רשת מלונות קראון פלזה ישראל, הינה נציגה של IHG, רשת המלונות הגדולה בעולם, הכוללת 4600 מלונות מתוכם כ- 386 מלונות קראון פלזה בעולם ו-119 מלונות בהקמה.
כרשת מלונות מובילה, ובמטרה לשפר ולעודד את הדור הבא בתחום הקולינריה, קיימה הרשת (זו השנה השניה) את תחרות השפים היוקרתית Chef Design במלון קראון פלזה תל אביב.
צוות השופטים כלל דמויות מפתח מקשת רחבה של תחומים:
- זוכי מאסטר שף: תום פרנץ (העונה הנוכחית) ואבי לוי (העונה השנייה).
- השפית והעיתונאית הילה אלפרט.
- דני רופ חזאי המדינה.
- רון יריב מנכ"ל רשת מלונות קראון פלזה
- ודורון זילברשטיין, מנכ"ל יוניליוור פודסולושיינס (נותנת החסות לתחרות).
כיצד נערכה התחרות?
בתחרות השתתפו 7 צוותים ממלונות קראון פלזה סיטי סנטר, קראון פלזה ת"א על הים, קראון פלזה חיפה, הולידי אין אשקלון (השייך אף הוא לרשת), קראון פלזה ירושלים, קראון פלזה ים המלח וקראון פלזה אילת. כל צוות כלל את שף המלון ו-3 אנשי צוות את המנות הכינו בזמן אמת 3 מנות גורמה כשרות: מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח. חבר השופטים העניק ניקוד לצוותים לאורך כל שלבי הכנת המנות.
כיצד התבצע הניקוד?
- 10% הכנת מתכונים
- 10% עבודה במטבח
- 10% ניקוד של שף יוניליוור
- 20% יצירתיות
- 20% פרזנטציה
- 30% טעם
והזוכים הם:
במקום הראשון זכה צוות מלון קראון פלזה ירושלים בניצוחו של השף גילי בן משה
בתמונה קינוח שוקולדי "על גג העולם" של הסניף הירושלמי
במקום השני זכה צוות מלון קראון פלזה תל אביב בניצוחו של השף אביעד בן שבת
בתמונה "חגיגת מתוקים" בסגנון מרוקאי של הסניף התל אביבי
במקום השלישי זכה צוות מלון קראון פלזה אילת בניצוח של השף גיא סיג
בתמונה מנת דג "דניס טריו" של הסניף האילתי
כל הכבוד למתחרים ולזוכים!
בגמר התחרות, התרשמתי מהיופי והיצירתיות של המנות וטעמתי מהטעמים שלהן.
חייבת לציין שהיו כמה מנות שהייתי שמחה מאד לאכול בביקור הבא בבית המלון.
ממש גורמה! כולל שימוש בטכניקות מיוחדות, מהעולם של הבישול המולקולרי.