הבלוג של לילך

אמא טבע

בלוג על אמהות, בריאות, טבע, יופי, אופנה, נשים ואוכל טוב ובריא ♥ בקרו אותנו גם בדף הפייסבוק "אמא טבע".

עדכונים:

פוסטים: 452

החל מדצמבר 2013

חברת “תבואות”, המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לחורף “תערובת קטניות אורגנית למרק”, הכוללת מגוון עשיר של קטניות ודגנים אורגניים ובהם עדשים ירוקות, עדשים אדומות, אפונה ירוקה, גריסי פנינה, פולי אזוקי וחיטת כוסמין. התערובת מתאימה להכנת מרק, נזיד, תוספת חמה, תבשילים וסלטים.

קטניות תבואות

הנטורופתית טל בן דוד, מציינת כי התערובת, המשלבת דגנים וקטניות, מספקת לגוף חלבון מלא מהצומח והיא גם עשירה בוויטמינים ובמינרלים. “בין השאר, התערובת מכילה ויטמינים מקבוצה B, ברזל, אבץ, סידן, כרום ומגנזיום. הדגנים והקטניות עשירים גם בסיבים תזונתיים התורמים לתחושת שובע ולהורדת רמות הכולסטרול והסוכר בדם”, אמרה.

הצעה למתכון להכנת מרק חורפי:

מצרכים:

  • 1 חבילה של תערובת קטניות אורגנית למרק, של תבואות
  • 2 בצלים, קצוצים גס
  • 2 שיני שום, פרוסות
  • 1 – 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1 גזר, חצוי ופרוס דק
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3 – 4 כפות שמן זית
  • 1 – 2 כפיות מלח (להוסיף רק בסוף הבישול)

* גיוון: כפית פפריקה מתוקה ; 1/2 כפית פפריקה חריפה;  עלים קצוצים של רוזמרין ; 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה ; כף אבקת מרק אורגנית ; 1/2 כפית אבקת ג’ינג’ר (זנגוויל) ; 1/4 כפית כמון.

אופן ההכנה:

להשרות את התערובת במים כחצי שעה. לסנן, לשטוף ולסנן היטב, שוב. בסיר מתאים לטגן את הבצל בשמן הזית. להוסיף את השום ולטגן להזהבה. להוסיף את תערובת המרק והתבלינים חוץ מהמלח, ולערבב.

לצקת מים עד כדי כיסוי + 2 כוסות מים מעל גובה התערובת. להביא לרתיחה. להנמיך את האש, לכסות ולבשל עד לריכוך הקטניות. בחצי השעה האחרונה, להוסיף את הגזר ותפוח האדמה (אפשר גם בסיר לחץ 30- 40 דקות). להוסיף את המלח. לתקן תיבול. להגשה: לפזר מעט עלי פטרוזיליה.

כשר בהשגחת הרבנות מטה יהודה ובד”צ בעלז.

להשיג ברשתות וחנויות בתי טבע ברחבי הארץ.

לפרטים: www.tvuot.co.il

עוד מהבלוג של לילך

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה