הבלוג של liorhappiness

כובשת פסגות של חושים

עדכונים:

פוסטים: 15

עוקבים: 0

החל מינואר 2017

תחשבו על לחם טרי טרי, חם, שמשתוקק לתוכן טעים, שישלים את העונג ויעלה אותו לגבהים של אושר, עכשיו תחשבו על קציצות, עסיסיות, מטוגנות, מלאות בטעם של בית וריח של אמא, שעומדת בבוקר ומטגנת אותם במיוחד לארוחת עשר לבית הספר.

תדמיינו ילדה רעבה, עייפה, עם ראש עמוס במילים של המורה, פותחת את התיק ומוציאה שקית קטנה שבתוכה מונח לו, סנדוויץ’ גדול עמוס בעונג שנקרא קציצות ערוק ועם היה יום סופר מיוחד הייתי מוצאת שם גם בסיס של חציל מטוגן, עטוף בנייר לבן ומריח כמו גן עדן בכבודו ובעצמו – הילדה הזו היא אני, כך לאורך שנות לימודיי בבית הספר, אימי הייתה מכינה לי את הסנדוויץ’ הזה, שהיה מענג אותי ואם רק רציתי גם עוד חברה או שתיים.

גן עדן

אמא של אבא שלי ז”ל, לימדה את אימי שתבדל לחיים ארוכים וטובים, להכין את הקציצות העיראקיות הללו ולא היה שבוע שהן לא היו מוגשות בתוך סנדוויצ’ים שמנמנים לבית הספר או לארוחת שבת בבוקר עם שלל מרכיבי ארוחת בוקר עיראקית למהדרין.

קציצות ערוק, הן קציצות צמחוניות שהבסיס שלהן הוא חברי הטוב – תפוח אדמה, קלות מאוד להכנה וטעימות גם ביום למחרת.

 קציצות ערוק

שנתחיל?

 מצרכים -

3  תפוחי אדמה בינוניים

1 בצל בינוני

1 עגבנייה גדולה וקשה

חצי צרור פטרוזיליה ( – ניתן להשתמש בפטרוזיליה של דורות)

כף גדושה כמון

מלח לפי הטעם

פלפל גרוס לפי הטעם

ביצה אחת

3 כפות קמח

שמן לטיגון

 אופן ההכנה –

מבשלים את תפוחי האדמה עם הקליפה, עד שהם רכים ומזלג עוברת דרכם בקלות.

לאחר שתפוחי האדמה התבשלו, מקלפים אותם ובתוך קערה גדולה מועכים אותם לפירה גס.

קוצצים לריבועים קטנים את הבצל ואת העגבנייה ומוסיפים לתפוחי האדמה

קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה (אם משתמשים בדורות, שתי קוביות מופשרות)

מוסיפים את הכמון, המלח והפלפל לקערה,

מערבבים טוב טוב את כל המרכיבים עד לאיחוד טועמים ומתקנים טיבול לפי הטעם.

מוסיפים את הביצה ומערבבים, אם העיסה דלילה מאוד מוסיפים את הקמח בהדרגה, כף אחת כל פעם, עד שהעיסה יציבה ומגובשת.

מחממים מחבת רחבה עם שמן לטיגון, יוצרים קציצות שטוחות מהעיסה וכשהשמן חם מכניסים אותם למחבת, טיגון עד להשחמה של שני הצדדים.

וזהו – פשוט, קל וטעים בטירוף

בתאבון.

עוד מהבלוג של liorhappiness

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 1 year
תצוגה מקדימה

סלט המרמומה - האחות הטוניסאית, הקלה, המהירה וההורסת בטעמה, של המטבוחה.

אם יש סלט שכדאי שיהיה במקרר שלך בכל יום בשבוע – זה סלט המרמומה. המרמומה מקורה במטבחי טוניס והיא לרוב מוגשת לצד ענני קוסקוס, לעיתים חמה מאוד ולעיתים קרה. המרמומה מקפיצה...

תצוגה מקדימה

קעבורה - התוספת הטוניסאית המטריפה לקוסקוס, שאצלנו הפכה לארוחה בפני עצמה

אצלנו במשפחה קוסקוס זה אהבה, אבל האהבה הגדולה ביותר שייכת לתוספת שמגיעה לצד הקוסקוס - לקציצת הקעבורה שמטריפה חושים. לא אשקר שאומר, שאחת האחיות שלי רוצה לקעקע ציור של קעבורה על גופה ושאחרת במשך כל ההיריון חלמה כל לילה על...

תגובות

פורסם לפני 1 year

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה