הבלוג של לילך

אמא טבע

בלוג על אמהות, בריאות, טבע, יופי, אופנה, נשים ואוכל טוב ובריא. בקרו אותנו בדף הפייסבוק "אמא טבע" תמצאו אותנו גם ב: http://www.findthewoman.co.il ניתן ליצור קשר במייל (מחקו הרווח שלפני ה@)- cherchezlaf @gmail.com

עדכונים:

פוסטים: 375

החל מדצמבר 2013

מהם שלושת חומרי הגלם שישביחו את הבישול ויוסיפו לו טעם ו”עוקץ”. האמת שמדובר בחומרי גלם שיעצימו כל בישול ולא רק טבעוני או צמחוני, אבל אצלי במטבח שלי, אני משתמשת בהם בכמויות (בעיקר בשמן זית).

אז… שנתחיל?

שמן זית פיקואל – משק תירוש

את שמן הזית הזה הכרתי בזכות תחרות שמן הזית כתית הבינלאומית TerraOlivo 2016.

התחרות המתקיימת זו השנה השישית ננעלה באירוע חגיגי ובהענקת פרסים לזוכים מרחבי העולם, מתוכם זכה שמן זית של משק תירוש מזן פיקואל, שזכה במדליית גולד.

ראשית מדובר בשמן זית מאוד בריא היות וזן הפיקואל מכיל אחוז גבוה יחסית של חומצת שומן אומגה 9.

שנית זהו שמן זית בעל טעם מיוחד עם ארומה פירותית בולטת והולך נפלא בסלט או עם אבוקדו.

שמן זית תירוש

בדר”כ אני גם מטגנת עם שמן זית, אבל על השמן זית הזה אני “מתקמצנת” ושומרת רק לסלט…

את השמן הייחודי ניתן להשיג באתר האינטרנט meshektirosholiveoil.com

ובמשק תירוש בבית לחם הגלילית,  בתיאום מראש.

טחינה גולמית “בארכה”

מדובר בטחינה מאוד טעימה ועדינה בזכות תהליך טחינה ארוך במפעלי בארכה השוכנים באזור תעשייה אלון תבור.

יש הרבה נוחות בשפיכת הטחינה ע”י לחיצה. הסטריליות שבעניין קנתה אותי. אפשר גם לגלות יצירתיות ולעצב את הצלחת.

טחינה בבקבוק לחיץ

הקובות שבתמונה טבעוניות לחלוטין :)

למון ליים של חוות תקוע

“חוות תקוע”, היא חווה המתמחה בגידול ובשיווק פטריות, ירקות ופירות מיוחדים,  החלה לשווק את פרי הליים האהוב, שמגיע בדיוק כשצריכים אותו- לשבור את החום של יולי אוגוסט.

נכון שמדובר בתוספת משגעת למאכלים אסייתיים, אבל הכי אני אוהבת אותו במשקאות קרירים, על בסיס אננס או בתוספת נענע קרירה.

ליים

אפשר להכין ממנו קוקטייל טרופי, קוקטייל ברזילאי או קפירינייה ליים, ואפילו ככה עם מים וקרח הוא משגע ומקרר.

הנטורופתית טל בן דוד מציינת כי לפרי הליים ערכים בריאותיים רבים. הוא עשיר בוויטמין C ובנוגדי חמצון המסייעים לחיזוק המערכת החיסונית ולטיפול בבעיות במערכת הנשימה; מכיל פקטין – סיב תזונתי המסייע להורדת רמות הסוכר, איזון לחץ הדם והורדת הכולסטרול; וכן עשיר באשלגן, בנחושת, בברזל ובסידן.

מומלץ להקפיא את מיץ הליים בתבנית קוביות קרח, כך שיהיה אפשר להשתמש במנה מדודה בכל פעם.

למתכונים טבעוניים לחצו כאן

עוד מהבלוג של לילך

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה