הבלוג של לילך

אמא טבע

בלוג על אמהות, בריאות, טבע, יופי, אופנה, נשים ואוכל טוב ובריא ♥ בקרו אותנו גם בדף הפייסבוק "אמא טבע".

עדכונים:

פוסטים: 452

החל מדצמבר 2013

לפני כחצי שנה הבן שלי גילה במקרה את לחם המחמצת. הוא נתן ביס בלחם שעד כה הוגדר כ”לחם של אמא” ואמר: “יש לזה טעם של פעם, אני אוהב את זה”.

בשניה הראשונה חשבתי “על איזה פעם הוא מדבר הפספוס??” ואח”כ הבנתי שיש לו טעם משובח ולא כל מה שחשבתי על ילדים- נכון.

עד היום לא מצאתי לחמי מחמצת איכותיים בסופר, רק במאפיות בוטיק. מה שמצריך ממני ביצוע הזמנה מיוחדת ועוד התעסקות נוספת עם נותני שירות (תודה לאל עליהם, היות והם הופכים את חיינו לנוחים כל כך).

שמחתי לשמוע שבמותג “מאפיות ברמן” השיקו סדרת לחמי מחמצת חדשה: ברמן E-Free.

לחם מחמצת

סדרת הלחמים החדשה כוללת 3 לחמים חדשים:

  •  E-FREE לחם פרוס מלא מקמח חיטה ללא תוספים מלאכותיים,
  •  E-FREE לחם פרוס מקמח שיפון מלא ללא תוספים מלאכותיים
  • E-FREE לחם פרוס מקמחים מלאים (כוסמין, שיפון וחיטה) ללא תוספים מלאכותיים.

1

הלחמים בסדרה מיוצרים מקמחים מלאים הנטחנים מן הגרעין בשלמותם וכך שומרים על היחס הטבעי של הרכיבים החיוניים שבגרעין: נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, וויטמינים מקבוצה B ומינרלים בהם אבץ, מגנזיום, ברזל וסידן. הלחמים הנם לחמי מחמצת ללא חומרים משמרים וללא תוספים מלאכותיים, ללא מתחלבים וללא מייצבים, כשהמחמצת על כל יתרונותיה משמשת כחומר משמר טבעי. הלחמים אינם מכילים שומן טראנס. ללא תוספת סוכר ועומדים בדרישות “אייל” של האגודה הישראלית לסוכרת. הלחמים עומדים בתו האיכות של משרד הבריאות ללחמים בריאים (תו “אפשרי בריא”).

סדרת לחמי מחמצת של מאפיית ברמן. צילום: אסף אמברם.

סדרת לחמי מחמצת של מאפיית ברמן. צילום: אסף אמברם.

טעמתי את שלושת לחמי הסדרה. הם בעלי מרקם רך ועדין, טעימים מאוד וגם אהובים על הילדים. מאוד אהבתי את הלחם משילוב שלושת הקמחים: כוסמין, שיפון וחיטה בתוספת מחמצת וגרעיני חיטה גרוסים,

וגם את לחם השיפון המעולה בעל הארומה האופיינית למחמצת שיפון. מעולה גם לסנדביצים של בית הספר וגם כפחמימה בריאה המתווספת לארוחת בוקר, צהריים או ערב משותפת.

סדרת הלחמים החדשה מתחברת למגמת הבריאות העולמית ובעלת התווית “Clean Label”,

כלומר, הרכיבים הם חומרי גלם פשוטים ומוכרים, ללא תוספים מלאכותיים, ללא ממתיקים מלאכותיים ועם ערכים תזונתיים מוספים.

עוד מהבלוג של לילך

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה