הבלוג של לימור גרוס-קלינגר

2BaMAM

אמא לשלושה מדהימים וכלב אחד. המתבגר המאתגר, ילדת השוקולד רבת האשכולות והפושעת קטנה שרק נראת מפורצלן. הצצה אל עולם האימהות בפרט, הורות בכלל ומה שביניהם... קצת מתכונים והרבה המלצות: ספרים, סרטים, סדרות ועוד. יצירה ורעיונות... +עוד

אמא לשלושה מדהימים וכלב אחד. המתבגר המאתגר, ילדת השוקולד רבת האשכולות והפושעת קטנה שרק נראת מפורצלן. הצצה אל עולם האימהות בפרט, הורות בכלל ומה שביניהם... קצת מתכונים והרבה המלצות: ספרים, סרטים, סדרות ועוד. יצירה ורעיונות מקוריים לימי הולדת. בקיצור - אין רגע דל!

עדכונים:

פוסטים: 220

החל מדצמבר 2013

 

סבתותיי זכרונן לברכה היו בשלניות סוף הדרך. והורישו לי אחלה גנים. אחרי צבא התחלתי לגלות ענין במטבח אבל רק אחרי שהתחתנתי והקמתי משפחה ,נכנסתי חזק לעניין ולצערי כבר פספסתי סבתא אחת.

אך מהסבתא השניה ,אמה של אמי, אליה הייתי קרובה מאד מאד, למדתי המון.

בערב ליל הסדר שנת 2009 העברנו אותה אחרי תקופה לא קלה בבית החולים לבית אבות. תכננו להגיע בערב להוציא אותה לסדר ,אך יעצו לנו שזה מוקדם מדי עבורה ויכול לבלבל. העברנו את החג בלעדיה בלב כבד. ואז החלטתי שאם היא כבר לא יכלה להכין עבורנו את מטעמי המטבח הרומני/אשכנזי , אני אכין אותם עבור המשפחה ובעיקר  - עבורה ! הסיפוק  בלהכין ולהביא לה את המאכלים השנויים במחלוקת כמו הכבד הקצוץ והרגל הקרושה ולראות אותה אוכלת מהם בהנאה- אין שווה להם!

סבתא

וגם כיום ,שנתיים וחצי אחר מותה , אני ממשיכה לשמור על המסורת אותה אני מקווה להעביר הלאה לבנותיי ולהכין בכל חג את המאכלים האהובים למשפחה.

כבד קצוץ

כבד קצוץ בקלי קלות

מצרכים:
חצי קילו כבד עוף טרי.
3 בצלים בינוניים קצוצים דק .
3 ביצים קשות מקולפות.
2-3 כפות שומן עוף או שומן אווז (אפשר לקנות בחנויות ,אני אישית אוהבת להוריד לבד מהעוף הטרי את השומן ולשמור בשקית קטנה במקפיא לשעת הצורך).
כף שמן זית מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה: מחממים במחבת כף שומן ולטגן את הבצלים עד להשחמה. להעביר את הבצל לקערית קטנה. לודא שלא נשאר בצל במחבת  אחרת הוא נשרף וגורם לכבדים להיות מרים יותר.
לחמם  את  2  כפות השומן הנותרות עד שימסו עם כף שמן זית במחבת ולהוסיף את הכבדים . לטגן את הכבדים עד שלא יהיו ורודים אך לא מבושלים מדי. לקרר את הכבדים  . ובינתיים לחתוך את הביצים הקשות לקוביות.

במעבד מזון מכניסים קודם את הכבד (כולל המיצים שנשארו במחבת מהטיגון) , אחרי דקה בערך מוסיפים את הביצים הקשות ו-2/3 מהבצלים המטוגנים. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור לפי הטעם. אני אוהבת לטעום תוך כדי  בכדי להחליט על מרקם הכבד. לא אוהבת שהוא הופך לפירה מדי.

ומכניסים לכלי סגור לקירור. את יתר הבצל שומרים ומניחים על הכבד בזמן ההגשה.

שיהיה חג שמח ובעיקר טעים!

 

לעוד מתכונים הכנסו:

לחמניות לפסח
http://saloona.co.il/limorgk/?p=763&fb_ref=Default

שניצל אפוי כשר לפסח
http://saloona.co.il/limorgk/?p=802?ref=blog_main

 

עוד מהבלוג של לימור גרוס-קלינגר

תצוגה מקדימה

יומנה של אימא- אשת השנה שלי

זו היתה אהבה ממבט ראשון ומאז היא שם בשבילנו ואנחנו בשבילה.תמיד. גאה להכיר לכם את :נעמי גלילי אז מי זו נעמי? מנהלת רשת גני ילדים ובתי ספר להורים בקרית ביאליק, בהם היא מגננת ומנחה הורים. עוסקת בהדרכה הורית בקבוצות ובאופן...

תצוגה מקדימה

המדריך הגדול לאירועי פסח בצפון 2016

 מיטב הפסטיבלים ואירועי פסח בצפון 2016 פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים  מעל לעשרים שנים שתיאטרון חיפה מפיק את הפסטיבל הססגוני שבו מעל 100 הצגות ומופעים מהארץ...

תצוגה מקדימה

יומנה של אימא- סוגרת את הבסטה

למרות שכבר ברור לי מעל שנתיים רק בסופ"ש האחרון נפל לי האסימון שזה סופי - סוגרת את הבסטה. זמן קצר אחרי שהתחלנו לצאת, הוא לקח אותי לביקור אצל הדודים שלו בקיבוץ. שם פגשתי לראשונה את שתי בנות הדוד המקסימות שלו, לאחת שלושה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה