הבלוג של לילך

אמא טבע

בלוג על אמהות, בריאות, טבע, יופי, אופנה, נשים ואוכל טוב ובריא. בקרו אותנו בדף הפייסבוק "אמא טבע" תמצאו אותנו גם ב: http://www.findthewoman.co.il ניתן ליצור קשר במייל (מחקו הרווח שלפני ה@)- cherchezlaf @gmail.com

עדכונים:

פוסטים: 375

החל מדצמבר 2013

כשאני מספרת שאני על סף טבעונות, אנשים משתוממים וישר שואלים אותי “אז מה נשאר לך לאכול?”. התשובה היא הרבה.

מידי פעם אני מסקרת מוצרים טבעוניים חדשים המגיעים למדפים. המבחר גדול והולך וגדל בכל יום. הדגש הוא על טבעונות בריאה, ועל מוצרים שגם אנשים שאינם טבעוניים יכולים ליהנות ולהפיק תועלות בריאותיות מהם.

פולי קקאו גרוסים אורגניים של תבואות

הקקאו הוא אחד ממזונות העל הנהדרים שנותן לנו הטבע. הוא גדל ביערות בארצות קו המשווה, ומייצרים ממנו את המאכל האהוב – השוקולד. הקקאו היה משקה המלכים של שבטי המאיה ושל האצטקים באזור מושבם בדרום מקסיקו של היום. אלה ייחסו לקקאו תכונות מרפא ותכונות מגיות, ובגלל ערכם הרב השתמשו בפולים כמטבעות לתשלום.

חברת “תבואות”, המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, משיקה סדרת מוצרי קקאו נאים (לא קלויים) אורגניים – פולי קקאו שלמים אורגניים, פולי קקאו גרוסים אורגניים ואבקת קקאו אורגנית.

הנטורופתית הילה גבע אבירם, מנהלת מכללת מדיטבע, מציינת כי לפולי הקקאו הטבעיים, יתרונות בריאותיים רבים, ולכן הם נחשבים למזון על (סופר-פוד). פולי הקקאו עשירים בנוגדי חמצון, ויטמין C, מינרליים רבים כמגנזיום, ברזל וסידן. כמו כן הקקאו מאזן את המוליכים העצביים (הסרטונין והדופמין), הגורמים לרוגע ולהרגשה טובה. בנוסף, פולי הקקאו של תבואות הם אורגניים, הנקיים מחומרי הדברה וכימיקליים מזיקים.

vegan blog

דבר הבלוגרית

פולי הקקאו כשהם שלמים, גרוסים וטחונים, מתאימים להכנת מגוון עוגות וקינוחים, עוגות שוקולד משובחות, עוגיות, בראוניז, קינוחי כוסות אלגנטיים כגון מוס שוקולד-קפה, כדורי שוקולד, פודינג, עוגות מוס וקרמים, גלידות בשילוב פולי קקאו גרוסים, חטיפי אנרגיה, שייק פירות עם קקאו גרוס, משקאות חמים וקרים ועוד.

אני הכנתי מהם מאפינס שוקולד ויצא טעים. בתוך שייק עם חלב סויה, בננות ומעט אגבה וזרעי ציה, גריסי הקקאו מוסיפים המון טעם שוקולדי נפלא.

כשר בהשגחת הבד”צ בעל”ז, וכשרות רבנות מטה יהודה. להשיג ברשתות השיווק וחנויות טבע, ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

חטיפי החלבון PureFit

החלבונים הם חומר הבניין העיקרי של גופנו. בחלבוני גוף האדם ישנם 22 חומצות אמינו, שתשע מהן הן חומצות אמינו חיוניות שהגוף אינו יכול לייצר בעצמו, וחייב לקבלן מהמזון. המזונות העיקריים שמכילים חלבונים חיוניים מקורם בחי – בקר, עוף, דגים, חלב ומוצריו וביצים, ובצומח – קטניות כמו סויה, שעועית, עדשים, חומוס ועוד. מאחר שכמות החלבון במזון מן הצומח קטנה מכמות החלבון מן החי (ביחס לאותו משקל של מזון), על צמחונים וטבעונים לאכול כמות גדולה יותר של מזון כדי לקבל את מנת החלבונים שהם זקוקים לה, או להיעזר בתוספי מזון. אחת הצורות הנוחות והזמינות לקבלת חלבון היא בעזרת חטיפי חלבון. 

IMG_6150

החטיף “PureFit” מבוסס על חלבון סויה שאינו מהונדס גנטית, טבעוני (אינו מכיל חלב או מרכיבים מן החי), ואינו מכיל גלוטן. כל חטיף במשקל 57 גרם מכיל 18 גרם חלבון. כמו כן, החטיף מכיל רכיבים טבעיים ומזינים כגון שקדים, שמן חמניות, פולי סויה, תמרים, בוטנים, פירות יער מיובשים, סירופ אגבה ועוד. בחטיפים אין כלל ממתיקים מלאכותיים.

הנטורופת גיל שטרית, מסביר כי חטיפי “PureFit” הם חטיפים ייחודיים בשוק חטיפי החלבון המוצעים על המדף. החטיפים איכותיים ומזינים בהיותם עשירים בחלבון – 18 גרם בחטיף, ומכילים רכיבים טבעיים בלבד. החטיפים מתאימים לכל אחד, להשלמה תזונתית של חלבון בתפריט היומי – לילדים ולמבוגרים, וכן מספקים פתרון לחלבון זמין לספורטאים.

דבר הבלוגרית

החטיפים מוצעים במגוון טעמים מעולים: בראוניז שוקולד, חמאת בוטנים, שקדים, חמאת בוטנים עם שבבי שוקולד מריר, טופי עם חמאת בוטנים, גרנולה, שקדים עם פירות יער מיובשים.

החטיפים טעימים ומשלימים עבורי פינוק של אחר הצהריים. כל חטיף מאוד מרוכז. אפשר לחלק כל חטיף לחצי ולשמור חצי לאחר כך. בעלי (הספורטאי) התלהב גם הוא מהחטיפים, כמו כל מתאמן ששואף “להחזיר את החלבון לגוף” בסוף אימון.

IMG_6162

כשר פרווה בהשגחת הרבנות הראשית לישראל. להשיג ברשתות הטבע והפארם, בבתי הטבע ובבתי מרקחת מובחרים.

בצלצלי שאלוט, חוות תקוע

לרגל חגיגות 30 שנה ל”חוות תקוע” והשנה החדשה שבפתח, משיקה החווה את מגוון המוצרים באריזות במהדורה מיוחדת, הכוללות מתכוני חג. בין המוצרים שישווקו באריזות חג: פטריות אקזוטיות מסוג שי-טאקי, שי-מג’י, שינוקי, פטריות יער ומלך היער, וירקות מיוחדים – שורש ג’ינג’ר טרי, בצלצלי שאלוט, עגבניות לחות, אנדיב לבן ואנדיב אדום.

222

התוכנית “מאסטר שף” הביאה למודעות הציבור את בצלצלי שאלוט (כמו עוד חומרי גלם נפלאים), כך שהם זכו ליחסי ציבור טובים.

דבר הנסיינית

מדובר בבצלצלים קטנים, עדינים וארומטיים, המככבים במיוחד במטבח הצרפתי. לשאלוט טעם בצלי מעודן והם משתלבים נפלא בתבשילים, כריכים, סלטים ועוד. 

55

טיגון קצר והטעם המתקתק שלהם קופץ החוצה ומהווה בסיס נפלא לשלל תבשילים- החל מאורז הכי פשוט ועד שקשוקה פיקנטית.

המוצרים כשרים למהדרין בהשגחת הרבנות גוש עציון. להשיג ברשתות השיווק.

עוד מהבלוג של לילך

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה