הבלוג של לימור שורק

חילונית כשרה למהדרין

לימור שורק, בת 43 מתל אביב, נשואה (לצערנו, לא לפי חוקי המדינה) לזהורית וביחד מגדלות שני מתבגרים. אני חילונית וזהורית דתייה. בלוג על בישול ועל החיים בכלל.

עדכונים:

פוסטים: 32

עוקבים: 9

החל מינואר 2016

עם ההחלטה לחיות בריא יותר מתעדכן גם התפריט, ומה עושים כשנורא מתחשק מרק ושיא הקיץ בחוץ? קופצים על ההזדמנות להוסיף מנת ירק קרירה ובריאה לתפריט

11/09/2017

limorpil1

אני רוצה לספר לכם שאני ממש נהנית מהחדר כושר. כן, כן, זאת אני שמדברת מגרוני ולא אחת דקיקה וספורטיבית שהשתלטה עלי. לא רק שאני נהנית מזה – בימים שאני לא הולכת אני מרגישה שזה חסר לי. כבר בניתי תכנית עם מדריך, אני עושה גם אירובי וגם אימוני כוח .

גולת הכותרת של השבוע היא (תופיםםםם) – רצתי 10 דקות רצוף, שהן אחד קילומטר!!!

את האמת, שהתרגשתי. סיימתי לרוץ עשר דקות רצוף ופשוט היו לי דמעות בעיניים. אם זה לא היה חדר כושר מלא באנשים, בטח הייתי צועקת ישששש אחד גדול, חזק וארוך, אבל התאפקתי. זה מהרגעים הבודדים שאמרתי לעצמי – כל הכבוד לך! בעצם, כל הכבוד לי!

לא חשבתי שהרגע הזה יגיע בכלל ובטח לא כל-כך מהר. רק שימשיך ככה ורק יילך ויהיה יותר טוב.

מבחינה תזונתית אני מקפידה מאוד. לא אוכלת מתוק בכלל, לא מנשנשת בין הארוחות ואוכלת מעט מאוד פחמימות. המשקל מראה על ירידה, אבל היא קטנה ואיטית, לצערי. אני יודעת שאומרים שירידה מתונה במשקל מחזיקה לאורך זמן ארוך יותר, אבל הייתי רוצה שיהיה סנכרון בין ההרגשה הכללית והכושר שלי לבין הירידה במשקל. ואני בטוחה שזה יקרה בסוף. יש לי סבלנות!

בקניון, שבו נמצא חדר הכושר שלי, יש חנות מאפים גדולה, מפתה וריחנית ואני עוברת בה בכל פעם שאני צועדת אל ומחדר הכושר. אני חולפת על פניה ואומרת בלב – אני לא אתפתה! אני חזקה ואני אפטר ממכשיר ה- CPAP שאני ישנה איתו. לפני שאעיף אותו מחיי, אני לא רוצה שום מאפה ושום אויב שמרחיק אותי מהשלכת המכשיר הזה לאלף עזאזל. אני אצליח להיפטר ממנו וארוץ, תרתי משמע, לחיים טובים ובריאים יותר.

כתוצאה משינוי אורח החיים שלי, השתנה גם התפריט שלי ואני מקפידה לאכול מנת חלבון והרבה ירקות ומעט מאוד פחמימות. עכשיו, שהקיץ כבר כאן, חשבתי על מנה קלילה שגם תואמת את התפריט החדש. אני מאוד אוהבת מרקים וחורף, אבל זה ייקח עוד זמן רב עד שהחורף יחזור אלינו ולכן עד אז, הלכתי על מרק קר קיצי וקליל שיהיה גם משביע וגם יפה לעין. מרק פלפלים קלויים קר.

limorpil3

את המרק הכנתי עם מוט בלנדר חדש של סאוטר. מכשיר חזק מאוד, שקל ונוח להשתמש בו והוא כיסח את הפלפלים תוך שניות. מקבלים איתו את המוט, כלי קיבול עם סכינים שהמוט מתחבר אליו וגם מקציף שעוד לא יצא לי לעשות בו שימוש, אבל אני כבר מתכננת על עוד כמה וכמה מנות בריאות וקלות להכנה. בשבילי מכשיר שעושה עבודה גדולה ומגיע בגודל מספיק קטן כדי להתקפל בשניה לארון הוא הפייבוריט שלי במטבח.

המצרכים ל- 4 מנות:

6 פלפלים אדומים

6 פלפלים צהובים

4 כפות שמן זית

2 בצלים סגולים

2 כפות חומץ בלסמי

1 כפית מלח

1 כפית פלפל

2 שיני שום קטנות או קוביית שום דורות

3 גביעי יוגורט (לפרווה – 2 כוס מים)

1 ס”מ ג’ינג’ר טרי או קוביית ג’ינג’ר קפוא של דורות

limorpil2

אופן ההכנה:

קולים את הפלפלים בתנור שחומם ל- 250 מעלות, בתבנית עם נייר אפייה,

התכנית בתנור היא גריל עליון וקולים אותם עד להשחמתם מכל הכיוונים, כל זה לוקח בין 30-40 דקות

מוציאים את הפלפלים לשקית ניילון או כלי פלסטיק גדול וסוגרים הרמטית כעשרים דקות, עד שהפלפלים “מזיעים” וקל מאוד לקלף אותם

לאחר מכן קולפים את הפלפלים ומקפידים על הפרדה בין הפלפלים הצהובים לבין הפלפלים האדומים

בזמן הקלייה של הפלפלים יש לטגן את הבצלים שפרוסים דק בשתי כפות שמן ולהשחים את הבצל היטב

לאחר שהפלפלים קלופים ומופרדים והבצל מטוגן שמתי את הפלפלים הצהובים בכלי הקיבול של המוט בלנדר ותיבלתי בכף שמן זין, כף חומץ בלסמי, חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס, שן שום אחת וחצי מכמות הג’ינג’ר (לא חובה).

טוחנים  עם המוט ותוך שניות הייתה לי מחית פלפלים צהובה. מוסיפים גביע וחצי של יוגורט ומערבבים היטב.

limorpil4

על אותו תהליך ואותן הכמויות חוזרים שוב, הפעם עם הפלפלים האדומים.

ומעכשיו יש שתי אפשרויות – לערבב הכל ביחד. יוצא טעים ואחלה או לשמור על ההפרדה של

 הצבעים וליצוק לקערה בו זמנית, בשתי ידיים  את שתי המסות וליצור מרק חצי אדום וחצי צהוב.

אני בחרתי באופציה השנייה והרי היא לפניכם.

אפשרי לקשט מעל עם מעט צנוברים או מעט טימין

limorpilfeat

עוד מהבלוג של לימור שורק

תצוגה מקדימה

משלוח מנות לפורים

לפני 11 שנים הכרתי את זהורית ולתדהמתי הבנתי שהיא דתייה. הייתי יותר בלחץ מזה שהיא דתייה מזה שיש לה שני ילדים. זה היה רחוק שנות אור מהעולם שלי. בבית שלי בילדות מעולם לא עשינו קידוש ואבא שלי הלך לבית כנסת פעם בשנה וזה היה ביום...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

אז למה קוראים לי למד?

נכון, הבטחתי שבפוסט השני אני אתמקד בזוגיות בין זהורית הדתייה וביני החילונית, אבל נשמור את זה לפוסט הבא, שאראה לכם מה הכנו יחד כמשלוחי מנות לפורים, אבל הפעם - למה קוראים לי...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

נעים לי מאוד

 אם לא בשבילי אז בשבילם. בהתחלה היה קשה והאוכל היה בעיקר משביע ודי משעמם ומאז, אפילו אני מודה, שהוא משתפר כל הזמן. נטל האחריות בנושא ההזנה בבית הוא מנת חלקי הבלעדית. אשתי ידועה בתור "שורפת קורנפלקס" , שזה אומר שהיא לא מבשלת...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה