הבלוג של mother's coffee

אפילימור

שמי לימור אוטוטו בת 40 נשואה ואמא ל 3 בנים שגורמים לי לאושר גדול. אז איך הכל התחיל.. כילדה כחלק ממשפחה גדולה ידעתי שהמטבח הוא הלב של הבית . הבישול המרוקאי והחום של אימא וסבתא כינס את כולנו סביב השולחן. כשהתבגרתי הבנתי... +עוד

שמי לימור אוטוטו בת 40 נשואה ואמא ל 3 בנים שגורמים לי לאושר גדול. אז איך הכל התחיל.. כילדה כחלק ממשפחה גדולה ידעתי שהמטבח הוא הלב של הבית . הבישול המרוקאי והחום של אימא וסבתא כינס את כולנו סביב השולחן. כשהתבגרתי הבנתי שהמטבח הוא הפינה הפרטית שלי ומאז אני שם מכניסה לבישולים המון חום, טעם ואהבה. מבשלת ואופה מהאוכל הבסיסי לנשמה ועד לגורמה המתוחכם. בישול בשבילי זו אהבה , הרפתקה מחנויות הבישול,לספרי הבישול, לסדנאות ולאותו הרגע שבו אני יוצרת תבשיל מנצח. החלטתי שהגיע הזמן ואפתח בלוג אוכל משלי שישאר משהו לילדים , בו אני אשתף ואחלוק ממני את האהבה למטבח החל מבישול ועד לאירוח ועיצוב.

עדכונים:

פוסטים: 8

עוקבים: 4

החל מיולי 2015

אוגוסט הגיע…

הילדים בחופש!!!!!! הצילו!!!!  אין מסגרת  והבלאגן חוגג.
נמאס לי כל יום למצוא פתרון יצירתי לילדים,  נמאס לי לחזור הביתה מהעבודה ולמצוא שהבית הפוך והילדים משוגעים לחלוטין.
נמאס לי מהחום הזה, מה זה החום הזה?
יושבת  ומכינה  לוז מי ישמור על מי , הילדים עוברים מסבתא אחת לשנייה ,הכל בריצות והלחץ מטורף.
בזמנים שכאלו אני מחפשת ארוחות מהירות, קלות ומשביעות.

עוברת בסופר הולכת לחיים הקצב ושואלת : “חיים מה להכין ומהר”?

חיים צוחק ואני כמעט בוכה.

קציצות!

נכון, קציצות …

אלו קציצות  קלות להכנה ויוצאות טעימות כל כך, שאפשר לאכול אותן לבד בלי שום תוספת .

יש בהן מכל טוב.

הן יוצאות רכות ומתובלות והבורגול מוסיף לטעמן גם רכות וגם אווריריות. מומלץ בחום לקטנטנים. הן פשוט מעולות! ולא שורדות 10 דקות, ממש כמוני!

המצרכים:
1/2 כוס בורגול מושרה במים חמים כ 20 דקות , ומסונן

250 גרם חזה הודו טחון

250 גרם בשר בקר טחון

חופן גבעולי פטרוזיליה
2 כפות שמן זית

1 גזר
1 בצל
1 ביצה
3 שיני שום

כפית פפריקה אדומה

כפית בהרט
מלח, פלפל

שמן זית

שמן קנולה לטיגון.

אופן ההכנה:

בקערה שמים חצי כוס בורגול  עם  כוס מים רותחים ומשהים כ20 דקות. מסננים היטב.

20131010_135307

בנתיים  בתוך מגימיקס שמים בצל, גזר, שום, פטרוזיליה ושמן זית. קוצצים היטב.

20131010_135448

20131010_135908

בקערה נפרדת מניחים את הבשר בקר והודו  מוסיפים את תערובת הירקות את הבורגול מוסיפים ביצה ותבלינים.

20131010_141535

מחממים מחבת עם שמן , יוצרים קציצות ומטגנים כ 3 דקות כל צד , מוציאים לקערה עם נייר סופג .

20131010_145353

20131010_150521 - Copy

עוד מהבלוג של mother's coffee

תצוגה מקדימה

עוגיות נוסטלגיה

וואו אני מתרגשת, על אמת מתרגשת, לא בגלל שפתחתי בלוג, אלא בגלל שאני חוזרת לעצמי, לשגרה.. לפני שנה גילו לאימא שלי את " המחלה". הייתי שבורה..  לוקח איזה יום יומיים לעכל את הבשורה, אמא שלי??? איך זה הגיע אלי??  וחושבים מה עושים?...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

עוגת דבש קלילה ומהירה

עם כניסת ימי חודש אלול ולקראת ראש השנה הקרב ובא, קבלו מתכון זריז שתמיד מצליח לעוגת דבש בחושה,רטובה ועסיסית , נהוג להכין עוגת דבש לכבוד ראש השנה, אבל אין סיבה לא ליהנות מעוגת דבש בכל ימות השנה. אני מכינה אותה כבר שנים בראש...

תגובות

פורסם לפני 3 years

כרובית בפיתה

אייל שני, אייל שני, מה לא נאמר על השף המהולל... לשף אייל שני שני סימני היכר בולטים, חיבתו המובהקת לעגבניות ושפתו המליצית. הבחור פשוט ג א ו ן! על  " המזנון " של אייל...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה