים, היא השעה האהובה עליי ביום, יש בה סוג של רוגע, אתה מבין שהיום הזה הולך להסתיים וכל הלחץ הזה של שעות הבוקר פשוט מתפוגג ונעלם כ-לא היה.
אני אוהב לשים לב לפרטים הקטנים, תכלס, זה מה שמפרה אותי. אני אוהב להסתכל על השמיים במיוחד בחורף, ליצור צבעים מאין אלו כשהשמש מאדימה אל מול עננים אפורים וים אפור, טיפות הגשם המתנגשות באדמה וגורמות לה להפיץ ריח השייך רק לה, רק הטבע יכול ליצור זאת וזה זמן הקסם האמיתי.
רגעים יפים וקטנים שעושים את כל ההבדל.
 
אז שוב נחה עליי המוזה והפעם בחרתי בשתי מנות שונות האחת מהשנייה בארץ המוצא שלהן אבל, מנחמות לא פחות זו מזו.
חשבתי, מה בא לי לאכול כמנת פתיחה שתרגיע את הרעב עד שהתבשיל שכבר רץ לי בראש יהיה מוכן.
נכנסתי לחנות ירקות ליד הבית וכרוביות קטנות ויפות פשוט הסתכלו עליי במאין מבט של קח אותי כדאי לך
וזה בדיוק מה שקרה.
הוספתי, ברוקולי רענן, זוקיני, מנגולד, ג’ינג’ר טרי כמה עגבניות טריות, ראש שום ועשבי תבלין שאת הריח שלהם אי אפשר לפספס במשב רוח רגעי.
 lioz soup

המנות:

כרובית שלמה אפויה בתנור על סלסה עגבניות וכוסברה עם טחינה גולמית מלאה.
מאסמן טופו, קארי ירוק וקרם קוקוס עם זוקיני, מנגולד, ברוקולי ג’ינג’ר לימון ונענע לצד אורז מלא.
 
הגעתי הביתה, שתי סירים עם מים הועלו לאש, האחד לאורז והשני לכרובית.
הדלקתי את התנור על מצב גריל 250 מעלות שיהיה מוכן לקבל את הכרובית החלוטה.
אז הירקות נקצצו, הכרובית בושלה במים למספר דקות והוצאה לצינון קל. האורז נזרק למים הרותחים והקסם מתחיל.
הכרובית נמשחה בשמן זית ומלח ים אטלנטי והופ לתנור הלוהט. המחבת כבר חמה והבצל  עולה ראשון, אחריו פרוסות השום, הטופו, הברוקולי והזוקיני בכדי להזיע ולשחרר טעמים.
קרם הקוקוס והקארי שעורבבו בקערה נפרדת נמזגו למחבת גם הם עם שאר הירקות והקסם ממשיך, ניחוחות מנחמים של חורף מתחילים להציף את הבית ואין דבר מענג מזה.

שריקת הרוחות בחוץ גורמות לי לעונג צרוף לא פחות מהתבשיל ומהכרובית הניצלת בתנור, צלחות ההגשה כבר על השולחן, עוד כוס של יין נמזגת ואני מתחיל להיות רעב. מקווה שגם אתם אז הנה המתכונים בכדי שתוכלו ליהנות בדיוק כמוני.

cauliflower

 מתכונים:

 כרובית שלמה אפויה בתנור על סלסה עגבניות וכוסברה עם טחינה גולמית מלאה

 מצרכים
1 כרובית בינונית לבנה וצחורה
6 כפות שמן זית
1 כף מלח ים אטלנטי
1 כף פלפל שחור גרוס
4 כפות טחינה גולמית
4 עגבניות אדומות ובשלות
2 שיני שום כתושות
חצי פלפל צ’ילי אדום פרוס
 
אופן ההכנה:
-          יש לחלוט את הכרובית כ 4 דקות במים רותחים ולצנן.
-          לאחר הצינון יש למשוח את הכרובית בשמן זית ולבזוק את המלח והפלפל ולהכניס לתנור ל כ 10 דקות עד להזהבה.
-          את העגבניות יש לגרר בפומפייה ולסנן מהנוזלים, להוסיף מלח ים ופלפל שחור שום כתוש, צ’ילי ושמן זית
-          בצלחת ההגשה יש לשים את הסלסה לטפטף מעט מהטחינה ועוד שמן זית
-          להניח את הכרובית מעל לסחוט לימון טרי ולבזוק עוד מלח ים ומהטחינה הגולמית לפזר כוסברה מעל ובתיאבון.
 
masamann

מאסמן טופו, קארי ירוק וקרם קוקוס עם זוקיני, מנגולד, ברוקולי ג’ינג’ר לימון ונענע לצד אורז מלא.

 מצרכים:
1 חבילה טופו חתוך לקוביות קטנות
1 ברוקולי מופרד לפרחים
½ זוקיני חתוך לקוביות
2 עלי מנגולד חתוכים גס
1 בצל לבן פרוס
5 פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
3 שיני שום פרוס
1 פחית קרם קוקוס
2 כפות קארי ירוק
2 ס”מ ג’ינג’ר מגורר
1 חופן נענע קצוצה
1 חופן כוסברה קצוצה
 
 
 אופן ההכנה:
-          לחמן מחבת גדולה עם שמן זית, להוסיף את הבצל ולטגן מעט
-          להוסיף את השום והטופו ולהמשיך בטיגון
-          להוסיף את פרחי הברוקולי, הזוקיני והפטריות והמשיך בטיגון
-          בקערה נפרדת יש לערבב את הקארי וקרם הקוקוס ולהוסיף לתבשיל
-          לצמצם מעט עד הסמכה קלה ולהוריד מהאש
 
את האורז המלא יש לבשל בבישול צרפתי ( כמו פסטה ) הרבה מים ולסנן כשמוכן. להוסיף מעט מלח
 
בצלחת הגשה לשים את האורז והתבשיל מעל או בצד.
בתיאבון
masaman

עוד מהבלוג של lioz malool

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

סתם כי בא לי, ארוחת ערב קלילה ורומנטית ב 30 דקות בלבד

אחד התענוגות בלהיות שף, הוא שיש לך תמיד את היכולת לרגש את בת הזוג שלך בארוחת ערב מפנקת. סתם כי בא לך, לא כי יש אירוע מיוחד. השבוע נחה עליי המוזה והחלטתי לבשל ארוחת ערב בריאה, רומנטית ונעימה ב 30 דקות בלבד.למען האמת, היה לי...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

כל הטוב שבטבע

״שחר חדש מפציע על עולם התזונה. פוטנציאל התזונה שלנו מדביק, סוף סוף, את הטכנולוגיה שלנו. התחבורה, התקשורת, המחשבים והידע המתרחב אודות תזונה, מאפשרים לנו גישה למוצרי מזון מדהימים, מרחבי הפלנטה, באופן שעד כה היה בלתי אפשרי...

תגובות

פורסם לפני 10 months

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה