הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

בצק הפוקאצו’ת הנ”ל נהדר ובעל תחתית קריספית. הבצק קל להכנה. ויוצאות פוקאצות טעימות ביותר. ממש ארוחה שלמה.

אפשר לסדר על הבצק את הירקות שאתם אוהבים.

שמתי בתנור פרוסות חצילים פלפלים ובצל. אפשר גם קישואים ובטטות ופיטריות. זילפתי על הירקות קצת שמן זית מלח ופלפל.

ואפיתי בערך 15-20 דקות.

עגבניות -לא צריכות  קודם אפיה בתנור.

ההוראות הם מפורטות אך ההכנה די פשוטה.

החומרים;

50 גרם שמרים טריים-קוביה הכי טוב עם שמרים טריים.  . או 2 כפיות שמרים יבשים.

1 ק”ג קמח לבן רגיל.

2 כפיות מלח.

1.5 כפיות סוכר.

1/2 כוס שמן זית אל תוותרו על שמן הזית. הוא נותן טעם נהדר למאפה.

בין 2.5 – 3.5 כוסות מים פושרים לפי הצורך לקבלת בצק רך מאוד.

אופן ההכנה;

תחילה -ראש עיסה;

בקערת המקסר לשים את כל השמרים. לשים עליהם רק חצי כפית סוכר. ו-1 כוס מים פושרים.

לערבב עד אשר השמרים נמסים.

לפזר על העיסה בערך כוס אחת קמח שיכסה את הבלילה.

עכשיו לתת מנוחה של כמה דקות עד אשר ישנם בועות קטנות- זו בעצם התסיסה. שאומרת לנו שהשמרים טריים. והמאפה יצליח.

כעת- לשים את כל הקמח שנישאר על השמרים התוססים. לשים על הקמח את המלח. שאר הסוכר. ושמן הזית.

להתחיל ללוש במקסר במהירות נמוכה תוך הוספת עוד כוס מים עם צריך עוד להוסיף עד אשר מתקבל בצק מאוד רך.

עכשיו להמשיך לתת למקסר לערבל את הבצק כ-7 דקות במהירות בינונית.

לעצור. לכסות בניילון נצמד.

לתת לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו. ואז לתת  במקסר סיבוב של שנייה כדי להוריד נפח. לכסות שוב בניילון נצמד

ולתת שוב תפיחה .כעת הבצק יתפח די מהר.

להוריד את הבצק על שולחן העבודה . ולחתוך אותו לפרוסות מלבניות.כמו של חיתוך לחם

כל  מלבן למתוח ע”י תפיסת צד אחד ומשיכה. עד שמתקבל מלבן בעובי חצי ס”מ לערך ואורך 13 ס”מ לערך .

לקחת תבנית אפיה ולשמן בשמן זית בערך 4 -3 כפיות .

להניח את הבצק על התבנית לשמור על מרחק בין מאפה למאפה.

למרוח את הבצק ברוטב פיצה. לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת. לסדר יפה מעל את הירקות שבחרתם

לפזר מעל קצת מלח ופלפל. ולטפטף מעל כל פוקאצה מעט שמן זית. ניתן לפזר גם קצת קוביות גבינה בולגרית.

ולטעם מצויין עלי בזיליקום טריים או עלי אורגנו.

לאפות בתנור שחומם מראש לחום גבוה 250 מעלות .עד 20 דקות . אפיה.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה