הבלוג של לימור גרוס-קלינגר

2BaMAM

אמא לשלושה מדהימים וכלב אחד. המתבגר המאתגר, ילדת השוקולד רבת האשכולות והפושעת קטנה שרק נראת מפורצלן. הצצה אל עולם האימהות בפרט, הורות בכלל ומה שביניהם... קצת מתכונים והרבה המלצות: ספרים, סרטים, סדרות ועוד. יצירה ורעיונות... +עוד

אמא לשלושה מדהימים וכלב אחד. המתבגר המאתגר, ילדת השוקולד רבת האשכולות והפושעת קטנה שרק נראת מפורצלן. הצצה אל עולם האימהות בפרט, הורות בכלל ומה שביניהם... קצת מתכונים והרבה המלצות: ספרים, סרטים, סדרות ועוד. יצירה ורעיונות מקוריים לימי הולדת. בקיצור - אין רגע דל!

עדכונים:

פוסטים: 218

החל מדצמבר 2013

שתי המצאות גאוניות שאוחדו.

את השניצלים הכשרים לפסח אני מכינה כבר שנים,מטוגנים.
אבל טרנד הבריאות,בעיקר בבישול לילדים,סחף גם אותי לאחרונה
והצלחתי להרגיל גם את מכורי השניצל שלי,
לאכול ביומיום שניצל אפוי בתנור.

זה לא דבר פשוט לשנות לילדים שלי הרגלי אכילה
הם מאלו שחרדים אם החלפתי חברה של רסק עגבניות בקציצות ברוטב עגבניות
ורגישים כמו הנסיכה על העדשה לכל שינוי קטן בתבלון.
והשניצלים זו נקודה רגישה גם אצל הבעל
בכל פעם ששודרה הסדרה “סברי מרנן” דמיינתי אותם בעוד שנים באים לנשנש שניצלים במטבח
לפני ארוחה שישי אצל ה”סבתא”.

אז בפעם הראשונה הכנתי חלק אפוי וחלק מטוגן בהנחה שיש מצב שלא יסכימו אפילו לטעום.
אומרים שצריך להציע לילדים מאכל מספר פעמים עד שיסכימו לטעום
ואני- אופטימית כהרגלי- מנסה
הפעם הצליח לי!

ואם כבר הצליח ,למה שלא נשדרג לפסח?
הרי תמיד הילדים עושים פרצוף לרוב יצירות הבשר הגסטרונומית שאנחנו מכינים לחג
אז הכי קל ופשוט – לתת להם את מה שהם אוהבים!

אז מה צריך?
קילו שניצל עוף פרוס (או שלם ולפרוס לבד)
2 ביצים
כף מיונז
כף קטשופ
1-2 חרדל (בד”כ משתמש בדיזון -לא חייב)
2 כפות סויה **מוסיפה הערה עקב שאלה-בפסח לא חייבים להשתמש בסויה אבל יש סויה של אסם שהיא ללא גלוטן ולכן כשרה לאוכלי קטניות
ביסלי כשר לפסח  בכל טעם שאוהבים:גריל,ברביקיו
3 כפות קמח מצה
(בימים רגילים אפשר פשוט להשתמש בפירורי לחם  במקום קמח מצה וביסלי)
כפית מרק עוף
שמן זית

סויה כשרה לפסחסויה כשר לפסח

הכנה:
מערבבת בקערה אחת את הביצים,קטשופ,חרדל,מיונז,סויה – כמובן שאפשר לותר אם ממש לא אוהבים את אחד הטעמים
את הביסלי הנבחר אני מכניסה לשקית נילון קטנה ומרסקת עם פטיש השניצלים לפירורים קטנים
ומערבבת בקערה נוספת עם הקמח מצה והמרק עוף.
מחממת תנור על 160 מעלות
מרפדת את התבנית בניר אפיה
טובלת פרוסת שניצל בבלילת הביצה ואז בקמח עם הביסלי
ומניחה בתבנית.
לקילו שניצל משתמש בשתי תבניות התנור.
זורה מעט שמן זית על כל שניצל (שלא יתיבשו מדי)
ומכניסה לתנור ל10-15 דקות
מוציאה והופכת את השניצלים זורה עוד מעט שמן זית על הצד השני  ומכניסה לעוד 10 -15 דקות

שניצל אפוי כשר לפסח

ליד ממליצה להכין פירה תפו”א עם בטטה.

לעוד מתכונים הכנסו:

לחמניות לפסח

http://saloona.co.il/limorgk/?p=763&fb_ref=Default

כבד קצוץ

http://saloona.co.il/limorgk/?p=776&fb_ref=Default

עוד מהבלוג של לימור גרוס-קלינגר

תצוגה מקדימה

יומנה של אימא- אשת השנה שלי

זו היתה אהבה ממבט ראשון ומאז היא שם בשבילנו ואנחנו בשבילה.תמיד. גאה להכיר לכם את :נעמי גלילי אז מי זו נעמי? מנהלת רשת גני ילדים ובתי ספר להורים בקרית ביאליק, בהם היא מגננת ומנחה הורים. עוסקת בהדרכה הורית בקבוצות ובאופן...

תצוגה מקדימה

המדריך הגדול לאירועי פסח בצפון 2016

 מיטב הפסטיבלים ואירועי פסח בצפון 2016 פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים  מעל לעשרים שנים שתיאטרון חיפה מפיק את הפסטיבל הססגוני שבו מעל 100 הצגות ומופעים מהארץ...

תצוגה מקדימה

יומנה של אימא- סוגרת את הבסטה

למרות שכבר ברור לי מעל שנתיים רק בסופ"ש האחרון נפל לי האסימון שזה סופי - סוגרת את הבסטה. זמן קצר אחרי שהתחלנו לצאת, הוא לקח אותי לביקור אצל הדודים שלו בקיבוץ. שם פגשתי לראשונה את שתי בנות הדוד המקסימות שלו, לאחת שלושה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה