הבלוג של liorhappiness

כובשת פסגות של חושים

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מינואר 2017

אצלנו במשפחה קוסקוס זה אהבה, אבל האהבה הגדולה ביותר שייכת לתוספת שמגיעה לצד הקוסקוס – לקציצת הקעבורה שמטריפה חושים.

לא אשקר שאומר, שאחת האחיות שלי רוצה לקעקע ציור של קעבורה על גופה ושאחרת במשך כל ההיריון חלמה כל לילה על קעבורה ואמא שלי הייתה מכינה לה סטוקים שמא חלילה ושלא נדע, יוולד תינוק עם כתם לידה בצורה של קציצת קעבורה .

אין ספור מילים והלל, נכתבו על הקוסקוס הטוניסאי וגם אני לא פעם כתבתי על האוצר שהקוסקוס חובא בתוכו – הכוח שלו לאגד ולאחד משפחות, לפתור סכסוכים ולהשכין שלום, אך מעט מאוד נכתב ונאמר על התוספת המטריפה שלצידו – הקעבורות.

למרות שאמא שלי טוניסאית במקור, אצלנו במשפחה הקוסקוס הוא אוכל שנשמר לאירועים מיוחדים,

אך הקעבורות שמוגשות לצד הקוסקוס באופן קבוע, התעצמו בתפקידם והפכו מתוספת לארוחה קבועה בכל יום חמישי בשבוע.

וכך בזכות הקעבורות, יום חמישי הפך ליום התאספות נוסף אצל אמא שלי, שהיא סבתא, שהיא גם סבתא רבתא לנין מהמם אחד – כן יירבו.

בקבוצת הוואטסאפ המשפחתית שלנו, כבר ביום שלישי מתחילים הנכדים והנכדות לשלוח הודעות לסבתוש מרסליקה בשאלה - סבתוש בחמישי מתי לבוא לקעבורות?

אז הגיע הזמן לתת כבוד לתוספת שהיא ארוחה, שהיא אהבה, שהיא אחדות ושהיא שמחה – לקעבורות.

 

מצרכים -

1 חזה עוף

2 בצלים בינוניים

חבילת פטרוזיליה (אפשר 3 קוביות של פטרוזיליה דורות)

הלבן של חצי כיכר לחם, עדיפות ללחם ישן.

מלח

פלפל שחור

כורכום

מרק עוף טבעי (לא חובה)

שתי ביצים

3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים – והכמות משתנה לפי הכמות של הקציצות שיצאו מהתערובת.

 

אופן הכנה -

לקצוץ דק את חזה העוף, את הבצל, את הפטרוזליה – להניח בקערה

להרטיב מעט את הלבן של הלחם, לסחוט טוב וטוב ולהוסיף לקערה

לתבל בכורכום, מלח, פלפל שחור, ניתן להוסיף כפית מרק עוף

ולערבב הכל ביחד לתערובת מגובשת.

לחתוך את תפוחי האדמה בצורה סירה – בתנועת קילוף רוחבית אך עבה יותר מקילוף קליפה.

בצלחת לערבב את שני הביצים כמו לחביתה.

 

אחרי שכל המרכיבים מוכנים,

לוקחים כמות של תערובת הקציצות, בערך בגודל של כף יד קפוצה ולעשות קציצה מאורכת,

את הקציצה עוטפים בקילופי תפוחי האדמה שהכנו קודם,

בדיוק כמו בתמונה

 

לאחר שכל הקציצות עטופות,

מחממים טוב טוב מחבת עם שמן, טובלים את הקעבורה בתוך הביצה ומיד למחבת לטיגון של כל הצדדים עד לצבע שחום מהמם.

 

אנחנו במשפחה אוכלים אותם כך – מטוגנות, אך יש כאלו שמוסיפות לזה שלב נוסף -

הן מכינות רוטב עגבניות ומבשלות את הקעבורות המטוגנות בתוך הרטוב, לבחירתכן.

את הקעבורות תמצאו צמודות לצלחת קוסקוס עמוסה בכל טוב,

ואצלנו בשבט אפרים, בימי חמישי תמצאו אותן מככבות, במלוא יופיין וטעמן, כעיקרית שמלווה בסלט ירקות קצוץ דק ועריסה חריפה חריפה בתוך חלה חמה – זאת שמגיעה כבר ביום חמישי למכולת השכונתית.

בתאבון ושנדע תמיד איחוד ושלום משפחתי.

 

עוד מהבלוג של liorhappiness

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קציצות עיראקיות צמחוניות, קלות להכנה וטעימות בטירוף

תחשבו על לחם טרי טרי, חם, שמשתוקק לתוכן טעים, שישלים את העונג ויעלה אותו לגבהים של אושר, עכשיו תחשבו על קציצות, עסיסיות, מטוגנות, מלאות בטעם של בית וריח של אמא, שעומדת בבוקר ומטגנת אותם במיוחד לארוחת עשר לבית הספר. תדמיינו...

תצוגה מקדימה

קציצת בשר בתוך עגבנייה - שני מתכונים שהם אחד - קציצות ועגבניות ממולאות - פשוט, קל ומתחסל בשניות

כל יום רביעי מאז שאני זוכרת את עצמי - הוא יום קציצות בשר, באופן קבוע היינו מגיעים מבית הספר כשריח הקציצות מתחיל מהמדרגות והבטן מתחילה לקרקר, אבל לי הייתה התרגשות...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה