הבלוג של לילך

lilachbe

עדכונים:

פוסטים: 9

החל מינואר 2017

ביקשו להכין מתכון עם תפוחי אדמה, ואני מרגישה בבית…

אני מאוד אוהבת תפוחי אדמה ומי שקרא את הפוסט הראשון שלי אז יודע שאני אוהבת לבשל פשוט פשוט פשוט ומה יותר פשוט מתפוחי אדמה? לא הרבה , לפחות בראש שלי

המודל שלי לתפוחי אדמה טעימים זו חברה שלי, נבי, שלא ברור איך אבל תמיד יוצאים לה תפוחי האדמה הכי טעימים שאכלתי. אני מנסה את אותם השלבים, שמה את אותם התבלינים וזה לא יוצא אותו דבר כמו מתכון סודי של סבתא זקנה…

אבל בסה”כ אני יודעת להכין תפוחי אדמה טעימים, כך אומרים J ההורים שלי (והם לא משוחדים…), אחים שלי (גם הם לא…), משפחה, חברים ואפילו בועז שלא אוכל תפוחי אדמה ומתענג על ה’שרופים’.

אז החלטתי לעשות הפעם את הספצליטה שלי וזה לא הולך להיות מתכון ארוך או מסובך במיוחד

ובנימה אופטימית זו, בתיאבון

unnamed (1)

החומרים:

תפוחי אדמה / תפוחי אדמה ובטטות

2-3 כפות שמן זית

1 קוביה בצל מטוגן של דורות

2 כפות אבקת מרק פטריות

אופן ההכנה:

תפוחי אדמה גדולים לקלף ולחתוך ל’עיגולים’

תפוחי אדמה קטנים אין צורך לקלף או לחתוך (תלוי בגודל)

בטטות – לקלף ולחתוך ל’עיגולים’

מחממים את התנור ל 240 מעלות

שמים את התפוחי אדמה/בטטות בתבנית כסף

מזליפים מעל שמן זית (אתם יודעים… אצבע על הפתח ועוברים בעדינות לאורך התבנית)

מפזרים בצל מטוגן של דורות ואבקת מרק פטריות

מערבבים את התפוחי אדמה והתבלינים (אני שמה כפפות כשמערבבת)

ומכניסים לתנור עם כיסוי נייר כסף למשך שעתיים

אחרי שעתיים מסירים את נייר הכסף ומשאירים לעוד כ 45 דקות

ככל שיהיו יותר בתנור כך יהיו טעימים יותר J

תיהנו

עוד מהבלוג של לילך

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

פיצה ואני

בגדול, אני אוהבת אוכל, מי שמכיר אותי יודע את זה. בגדול גם אוהבת פיצה, למרות שיודעת שאסור אבל אף פעם לא חשבתי או תכננתי להכין אחת לבד... ואני מחריגה פיצה פיתה שאני מכינה לפעמים לילדים בבית האופציות בחוץ מגוונות מפיצה "רגילה"...

תגובות

פורסם לפני 3 years
תצוגה מקדימה

קציצות ואני

אז מסתבר שהיום זה יום הקציצות הבינלאומי, מי ידע שיש דבר כזה??? אני מאוד אוהבת בשר, לא קרניבורית אבל די קרובה לשם. כשניסיתי את דיאטת אטקינס הידועה זו הייתה חוויה עד הרגע שהבנתי שאני לא יכולה לאכול פחמימות :) אין לי הרבה...

תגובות

פורסם לפני 3 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה