הבלוג של לילך

אמא טבע

בלוג על אמהות, בריאות, טבע, יופי, אופנה, נשים ואוכל טוב ובריא. בקרו אותנו בדף הפייסבוק "אמא טבע" תמצאו אותנו גם ב: http://www.findthewoman.co.il ניתן ליצור קשר במייל (מחקו הרווח שלפני ה@)- cherchezlaf @gmail.com

עדכונים:

פוסטים: 374

החל מדצמבר 2013

חברת “תבואות”, המתמחה במוצרי מזון אורגניים וטבעיים, מציעה לחגי תשרי  “מג’דרה קינואה אורגנית” תערובת מיוחדת ואורגנית של קינואה לבנה, עדשים כתומות ובורגול, להכנת תבשיל חגיגי, צבעוני ועשיר בערכים בריאותיים.

טבעוני ובריא- קינואה מגדרה

אופן ההכנה:

מוסיפים לתערובת 2 כוסות מים, 2 כפות שמן ותבלינים, ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות בסיר מכוסה. לפני הוספת התערובת, אפשר לטגן בצל עד להזהבה ואז להוסיף את התערובת ואת המים. כמו כן אפשר לתבל במגוון תבלינים שאוהבים: שום, כמון, כורכום, פפריקה, מלח ופלפל.

את התבשיל אפשר להגיש כמו שהוא, ואפשר גם לשלב אותו במגוון מתכונים – פלפל או כרוב ממולא, כיסוני בצק ממולאים, להכין בורקס פילו, להכין סלט קר עשיר עם חמוציות, פטרוזיליה, בצל ירוק וגרעיני חמנייה.

בתמונה: מג’דרה קינואה עם פטריות, טחינה ונבטים.

 תבואות

הנטורופתית טל בן דוד מציינת כי המג’דרה בה משולבים קטניות ודגנים באותה מנה מספקת לגוף את כל חומצות האמינו הדרושות. כמו כן, מרכיבי המג’דרה עשירים בערכים תזונתיים: הקינואה עשירה בחלבון, ברזל, סידן, ויטמין E, סיבים תזונתיים וויטמיני B; עדשים כתומות עשירות בחלבון, ויטמיני B, סידן, ברזל, נוגדי חמצון וחומצה פולית; ובורגול – הוא מקור טוב לפחמימות, סיבים תזונתיים, מגנזיום ואשלגן. תערובת המג’דרה מצוינת לטבעונים ולצמחונים לקבלת חלבון מלא מהצומח.

בנוסף, הקטניות והדגנים גודלו באופן אורגני, כך שהם נקיים מכימיקליים וחומרי הדברה המזיקים לבריאות.

כשרות: בהשגחת הרבנות ובד”צ בעל”ז.

להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע ובחנויות מובחרות ברחבי הארץ. לפרטים: www.tvuot.co.il.

עוד מהבלוג של לילך

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה