הבלוג של לימור שורק

חילונית כשרה למהדרין

לימור שורק, בת 43 מתל אביב, נשואה (לצערנו, לא לפי חוקי המדינה) לזהורית וביחד מגדלות שני מתבגרים. אני חילונית וזהורית דתייה. בלוג על בישול ועל החיים בכלל.

עדכונים:

פוסטים: 32

עוקבים: 9

החל מינואר 2016

כמו שרובכם יודעים אישתי דתיה ואני חילונית. הבית שומר שבת וכשרות, דבר שבהתחלה היה מאוד מורכב מבחינתי, תוסיפו על כך את העובדה שאני זו שמבשלת בבית (היא ידועה בכך שהיא שורפת קורנפלקס :) אז למדתי את חוקי הכשרות. וכך המורכבות הזו הפכה כבר להרגל של שנים.

08/04/2018

כמו שרובכם יודעים אישתי דתיה ואני חילונית.
הבית שומר שבת וכשרות, דבר שבהתחלה היה מאוד מורכב מבחינתי, תוסיפו על כך את העובדה שאני זו שמבשלת בבית (היא ידועה בכך שהיא שורפת קורנפלקס :),

אז למדתי את חוקי הכשרות.
וכך המורכבות הזו הפכה כבר להרגל של שנים.

פעם אחת בשנה העניין מורכב יותר – לקראת פסח.
הניקיונות, המטבח שנעטף בנייר כסף, הכשרת הבית (זה לא ניקיון רגיל. זה טקס שעושים כאשר מערים מים רותחים על השולחן למשל כדי להפוך אותו לכשר), הורדת הכלים המיוחדים לפסח מהבוידעם, השאלות שסובבות בבית: האם אפשר להכשיר כלי מסוים ואם כן איך.
מורכב, כבר אמרתי?

ואחרי 13 שנה יחד, כמעט והתרגלתי גם לזה.
השנה, המשפחה שלי (החילונית, זוכרים?) הזמינה אותנו לעל האש בשבת.
ברור לי שאשתי לא תוכל להגיע (גם שבת וגם יהיו שם פיתות…), אז צובט לי בלב שאני נוסעת אליהם לבד.

פתאום המורכבות קצת קשה יותר.

ובכל זאת, מכיוון שהחיים של רובנו מורכבים מהרבה דברים יחד. חשבתי על המתכ9ון הזה שמערבב את כולנו ובגלל השילוב של הכל יחד הוא יוצא טעים.
אה…והמתכון הזה פשוט ולא מורכב :)

 

סלט איטריות אורז עם סלמון:

מצרכים:

חבילת איטריות אורז

חצי שקית פול קפוא *

שקית כרישה חתוכה*

* (אפשר גם טרי כמובן, אבל אני מעדיפה פשטות וקלות במטבח)

1 טבליה של רוטב סצ’ואן של דורות

2 טבליות ג’ינג’ר של דורות

2 טבליות שום דורות או 4 שיני שום טריות

200 גרם סלמון חתוך לקוביות קטנות

WhatsApp Image 2018-04-05 at 16.11.52

4 כפות שמן זית

3 כפות רוטב סויה

2 כפות צ’ילי מתוק

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

מרתיחים מים ומבשלים את האיטריות כ 5 דקות לאחר הרתיחה של המים עד שהן נגיסות עדיין ולא רכות מדי

במקביל מחממים שמן זית במחבת רחבה ומוסיפים את השום והג’ינג’ר

שמים במחבת את הכרישה והפול ומטגנים עד השחמה

מוסיפים את הסצ’ואן, הסויה והצ’ילי המתוק

ממליחים ומפלפלים

שימו לב שהסויה מלוחה ולכן דרוש מעט מלח

מוסיפים את קוביות הסלמון וממשיכים בערבוב כשתי דקות, כדי שהסלמון יישאר עסיסי ולא עשוי מדי

ניתן לוותר על הסלמון ולהפוך את המנה לטבעונית

כאשר האיטריות מוכנות – מעבירים אותן למסננת ומניחים להתקרר

מערבבים את הכל יחד WhatsApp Image 2018-04-05 at 16.11.20ומגישים קר או חם

זה יכול היות סלט, מנה ראשונה או מנה עיקרית

טעים מאוד וקל להכנה!WhatsApp Image 2018-04-05 at 16.11.38

 

 

 

WhatsApp Image 2018-04-05 at 16.12.13

WhatsApp Image 2018-04-05 at 16.10.55

 

 

עוד מהבלוג של לימור שורק

תצוגה מקדימה

משלוח מנות לפורים

לפני 11 שנים הכרתי את זהורית ולתדהמתי הבנתי שהיא דתייה. הייתי יותר בלחץ מזה שהיא דתייה מזה שיש לה שני ילדים. זה היה רחוק שנות אור מהעולם שלי. בבית שלי בילדות מעולם לא עשינו קידוש ואבא שלי הלך לבית כנסת פעם בשנה וזה היה ביום...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אז למה קוראים לי למד?

נכון, הבטחתי שבפוסט השני אני אתמקד בזוגיות בין זהורית הדתייה וביני החילונית, אבל נשמור את זה לפוסט הבא, שאראה לכם מה הכנו יחד כמשלוחי מנות לפורים, אבל הפעם - למה קוראים לי...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

נעים לי מאוד

 אם לא בשבילי אז בשבילם. בהתחלה היה קשה והאוכל היה בעיקר משביע ודי משעמם ומאז, אפילו אני מודה, שהוא משתפר כל הזמן. נטל האחריות בנושא ההזנה בבית הוא מנת חלקי הבלעדית. אשתי ידועה בתור "שורפת קורנפלקס" , שזה אומר שהיא לא מבשלת...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה