הבלוג של לימור שורק

חילונית כשרה למהדרין

לימור שורק, בת 43 מתל אביב, נשואה (לצערנו, לא לפי חוקי המדינה) לזהורית וביחד מגדלות שני מתבגרים. אני חילונית וזהורית דתייה. בלוג על בישול ועל החיים בכלל.

עדכונים:

פוסטים: 31

עוקבים: 8

החל מינואר 2016

לפני 11 שנים הכרתי את זהורית ולתדהמתי הבנתי שהיא דתייה. הייתי יותר בלחץ מזה שהיא דתייה מזה שיש לה שני ילדים. זה היה רחוק שנות אור מהעולם שלי. בבית שלי בילדות מעולם לא עשינו קידוש ואבא שלי הלך לבית כנסת פעם בשנה וזה היה ביום כיפור. זהו.

לא רק שהיא דתייה – היא הרי לא יודעת לבשל ואני זו שצריכה לבשל וגם לדעת את חוקי שמירת הכשרות.

בקיצור, אמאל’ה!

הייתי ניגשת למטבח בהיסטריה מוחלטת מפחד שלא אעשה טעויות. את האמת, זה לא היה נורא כמו שחשבתי. להבין את החוקים ולהבין מה חלבי ומה בשרי – לא היא כ”כ נורא כמו שחששתי. היו רגעים מצחיקים שפתאום הייתי מגלה סכו”ם בעציץ (כאשר טועים בין חלבי ובשרי “שותלים” את הסכו”ם בעציץ למשך כמה שבועות וככה הוא חוזר לייעודו המקורי). הרגעים הכי קשים, אבל ללא ספק גם הכי מצחיקים הם בפסח, אז זהורית מנקה את המטבח לפסח. המטבח הופך לחללית קטנה למשך שבוע, בגלל שהיא מצפה כל חלקה פנויה בנייר כסף עבה ומכוער.

יש רגעים מצחיקים, יש רגעים לא פשוטים, אבל בסך הכל לא מסובך לי לשמור כשרות בבית.

עוד מצווה שזהורית מאוד משקיעה בה והיא משלוח מנות בפורים. גם בתקופה זו הבית הולך למפעל לייצור תחפושות והכנת משלוחי מנות.

השנה החלטנו לעשות משלוח “סלטים”.

האהבה הגדולה שלי במטבח זה להכין סלטים ועניין השם (זוכרים, סטטוס קודם, למה קוראים לי למד?) התשכלל עם הזמן ובגלל הסלטים הטעימים שאני מכינה (הם אומרים, אני רק מצטטת…) התחילו לקרוא לי למד סלטים.

גולת הכותרת היא הטחינה שלי.

תמיד שאנחנו מוזמנות לארוחה ושואלות את המארחים מה להביא? התשובה כמעט תמיד היא – תביאו את הטחינה של למד.

בנוסף הכנתי סלט גזר מרוקאי, מטבוחה חריפה ולימון כבוש.

אפנק אתכם הפעם בשני מתכונים – טחינה וגזר מרוקאי.

מתכון לטחינה:

 

המצרכים:

 

טחינה איכותית

מים מינרלים

2-3 שיני שום

1-2 לימונים

מלח

 

אופן ההכנה:

 

שופכים לקערת זכוכית עגולה כחצי קופסת טחינה

מוסיפים כוס (לבדוק כמה מ”ל) מים קרים מאוד. חשוב שיהיו קרים ושיהיו מינרלים או מסוננים.

סוחטים לימון וכותשים שתי שיני שום ומתחילים לערבב בזהירות

לוקח כמה שניות עד שהטחינה מתגבשת ונראית כמו גבס לקיר :-) וזה דווקא סימן טוב

אני אוהבת את הטחינה שלי סמיכה ובמרקם של חומוס

מוסיפים שליש כפית מלח ומערבבים שוב

טועמים ואם צריך אפשר להוסיף עוד לימון או שום

אם הטחינה ממש סמיכה וכבר מספיק חמוצה, אז תוסיפו עוד קצת מים קרים ותערבבו שוב עד שתגיעו למרקם הרצוי.

מתכון לגזר מרוקאי

 

המצרכים:

 

5 גזרים

פטרוזיליה

שמן זית

2 שיני שום

כמון

מלח

 

אופן ההכנה:

 

מרתיחים מים בסיר עד שרותחים.

פורסים את הגזר לעיגולים בעובי של סנטימטר בערך, שלא יהיה דקים מדי. מכניסים אותם למים החמים, מרתיחים וכאשר המים רותחים מנמיכים את האש. לאחר עשר דקות בודקים את הגזר. אני אוהבת שהגזר קצת קשה וקראנצ’י. אם הגעתם לשלב שהגזר נגיס, אבל לא רך מדי, זה הזמן לסנן את הגזר ולשטוף במים קרים.

אחרי שהגזר מתקרר קצת, בוזקים עליו כף אחת של שמן זית ומתבלים במלח (רבע כפית) ובכמון גם באותה הכמות. את שתי שיני השום פורסים דק דק או מועכים בכותש שום. מערבבים היטב ומשפרים את התיבול במידת בצורך.

חותכים את הפטרוזיליה דק בסכין ומוסיפים לקערה ושוב מערבבים. את הפטרוזיליה אני אוהבת להוסיף סמוך להגשה, כדי שתהיה טרייה ורעננה.

20160325_134416

לפוסט זה מצורף בונוס – תמונת התחפושות שהתחפשתי

השנה, שאשתי הכינה בעצמה עם עזרה ענקית מחברה טובה ומאריאל, שהייתה שותפה פעילה להכנה וכמו-כן לרעיון. היא חובבת דיסני מושבעת וכולנו התחפשנו לדמויות מהסרט “פרוזן”.

IMG_20160323_181736

עוד מהבלוג של לימור שורק

תצוגה מקדימה

אז למה קוראים לי למד?

נכון, הבטחתי שבפוסט השני אני אתמקד בזוגיות בין זהורית הדתייה וביני החילונית, אבל נשמור את זה לפוסט הבא, שאראה לכם מה הכנו יחד כמשלוחי מנות לפורים, אבל הפעם - למה קוראים לי...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

נעים לי מאוד

 אם לא בשבילי אז בשבילם. בהתחלה היה קשה והאוכל היה בעיקר משביע ודי משעמם ומאז, אפילו אני מודה, שהוא משתפר כל הזמן. נטל האחריות בנושא ההזנה בבית הוא מנת חלקי הבלעדית. אשתי ידועה בתור "שורפת קורנפלקס" , שזה אומר שהיא לא מבשלת...

תגובות

פורסם לפני 2 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה