הבלוג של לילך

אמא טבע

בלוג על אמהות, בריאות, טבע, יופי, אופנה, נשים ואוכל טוב ובריא ♥ בקרו אותנו גם בדף הפייסבוק "אמא טבע".

עדכונים:

פוסטים: 452

החל מדצמבר 2013

 עוגיות נימוחות עם קמח אגוזי מלך, באדיבות הבלוגרית לאה זוהר, עורכת סדנאות אוכל בלקני

מצרכים

  • 500 גרם קמח לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם קמח אגוזי מלך של GREENY
  • 200 גרם חמאה (לטבעונים – נטורינה קוקוס)
  • 200 מ”ל שמן אגוזי מלך של GREENY
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 100 גרם פקאן גרוס דק (לא טחון)

.

אופן ההכנה

לערבב את כל החומרים היבשים. להוסיף חמאה (או נטורינה) ושמן אגוזי מלך. לעבד לבצק רך ונעים. לעטוף בניילון נצמד ולצנן במקרר שעה.

עוגיות אגוזים. צילום: לאה זוהר.

עוגיות אגוזים. צילום: לאה זוהר.

לרדד את הבצק בין שני דפים של נייר אפייה. לקרוץ עוגיות. להניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה לא משומן.

לאפות בתנור בחום של 180 מעלות כ-20 דקות. להשגיח שהעוגיות לא ייחרכו. העוגיות נותרות בהירות גם בסיום האפייה.

 קמח אגוזים

מותג מזון הבריאות GREENY השיק מוצר חדש: קמח אגוזי מלך. הקמח, מתוצרת חברת “אלפא ג’י אייץ’” האוסטרית, מיוצר מ-100% אגוזי מלך שנבחרו בקפידה, ללא תוספות של חומרים משמרים, צבעי מאכל וחומרי טעם וריח.  

הקמח עשוי מאגוזי מלך שהוצא מהם השמן. כ-20% מהקמח הוא סיבים תזונתיים. הקמח מעשיר את הטעם והמרקם של מאפים ומאכלים שונים. נהוג להוסיפו לכל סוג של קמח מובחר, כך שיחליף 15% – 20% מכמות הקמח במתכון. מתאים לעוגות, עוגיות, מאפים, לביבות, פנקייק ועוד. אפשר גם להוסיף כפית ממנו ליוגורט, עם קצת דבש.

כשר למהדרין בהשגחת בד”צ בית יוסף.

להשיג ברשתות טבע ומזון: שקדיה, נקודת טבע, שוק העיר, יוחננוף ובחנויות טבע מובחרות.

לפרטים: https://www.greenyisrael.com

עוד מהבלוג של לילך

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה