הבלוג של לימור שורק

חילונית כשרה למהדרין

לימור שורק, בת 43 מתל אביב, נשואה (לצערנו, לא לפי חוקי המדינה) לזהורית וביחד מגדלות שני מתבגרים. אני חילונית וזהורית דתייה. בלוג על בישול ועל החיים בכלל.

עדכונים:

פוסטים: 32

החל מינואר 2016

יש מצווה שזהורית ואני מאוד משקיעות בה והיא משלוח מנות בפורים. בתקופה זו הבית הופך להיות מפעל לייצור תחפושות והכנת משלוחי מנות. השנה החלטנו לעשות משלוח “סלטים”.

01/03/2017

 

WhatsApp Image 2017-03-01 at 21.57.21

האהבה הגדולה שלי במטבח זה להכין סלטים ותמיד שאנחנו מוזמנות לארוחה ושואלות את המארחים מה להביא? התשובה כמעט תמיד היא – תביאו את הסלטים של למד.

השנה הכנתי סלט גזר מרוקאי, מטבוחה חריפה וחציל קלוי בטחינה בתוספת לחמניות טריות ונהדרות מקמח מלא עם גרעינים.

מתכון למטבוחה חריפה כמו שאני אוהבת:

המצרכים:

2 פלפל אדום

2 פלפל צהוב

2-4 פלפל ירוק חריף*

2 עגבניות בשלות

חצי ראש שום טרי

רבע כוס שמן

מלח

WhatsApp Image 2017-03-01 at 21.57.48

אופן ההכנה:

שוטפים את הפלפלים ומוציאים את הגרעינים המעבד מזון (חשמלי או ידני) אני קוצצת את כל הירקות כולל השום עד למחית ומעבירה לסיר לרתיחה. לאחר הרתיחה מעבירים לאש קטנה ממש ומבשלים כחצי שעה. כל עשר דקות בערך מערבים. לאחר חצי שעה שופכים את השמן ומתבלים בכחצי כפית מלח. מערבבים ומשאירים לבישול לעוד שעה לפחות.

אם יש יותר מדי נוזלים, אפשר להסיר את המכסה.

* אף פעם אי אפשר לדעת את מידת החריפות של הפלפל החריף, זה גם תלוי עונה ותלוי עוד כמה פרמטרים. אני טועמת, אבל אני לא דוגמא, כי אני אוהבת חריף אש! תתחילו ב- 2 ואם בר לכן יותר חריף, אז תוסיפו. אין כמו לטבול לחמנייה טרייה במטבוחה חריפה.

תהנו ובתיאבון!

** מעוניינים במשלוח כזה או דומה לו? פנו אלי בפייסבוק לימור שורק או בדף שלי “בישולמד – בישול ביתי מהלב” **

WhatsApp Image 2017-03-01 at 21.56.50

עוד מהבלוג של לימור שורק

תצוגה מקדימה

משלוח מנות לפורים

לפני 11 שנים הכרתי את זהורית ולתדהמתי הבנתי שהיא דתייה. הייתי יותר בלחץ מזה שהיא דתייה מזה שיש לה שני ילדים. זה היה רחוק שנות אור מהעולם שלי. בבית שלי בילדות מעולם לא עשינו קידוש ואבא שלי הלך לבית כנסת פעם בשנה וזה היה ביום...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

אז למה קוראים לי למד?

נכון, הבטחתי שבפוסט השני אני אתמקד בזוגיות בין זהורית הדתייה וביני החילונית, אבל נשמור את זה לפוסט הבא, שאראה לכם מה הכנו יחד כמשלוחי מנות לפורים, אבל הפעם - למה קוראים לי...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

נעים לי מאוד

 אם לא בשבילי אז בשבילם. בהתחלה היה קשה והאוכל היה בעיקר משביע ודי משעמם ומאז, אפילו אני מודה, שהוא משתפר כל הזמן. נטל האחריות בנושא ההזנה בבית הוא מנת חלקי הבלעדית. אשתי ידועה בתור "שורפת קורנפלקס" , שזה אומר שהיא לא מבשלת...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה