הבלוג של לילך ובת אל

אמא טבע

2 אמהות כותבות ביחד בלוג על אמהות, טבעונות, בריאות, טבע, יופי, אופנה, נשים ואוכל טוב ובריא. תמצאו אותנו גם ב: http://www.findthewoman.co.il ניתן ליצור קשר במייל (מחקו הרווח שלפני ה@)- cherchezlaf @gmail.com

עדכונים:

פוסטים: 163

עוקבים: 4

החל מדצמבר 2013

quaker

לאורך השנים אני מחפשת אלטרנטיבה לארוחת בוקר שתהיה גם טעימה, גם משביעה וגם בריאה. הנטורופתית שלי המליצה לי להוסיף שיבולת שועל לתזונה.

שיבולת שועל מרגיעה את הקיבה וגם יוצרת הרגשת שובע לאורך זמן.

לא כל כך אהבתי את טעם הדייסה בילדותי. הכינו אותה מפתיתי קוסקוס בחלב. היום אני מתגעגעת לטעם הזה.

הכנתי את מתכון דייסת הקוואקר כפי שהופיעה על גבי האריזה אבל על בסיס חלב סויה מכיוון שהפסקתי לאכול מוצרי חלב. אפילו אם הולכים על דייסת קוואקר מתוקה, חשוב להוסיף מלח. לאחר סיום הבישול אפשר להוסיף קוביית חמאה קטנה שנמסה לאיטה. אני מאמינה שחמאה היא המוצר הכי בריא מכל מוצרי החלב (אבל עדיין גם חמאה אני לא צורכת). חמאת שקדים “שקד לבן” היא תחליף טעים וטוב. לסיום ניתן לקשט את הקוואקר בשבבי קוקוס, אגוזים או שקדים וכפית סילאן מעל.

IMG_3620

IMG_3621

IMG_3619

השתמשתי בקלחת שקיבלתי במתנה מ- Xenon מתאימה גם להכנת מרקים טעימים או דייסות מיוחדות בחורף, לבישול ירקות, חימום חלב, מים או כל דבר שמצריך כלי קטן.
הקלחת בעלת תחתית האינדוקציה מאפשרת פיזור יעיל של החום בקלחת בזמן הבישול ומצופה אבן שיש ILAG מתוצרת שווייץ, היתרון בקלחת הוא שאבן השיש מונעת מהדייסה הסמיכה להידבק לדפנות וכך גם שטיפת הקלחת בסיום הארוחה- קלה מאוד.

בדרך כלל אני ממש חוששת להפסיק לערבב לרגע, כי הכל יכול להשרף או לעלות גושים דיי מהר, אבל הפעם ראיתי שאין סכנה כזו.

quaker

המלצת השף אבי ביטון:

הכניסו לקלחת: 100 גר’ שוקולד חלב / מריר איכותי, 1 מיכל שמנת מתוקה, 1 כוס חלב, כפית תמצית וניל אמיתית או מעט רום, ניתן להוסיף 2 כפות סוכר למי שאוהב מתוק. ערבבו, לכו לצפות בפרק חדש של הסדרה האהובה עליכם, ותוך 10 דקות יש לכם משקה שוקולדי ומפנק במיוחד.

עוד מהבלוג של לילך ובת אל

תצוגה מקדימה

חג האהבה באליס - Alice My Underworld

אליס הכי אוהבת שנוח לה, גם עם הלבשה תחתונה יפהפייה ומעוצבת. היא אוהבת להיראות מסתורית ונחשקת, צנועה ושובבה מתי שמתחשק לה. בארץ הפלאות של אליס היא הולכת לפגישה עסקית,...

תגובות

פורסם לפני 2 years
תצוגה מקדימה

מה כבר אפשר לבשל עם... טונה!?

לפני זמן מה השתתפתי בתחרות צילום של טונה סטארקיסט ו... זכיתי בסדנת בישול עם השף ניקי גרנר. את התמונה הזוכה ניתן לראות באינסטגרם שלי וגם כמובן לעקוב...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה