ספרינגרולס ברוטב יוגורט

כפר גלובלי במתכון המיוחד של אורלי כהן: חמצמצות של יוגורט עם חריפות של ווסאבי, בשילוב רעננות של נענע ומתיקות עדינה של חמאת בוטנים

ספרינגרולס ברוטב יוגורט

ספרינגרול

את אהבתי הגדולה למטבח האסייתי כבר כולם מכירים. אוכל קל ולא מכביד המבוסס על ירקות ואטריות או אורז. הפעם החלטתי להתפרע ולשלב בין מזרח ומערב. בין ספרינגרולס של דפי אורז וירקות לבין רוטב המבוסס על יוגורט שזמין אצלי תמיד במקרר. אלא שזה לא סתם רוטב יוגורט, הפעם הלכתי על יוגורט מתובל בווסאבי, החריף היפני האולטימטיבי. והתוצאה? משחק של טעמים וניגודים בפה. חמצמצות של יוגורט עם חריפות של ווסאבי שפותחת את הנחיריים, בשילוב רעננות של נענע ונימוחות ומתיקות עדינה של חמאת בוטנים. נשמע משוגע? נסו את זה ותופתעו כמה טעים וכמה הגלובוס שלנו מאפשר לנו להתפתח מבחינת הטעמים והשילובים. כפר גלובלי בפה שלי.

מרכיבים לספרינגרול:

  • 1 חבילת דפי אורז
  • 1 חבילה קטנה של איטריות שעועית מושרות במים חמים לריכוך, כמות סופית לאחר סינון: כוס איטריות רכות
  • 1/2 סלסלה של נבטים סיניים
  • 2 גזרים חתוכים לגפרורים
  • 2 מלפפונים קלופים חלקית וחתוכים לגפרורים
  • חופן עלי נענע
  • חופן עלי פטרוזיליה ו/או כוסברה
  • צ׳ילי אדום קצוץ דק (לפי הטעם)
  • מעט בוטנים קלויים גרוסים

מרכיבים

מרכיבים לרוטב יוגורט ווסאבי:

  • 1 יוגורט יווני שטראוס 7%
  • 1 כפית אבקת ווסאבי (להשיג במדפי האוכל היפני והחומרים לסושי ברשתות השיווק)
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כפיות חמאת בוטנים
  • 2-3 כפות עלי נענע קצוצים
  • פלפל צ׳ילי אדום פרוס דק (לפי הטעם)
  • להגשה – בוטנים קצוצים קלויים ומתובלים

הכנת הרוטב

אופן ההכנה:

מילוי וגלגול דפי האורז דורשים זריזות ומיומנות אותה צוברים תוך כדי עשייה, כך שלא נורא אם הראשון נדבק וכדומה… לא להתייאש. בהמשך זה הולך בקלות.

לפני שנתחיל בגלגול, נניח בקעריות את כל המרכיבים לספרינגרול. כל מרכיב בנפרד.

ניקח דף אורז ונרטיב אותו במים. ננער ונניח על משטח או מגבת.

נניח עליו קצת מכל אחד ממרכיבי המילוי.

הכנת המילוי

נקפל את שני הצדדים של דף האורז על הירקות ונגלגל לרול.

נניח את הרול על גבי צלחת הגשה כשהתפר כלפי מטה.

הכנת הרול

להגשה:

נערבב יחד את כל חומרי הרוטב. נטעם, נאזן ונשפר טעמים.

נגיש את הרולים עם הרוטב מעל.

נעטר בבוטנים גרוסים ובעלי נענע.

ניתן להגיש לצד המנה גם רוטב תאי קלאסי, אותו נכין על-ידי ערבוב המרכיבים:

  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות מים
  • 1 כף חומץ
  • 2 ס״מ שורש ג׳ינג׳ר מגורר
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית סוכר
  • כפית שמן שומשום
  • פלפל צ׳ילי אדום קצוץ (לפי הטעם)

בתיאבון!

חיים וטעים!

לעוד מתכונים עם יוגורט

______________________________

צילומים: אורלי כהן

אורלי כהן - חיים וטעים
אוהבת את החיים הטובים והטעימים: לבשל, לאפות, לצלם, לטעום, לטייל, לבלות, ליצור, לעצב, לשתף, לכתוב ולספר. יחד עם זאת, בריאות הגוף, הנפש והנשמה חשובים לי ואני משתדלת לשלב ביניהם. חיים וטעים זה המוטו שלי.