הבלוג של לימור גרוס-קלינגר

2BaMAM

אמא לשלושה מדהימים וכלב אחד. המתבגר המאתגר, ילדת השוקולד רבת האשכולות והפושעת קטנה שרק נראת מפורצלן. הצצה אל עולם האימהות בפרט, הורות בכלל ומה שביניהם... קצת מתכונים והרבה המלצות: ספרים, סרטים, סדרות ועוד. יצירה ורעיונות... +עוד

אמא לשלושה מדהימים וכלב אחד. המתבגר המאתגר, ילדת השוקולד רבת האשכולות והפושעת קטנה שרק נראת מפורצלן. הצצה אל עולם האימהות בפרט, הורות בכלל ומה שביניהם... קצת מתכונים והרבה המלצות: ספרים, סרטים, סדרות ועוד. יצירה ורעיונות מקוריים לימי הולדת. בקיצור - אין רגע דל!

עדכונים:

פוסטים: 240

החל מדצמבר 2013

מה גרם לי לחזור לאכול סלק בכמויות ואיך שדרגתי את הבורשט הרומני של סבתא. המתכון המנצח שלי לבורשט בשנות האלפיים

11/12/2019

בעיות בריאות תפסו מקום נכבד בחיי בתקופה האחרונה.
צניחות המוגלובין שהביאו לאישפוזים ממושכים והמון מנות דם.
אחרי הרבה בדיקות, אבחונים ואף ניתוח, מתמקדת בהחלמה ומקווה שהתקופה הזו מאחורי.

במהלך אחד האישפוזים, בשיחה על הברזל שלא נקלט בגוף מטיפול תרופתי, יעצה לי שכנתי לחדר לאכול הרבה סלק ואף האחות שנכחה תמכה בעצה.
ומה עושים עם סלק שיהיה גם טעים?
בורשט כמובן!

מיד נזרקתי עשורים (לא מגלה כמה) אחורה לילדות, לבית סבתי ז”ל.
אמו של אבי הייתה אלופה במטבח הרומני.
אוכל כבד וממלא.
ארוחות של 5 מנות לא כולל קינוח.
אבל הבורשט היווה את מרכז תשומת הלב ולמה?

ארבעת הנכדים דאז:
אני הבכורה, אחי הצעיר ממני ב-3 שנים וילדיה של דודתי, התאומים, בן ובת צעירים ממנו בשנתיים.
אחי הידוע כמצחיקן החבורה ולכן כשאכלנו בורשט,
דאגו תמיד ששלושת הצעירים יהיו עם גופיה בלבד, או ללא חולצה לבנים בקיץ שחס וחלילה לא יהיו כתמים מהאדום האדום הזה שלא יורד.

זכרון החמיצות-מתיקות של המרק העלו חיוך וגעגוע ואחרי שנים, החלטתי להכין את המרק בעצמי.

הילדים כמובן לא התחברו וחיפשתי דרך לשדרג את המרק ולהפוך אותו לקליל יותר.
האתגרים העיקריים היו: ללא חתיכות ירק גדולות מחד ומאידך שלא יהיה סמיך ודייסתי מדי.

אחרי שטעמתי את התוצאה, עדיין היה חסר לי משהו.
החיפוש זריז במזווה גיליתי קופסת שימורים של מי קוקוס.
לרב אני משתמש בקרם הקוקוס, אך במקרה הבעל קנה 2 לשימוש אחר ונותרה על המדף אחת, כאילו חכתה לי.
והזכירה לי את השמנת החמוצה אותה נוהגים המהדרין להוסיף לבורשט.
הוספתי 2 כפות לנסיון בקערה קטנה – והרי כי טוב!

המים שדרגו את הטעם בלי להוסיף לו את הסמיכות של הקרם.
מרק בטעם חלבי והוא בכלל טבעוני.
רוצים לנסות גם?

בורשט של שנות 2000

מצרכים:

1 בצל גדול
3 סלקים בינוניים
2 גזרים
חצי כרוב קטן
חתיכת ג’ינג’ר
מיץ מחצי לימון
מי קוקוס
מלח, פלפל

S1

הכנה:

קוצצים את הבצל (אני אוהבת להשתמש בסלייסר, חוסך לי הרבה דמעות) ומטגנים בשמן זית כ-5 דקות.

S2
את הסלקים והגזר מקלפים ומגרדים על מגרדת עבה. (המלצה- לכסות את קרש החיתוך בנייר אפיה ולהדביק עם סלוטייפ למניעת לכלכוך שלא יורד מהקרש).

S3
מקצצים את הכרוב (גם כאן השתמשתי בסלייסר).
מוסיפים לסיר ומכסים במים.
מגרדים חתיכה קטנה של ג’ינג’ר במגרדת (מעדיפה את הדקה, אבל הגרוד והכמות ע”פ טעמכם האישי).
מביאים את הסיר לרתיחה. (לירקות המגורדים קל יותר להתבשל מאשר לחתיכות גדולות שלוקח להם זמן לריכוך).
מוסיפים מיץ סחוט מחצי לימון, מלח ופלפל ע”פ הטעם וממשיכים עוד כ-10 דקות על אש קטנה.

2019-11-07 10.27.38 (Medium)

את מי הקוקוס מומלץ להוסיף לאחר שהמרק מתקרר מעט וכדאי לנסות קודם על כמות קטנה בכדי ללמוד את המינון שמתאים לכם.

ומי שממש ממש אוהב את המרק סמיך, יכול הוסיף קרם קוקוס במקום

8

 

ושיהיה בתיאבון!

ומה עם ההמוגלובין אתם שואלים?
עולה לו פלאים.

עוד מהבלוג של לימור גרוס-קלינגר

תצוגה מקדימה

יומנה של אימא- אשת השנה שלי

זו היתה אהבה ממבט ראשון ומאז היא שם בשבילנו ואנחנו בשבילה.תמיד. גאה להכיר לכם את :נעמי גלילי אז מי זו נעמי? מנהלת רשת גני ילדים ובתי ספר להורים בקרית ביאליק, בהם היא מגננת ומנחה הורים. עוסקת בהדרכה הורית בקבוצות ובאופן...

תצוגה מקדימה

המדריך הגדול לאירועי פסח בצפון 2016

 מיטב הפסטיבלים ואירועי פסח בצפון 2016 פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים  מעל לעשרים שנים שתיאטרון חיפה מפיק את הפסטיבל הססגוני שבו מעל 100 הצגות ומופעים מהארץ...

תצוגה מקדימה

יומנה של אימא- סוגרת את הבסטה

למרות שכבר ברור לי מעל שנתיים רק בסופ"ש האחרון נפל לי האסימון שזה סופי - סוגרת את הבסטה. זמן קצר אחרי שהתחלנו לצאת, הוא לקח אותי לביקור אצל הדודים שלו בקיבוץ. שם פגשתי לראשונה את שתי בנות הדוד המקסימות שלו, לאחת שלושה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה