הבלוג של לימור שורק

חילונית כשרה למהדרין

לימור שורק, בת 43 מתל אביב, נשואה (לצערנו, לא לפי חוקי המדינה) לזהורית וביחד מגדלות שני מתבגרים. אני חילונית וזהורית דתייה. בלוג על בישול ועל החיים בכלל.

עדכונים:

פוסטים: 31

עוקבים: 8

החל מינואר 2016

1

נכון, הבטחתי שבפוסט השני אני אתמקד בזוגיות בין זהורית הדתייה וביני החילונית, אבל נשמור את זה לפוסט הבא, שאראה לכם מה הכנו יחד כמשלוחי מנות לפורים, אבל הפעם – למה קוראים לי למד?

כאמור, כאשר הכרתי את זהורית הכרתי גם את שני ילדיה. אריאל הקטנה הייתה בת שנתיים וחצי ומיד הסתגלה לכך שיש לה 3 הורים. היא ידעה שאני לא האמא הביולוגית שלה, כמו מי שילדה אותה, אבל הבינה שיש כאן משהו אחר וייחודי, שהקשר הזה הוא מיוחד עבורה וגם עבורי. היא לא קראה לי אמא, אבל נתנה לי שם מיוחד שהוא רק שלנו והתחילה לקרוא לי למד. מאוד התחברתי לזה ואהבתי שהיא קוראת לי אחרת מכל שאר העולם.

לילה אחד, שהייתה בת חמש או שש, השכבתי אותה לישון והיא שאלה אותי – למד, למה ההורים שלך קראו לך למד? היא שכחה בכלל שקוראים לי לימור. זה היה מאוד משעשע.

לפני שנתיים, כאשר נשאה ברכה בבת המצווה שלה, בבית הכנסת שבו אנחנו חברות, היא דיברה עלי ועל השם למד ולמה אני משמעותית בשבילה, כולנו נהיו שלולית מרוב התרגשות וכך גם כל מי שנכח שם.

במשך הזמן השם הזה תפס והיום כבר הרבה חברים קוראים לי למד. אריאל אפילו שכללה את זה והמציאה לי שם חיבה לחיבה וזה למדל’ה.

מתכון לעוף עם בורגול ובטטה:

 

מצרכים:

 

4 כרעיים מופרדים

1.5 כוסות בורגול עבה

3 בצלים

5 שיני שום

2 בטטות

כ- 3 כוסות מים חמים

סילאן

רוטב סויה

פפריקה מעושנת

כמון

מלח

יאללה לעבודה:

 

משרים 1.5 כוס בורגול בהרבה מים ומניחים בצד.

חותכים 3 בצלים באופן גס (אני אוהבת לגוון בבצל לבן וסגול, אבל לא חובה) ומטגנים בשמן קנולה. כאשר הבצל מתחיל להזהיב מוסיפים 5 שיני שום חתוכות לפרוסות וממשיכים לטגן. מוסיפים את העוף לסיר לטיגון והשחמה. כשהעוף שזוף וחתיך מוסיפים את הבטטה חתוכה לפרוסות או חצאי פרוסות. לא לחתוך קטן מדי כדי שהבטטה לא תתפרק בבישול.

תיבול – כפית גדושה של פפריקה מעושנת (אם אין אז פפריקה מתוקה), חצי כפית כמון, כף סילאן ושלוש כפות סויה ומלח (זהירות עם המלח, כי שמנו רוטב סויה).

מוסיפים כוס מים רותחים, מערבבים, מכסים ומנמיכים את האש.

מסננים את הבורגול ושוטפים במים עד שהמים צלולים ומוסיפיםלסיר ושופכים עוד 2 כוסות מים חמים.

טועמים ובמידת הצורך משפרים. מדליקים תנור על חום גבוה שיתחמם בינתיים ומביאים לרתיחה את הסיר שעל הגז. לאחר הרתיחה מעבירים את הסיר לתנור ומנמיכים את החום לחום בינוני. לאחר כרבע שעה מנמיכים לחום נמוך לעוד כשעה. וזהו, יוצא שחום, טעים וקל מאוד להכנה.

(“שורפת הקורנפלקס” אומרת שאני לא אכתוב קל מאוד – כי זו קביעה שיפוטית ובשבילה זה ממש לא קל ובטח לא פשוט. ובכל זאת, תנסו – ספרו לי איך יצא, ומי שרוצה לפנק – מוזמן לשלוח תמונה)

2

בתיאבון!

למד

עוד מהבלוג של לימור שורק

תצוגה מקדימה

משלוח מנות לפורים

לפני 11 שנים הכרתי את זהורית ולתדהמתי הבנתי שהיא דתייה. הייתי יותר בלחץ מזה שהיא דתייה מזה שיש לה שני ילדים. זה היה רחוק שנות אור מהעולם שלי. בבית שלי בילדות מעולם לא עשינו קידוש ואבא שלי הלך לבית כנסת פעם בשנה וזה היה ביום...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

נעים לי מאוד

 אם לא בשבילי אז בשבילם. בהתחלה היה קשה והאוכל היה בעיקר משביע ודי משעמם ומאז, אפילו אני מודה, שהוא משתפר כל הזמן. נטל האחריות בנושא ההזנה בבית הוא מנת חלקי הבלעדית. אשתי ידועה בתור "שורפת קורנפלקס" , שזה אומר שהיא לא מבשלת...

תגובות

פורסם לפני 2 years

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 2 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה