הבלוג של לימור גרוס-קלינגר

2BaMAM

אמא לשלושה מדהימים וכלב אחד. המתבגר המאתגר, ילדת השוקולד רבת האשכולות והפושעת קטנה שרק נראת מפורצלן. הצצה אל עולם האימהות בפרט, הורות בכלל ומה שביניהם... קצת מתכונים והרבה המלצות: ספרים, סרטים, סדרות ועוד. יצירה ורעיונות... +עוד

אמא לשלושה מדהימים וכלב אחד. המתבגר המאתגר, ילדת השוקולד רבת האשכולות והפושעת קטנה שרק נראת מפורצלן. הצצה אל עולם האימהות בפרט, הורות בכלל ומה שביניהם... קצת מתכונים והרבה המלצות: ספרים, סרטים, סדרות ועוד. יצירה ורעיונות מקוריים לימי הולדת. בקיצור - אין רגע דל!

עדכונים:

פוסטים: 221

החל מדצמבר 2013

לא,אל דאגה
אני לא הולכת להפוך לעוד בלוג של אוכל
וממש לא מתוך זלזול
גאה בכישורי המטבח שלי
אבל לא לשם כך פתחתי את הבלוג ובכל זאת…
יש טעמים שפשוט מזכירים לי את הילדות וזה אחד מהם.
אימא שלמרות שתמיד עבדה והיתה עסוקה,
מצאה את הזמן לפנק אותנו גם בפינוקים מורכבים

וזה משהו שאני לוקחת איתי קדימה
ומקווה להנחיל גם לילדי ,מזכרות של טעמים מבית אימא.
מכיוון שאחרי שפרסמתי את תמונת הקוראסונים
וחילקתי טעימות לשכנים וחברות

לא הפסיקו לבקש ממני את המתכון
אז החלטתי לתעד אותו בצורה הראויה לו ולחלוק עם העולם…
אין לי מושג וגם אימי לא זוכרת מהיכן קיבלה אותו
אבל מעל 30 שנה שהוא עושה לי טוב בלב
אז, קבלו במחיאות כפיים את מתכון האליפות
הישר ממחברת המתכונים המיתולוגית של אימא שלי

לבצק: (יש להכין להתפחה כ-24 שעות לפני האפייה)

1 ק”ג קמח
4 ביצים
6  כפות שמן
קורט מלח
שקית שימרית
1.5 כוסות מים פושרים
2  * מרגרינה בלי מלח  200 גרם  (אפשר גם חמאה) רכה אבל לא חמה
לסירופ:
2.5 כוסות מים
2 כוסות סוכר
4 שקיות סוכר וניל

ללוש את חומרי הבצק ללא המרגרינה. ולהוסיף בהדרגה את המים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי.
לחלק את הבצק ל-8 כדורים (שווים בערך). 

2015-01-22 09.31.05

לרדד כל בצק לעיגול גדול

 ולמרוח עליו 50 גרם מרגרינה

 2015-01-22 09.38.11

ולקפל בצורת מעטפה

להניח את המעטפות  במגש עם רווחים ביניהם, לכסות בניילון נצמד (לא צמוד מדי רק כדי שהבצק לא יתקשה) ועליו מגבת (או יותר לכיסוי וחימום ) ולהכניס למקרר ל-24 שעות.
לאחר שהבצק תפח

 2015-01-22 09.49.19 2015-01-22 09.51.47

 ,יש לרדד כל עלה לעיגול

2015-01-23 15.25.11

ולחלק ל-8 חלקים

(אפשר לחלק ליותר אם רוצים

 קוראסונים קטנים יותר)

 2015-01-23 15.25.36

לגלגל מהקצה הרחב לצר.
ולאפות בתנור בחום בינוני
 (160 מעלות בערך,תלוי בתנור)

 עד שמשחימים (בערך 30 דקות)

2015-01-23 15.25.44

בינתיים להכין את הסירופ: להרתיח 2.5 כוסות מים+2 כוסות סוכר+4 שקיות סוכר וניל.
כשהקוראסונים יוצאים חמים לטבול מיד
בסירופ ולהניח בצד.
 אפשר להקפיא חלק מהכמות
ולחמם לפני ההגשה

 קראסונים מבית אימא

 ושיהיה בתיאבון!

 

 

עוד מהבלוג של לימור גרוס-קלינגר

תצוגה מקדימה

יומנה של אימא- אשת השנה שלי

זו היתה אהבה ממבט ראשון ומאז היא שם בשבילנו ואנחנו בשבילה.תמיד. גאה להכיר לכם את :נעמי גלילי אז מי זו נעמי? מנהלת רשת גני ילדים ובתי ספר להורים בקרית ביאליק, בהם היא מגננת ומנחה הורים. עוסקת בהדרכה הורית בקבוצות ובאופן...

תצוגה מקדימה

המדריך הגדול לאירועי פסח בצפון 2016

 מיטב הפסטיבלים ואירועי פסח בצפון 2016 פסטיבל חיפה הבינלאומי להצגות ילדים  מעל לעשרים שנים שתיאטרון חיפה מפיק את הפסטיבל הססגוני שבו מעל 100 הצגות ומופעים מהארץ...

תצוגה מקדימה

יומנה של אימא- סוגרת את הבסטה

למרות שכבר ברור לי מעל שנתיים רק בסופ"ש האחרון נפל לי האסימון שזה סופי - סוגרת את הבסטה. זמן קצר אחרי שהתחלנו לצאת, הוא לקח אותי לביקור אצל הדודים שלו בקיבוץ. שם פגשתי לראשונה את שתי בנות הדוד המקסימות שלו, לאחת שלושה...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה