הבלוג של liorhappiness

כובשת פסגות של חושים

עדכונים:

פוסטים: 18

החל מינואר 2017

אני אוהבת מטבחים, גדלתי במטבח של סבתא נונה רשל שלי ז”ל ואני עדיין אני גודלת כל פעם שאני מגיעה למטבח של אמא שלי מרסל האהובה.

אמא שלי תמיד אומרת שהמטבח הוא הלב של הבית, שם מתנהלות כל שיחות העדכונים, הצחוקים ואפילו הריבים, הכל תוך ערבוב, קילוף, גלגול ומילוי.

כך בדיוק היו המטבחים שלהן, גועשים רועשים ומלאים בחיים.

 אני זוכרת את עצמי כילדה, מנסה לעקוב אחרי מה שאמא שלי עושה, איך היא מערבבת את הסיר הסגור ולמעשה מרקידה אותו מעל הלהבה, איך היא מוציאה את תוכן הקישוא ומשאירה אותו שלם בלי פציעות וקריעות, איך היא לפי העין יודעת שהתבשיל מוכן והאם צריך להוסיף עוד קצת תבלין, זה היה מחזה מעורר השראה ובו זמנית גם מעורר פחדי ביצוע.

 במטבח הראשון שהיה שלי, הבנתי שאני צריכה לעשות תיאום ציפיות עם הבת של אמא שלי שבתוכי, הבהרתי לה, כלומר לעצמי, שנכון שאני הבת של מלכת המטבח, אבל לצערי אני אפילו לא ברמה של נסיכת המטבח ולכן אני צריכה לבקש מאימא שלי, לפשט לי את המתכונים שלה ובמיוחד את מספר הפעולות שצריך לעשות בכל תבשיל.

 זה לא היה פשוט ועדיין את רוב התבשילים אני עדיין בדרך ללמוד אותם ולנסות לפשט אותם, ויש גם כאלו שכבר הצלחתי לפשט אותם, לקצר התעסקויות ויצרתי סירים עם טעם דומה (אומנם לא מגיע לטעמים שלה, בכל זאת היא מלכה) אבל טעימים ובמינימום עבודה והתעסקות.

 סיר קציצות העוף שלי – הוא אחד ממתכוני הפלא שלי, מינימום עבודה מקסימום טעם – מושלם.

 תפני 10 דקות להכנה, 20 דקות לבישול ובואי נתחיל

IMG_20170205_130946_Easy-Resize.com

 המתכון –

 לקציצות:

 1 חזה עוף שלם נקי וטרי

 2 בצלים בינונים

 1 עגבנייה בינונית

 רבע חבילת כוסברה

 רבע חבילת פטרוזיליה

 5 שיני שום

 רבע כוס שמן זית

 מלח

פלפל שחור גרוס

 לרוטב:

 1 בצל גדול

 3 קישואים בינוניים

 5 שיני שום

2 עגבניות עסיסיות

 רבע חבילה של שמיר

 5 כפות שמן זית

 2 כפות גדושות של רסק עגבניות

 4 כוסות מים

 מלח

פלפל שחור

פפריקה אדומה

אופן ההכנה –

קציצות

נקלף את הבצלים ונחתוך אותם לרבעים

נקלף את שיני השום

נחתוך את העגבנייה לרבעים

נשטוף את כל הירקות

נשטוף את חזה העוף ונחתוך אותו לרבעים

 נכניס לתוך מעבד המזון את כל המרכיבים ונפעיל אותו בפולסים קצרים עד שמתקבלת עיסה אחידה,

העיסה רטובה ונראה שלא ניתן לעשות ממנה קציצות, לא לדאוג, ככה היא בדיוק צריכה להיות, זה מה שנותן לה את העסיסיות.

 נניח את העיסה בצד ונעבור להכין את הרוטב.

 הרוטב

 נקלף את הבצל ונחתוך לקוביות קטנות

נקלף את השום ונחתוך לרצועות דקות

נשטוף את הקישואים ונחתוך לעיגולים בעובי 2 אצבעות

נשטוף את העגבניות ונחתוך לקוביות עבות

נשטוף את השמיר ונקצוץ אותו דק.

 נחמם 5 כפות שמן זית בסיר סוטאג’ – נמוך ורחב

נוסיף את הבצל ונטגן אותו עד להזבה

נוסיף את שיני השום ונקפיד שלא ישרפו תוך עירבוב

נוסיף את הפפריקה ונערבב לפתיחת הטעמים שלה,

אחרי 10 שניות נוסיף את קוביות העגבניה ונערבב

נשפוך את כוסות המים לתוך הסיר ונבדוק

נוסיף את רסק העגבניות,

נוסיף את הקישואים, המלח והפלפל השחור

ונביא לרתיחה טובה, נטעם את הרוטב ואם צריך

 ** בגלל שהעיסה היא רטובה יחסית לעיסות אחרות של קציצות,

אני לא מכינה את הקציצות מראש, אלא מחכה לרתיחה

וכל קציצה שאני מכינה מיד אני שמה בסיר ועל הדרך חוסכת כלים נוספים :-)

 לאחר הרתיחה, נרטיב ידיים וניקח כמות של עיסה, שתתאים לגודל הקציצות שנרצה,

נגלגל אותה בין שתי הכפות ידיים ומיד לסיר, כך עד שנסיים את כל העיסה.

 כשכל הקציצות בתוך הסיר, נבדוק שהרוטב מכסה את הקציצות ואם לא, צריך להוסיף מים,

נוסיף את השמיר שקצצנו מעל הכל, נסגור את המכסה ונביא לרתיחה חזקה.

לאחר הרתיחה נוריד את הלהבה, ללהבת אש נמוכה ונבשל 20 דקות.

 את הקציצות טעים לאכול עם אורז, קוסקוס, פירה והכי הכי עם חלה של שבת :-)

IMG_20170205_131008 (1)_Easy-Resize.com

בתאבון.

עוד מהבלוג של liorhappiness

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

סלט המרמומה - האחות הטוניסאית, הקלה, המהירה וההורסת בטעמה, של המטבוחה.

אם יש סלט שכדאי שיהיה במקרר שלך בכל יום בשבוע – זה סלט המרמומה. המרמומה מקורה במטבחי טוניס והיא לרוב מוגשת לצד ענני קוסקוס, לעיתים חמה מאוד ולעיתים קרה. המרמומה מקפיצה...

תצוגה מקדימה

קעבורה - התוספת הטוניסאית המטריפה לקוסקוס, שאצלנו הפכה לארוחה בפני עצמה

אצלנו במשפחה קוסקוס זה אהבה, אבל האהבה הגדולה ביותר שייכת לתוספת שמגיעה לצד הקוסקוס - לקציצת הקעבורה שמטריפה חושים. לא אשקר שאומר, שאחת האחיות שלי רוצה לקעקע ציור של קעבורה על גופה ושאחרת במשך כל ההיריון חלמה כל לילה על...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה