הבלוג של לילך

אמא טבע

בלוג על אמהות, בריאות, טבע, יופי, אופנה, נשים ואוכל טוב ובריא. בקרו אותנו בדף הפייסבוק "אמא טבע" תמצאו אותנו גם ב: http://www.findthewoman.co.il ניתן ליצור קשר במייל (מחקו הרווח שלפני ה@)- cherchezlaf @gmail.com

עדכונים:

פוסטים: 423

החל מדצמבר 2013

אין כמו להתענג בארוחות החג מ”פסטה כוסמין, עדשים צהובות וקינואה” אורגנית, מיוחדת וטעימה סלט נהדר, שמתאים להגשה חם, פושר או קר.

סלט של פסטת כוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית, עם עגבניות מיובשות, גזר, חצילים ועוד. צילום: PIXABY,

סלט של פסטת כוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית, עם עגבניות מיובשות, גזר, חצילים ועוד. צילום: PIXABY,

חומרים:

1 חבילת “פסטת כוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית” של “תבואות”

10 עגבניות מיובשות, קצוצות גס.

4 שיני שום, קצוצות.

1 בצל, חתוך לקוביות בינוניות-קטנות.

2-3 פרוסות חציל, מטוגנות או אפויות, חתוכות לקוביות בינוניות-קטנות.

1 גזר קטן, שבושל עד רכות, חתוך לקוביות בינוניות-קטנות.

5 כפות שמן זית.

2 כפות רכז עגבניות, רצוי תוצרת איטליה.

1 מלח ופלפל שחור.

2 – 3 גבעולי פטרוזיליה או כוסברה – עלים בלבד, קצוצים גס.

 

אופן ההכנה:

  • להכין את הפסטה “אל דנטה”. לסנן ולשמור 1/2 כוס ממי הבישול. לשטוף את הפסטה במים, לסנן ולערבב עם 1 – 2 כפות שמן זית. להניח בקערה הגשה מתאימה.
  • במחבת, מחממים 2 – 3 כפות שמן זית, ומטגנים בו את קוביות הבצל להזהבה קלה. מוסיפים את השום הקצוץ. כשהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את רכז העגבניות, העגבניות המיובשות ופלפל שחור. להוסיף את מי הבישול והעגבניות המיובשות (הן מי הבישול והן העגבניות המיובשות תורמים מליחות), ולבשל עוד 3 דקות. לטעום ולהמליח, לפי הצורך.
  • לשפוך את הרוטב שנוצר על האיטריות ולערבב. להוסיף גם את החצילים והגזר, לתקן תיבול. לפזר פטרוזיליה ולהגיש.
.
.

פסטה כוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית ייחודית, המיובאת מאיטליה, להכנת מנות טעימות ומיוחדות

הפסטה, בצורת פוזילי, מכילה שילוב איכותי ומיוחד של קמחים מכוסמין, עדשים צהובות וקינואה, יחד עם חלבון אפונה. היא עשויה מרכיבים אורגניים בלבד, והיא נקייה מחומרי הדברה וכימיקלים מזיקים.

הנטורופתית יערה איכילוב כהן מציינת כי לפסטה ערך תזונתי רב: חיטת הכוסמין עשירה בחלבון ובוויטמיני B, ובהשוואה לחיטת הדורום היא מופחתת גלוטן ולכן קלה יותר לעיכול; העדשים הצהובות עשירות בחלבון, אבץ, חומצה פולית וסיבים תזונתיים והן מעניקות תחושת שובע; הקינואה מכילה חלבון איכותי ומינרלים חיוניים כמו סידן, אשלגן ומגנזיום.

את הפסטה מכינים כמו כל פסטה, ומגישים כמנה עיקרית, כסלט או כפשטידה.

צילום: אייל קרן.

צילום: אייל קרן.

כשר פרווה, בהשגחת הרבנות הראשית לישראל ו- STAR-K.

להשיג ברשתות השיווק, בתי הטבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ.

עוד מהבלוג של לילך

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה