הבלוג של לימור שורק

חילונית כשרה למהדרין

לימור שורק, בת 43 מתל אביב, נשואה (לצערנו, לא לפי חוקי המדינה) לזהורית וביחד מגדלות שני מתבגרים. אני חילונית וזהורית דתייה. בלוג על בישול ועל החיים בכלל.

עדכונים:

פוסטים: 32

החל מינואר 2016

היא נמצאת בכל מטבח ובכל עדה. היא נהדרת ונגישה. היא טעימה לבד וגם יודעת להשתלב בצוות. קבלו אותה – הכרובית!

15/03/2017

כרובית זה אחד הירקות האהובים עלי.

אפשר לפגוש אותה טריה בסלט ירוק, אפשר מבושלת במרק ירקות עשיר, אפשר כאנטיפסטי בתנור לצד סלק, בצל ושומר, אפשר יחד עם תפחי אדמה וקארי בתבשיל הודי, אפשר אפויה בתנור עם שמן זית ומלח גס וטחינה מעל, ואפשר ואפשר ואפשר…

היא נמצאת בכל מטבח ובכל עדה. היא נהדרת ונגישה. היא טעימה לבד וגם יודעת להשתלב בצוות, יש לה טעם ייחודי ויחד עם זאת לא משתלט ויש אותה בכל שוק ובכל מרכול במחירים הוגנים.

כרובית טריה

אצלנו פה בישראל היא חלק אינטגרלי מהמטבח ואני שמחה על כך מאוד.

אני זוכרת אותה מהילדות. אמא שלי הייתה מטגנת אותה בציפוי ביצה ופירורי לחם בלבד וזה היה פשוט מעדן. לא ממש היינו מחכים שזה יגיע לשולחן והיא הייתה נטרפת הרבה לפני כן.

הנה מתכון לכרובית מטוגנת. טובה מאוד כתוספת לצד מנת עוף או שניצל או כמנה בפני עצמה לצמחונים.

מבוגרים עפים עליה וגם ילדים. אז יצאנו לדרך…

WhatsApp Image 2017-03-15 at 15.11.02

מצרכים:

כרובית שטופה ומפורקת לפרחים

חצי כוס רוטב צ’ילי

1 כף חרדל

2 קוביות שום דורות

כפית מלח

3 ביצים

2 כוסות פירורי לחם (עדיף פנקו או גריסיני)

שמן קנולה לטיגון חצי עמוק

 

אופן ההכנה:

מרתיחים מים ומבשלים את הכרובית כעשר דקות לאחר הרתיחה, מסננים ומייבשים את פרחי הכרובית

מערבבים היטב את הביצים עם כל התבלינים למעט פירורי הלחם שאותם שמים בצלחת אחרת

מחממים מחבת גדולה עם רבע כוס שמן קנולה

טובלים את הכרובית בתערובת הביצים ולאחר מכן בפירורי לחם ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה

 

ניתן להגיש עם רוטב צ’ילי או טחינה

 

ראו הוזהרתם – זה נטרף בצ’יק, כך שאני ממליצה מייד להכפיל את הכמויות

WhatsApp Image 2017-03-15 at 15.08.41

שלכם,

בישולמד – בישול ביתי מהלב

עוד מהבלוג של לימור שורק

תצוגה מקדימה

משלוח מנות לפורים

לפני 11 שנים הכרתי את זהורית ולתדהמתי הבנתי שהיא דתייה. הייתי יותר בלחץ מזה שהיא דתייה מזה שיש לה שני ילדים. זה היה רחוק שנות אור מהעולם שלי. בבית שלי בילדות מעולם לא עשינו קידוש ואבא שלי הלך לבית כנסת פעם בשנה וזה היה ביום...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אז למה קוראים לי למד?

נכון, הבטחתי שבפוסט השני אני אתמקד בזוגיות בין זהורית הדתייה וביני החילונית, אבל נשמור את זה לפוסט הבא, שאראה לכם מה הכנו יחד כמשלוחי מנות לפורים, אבל הפעם - למה קוראים לי...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

נעים לי מאוד

 אם לא בשבילי אז בשבילם. בהתחלה היה קשה והאוכל היה בעיקר משביע ודי משעמם ומאז, אפילו אני מודה, שהוא משתפר כל הזמן. נטל האחריות בנושא ההזנה בבית הוא מנת חלקי הבלעדית. אשתי ידועה בתור "שורפת קורנפלקס" , שזה אומר שהיא לא מבשלת...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה