הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013


פורסם ב-9 בנובמבר 2013, 19:36 במדור מתכונים

זוהי עוגת קרם וניל  קפה עם אגוזי לוז מקורמלים (קרוקאנט)  וקרמל.

את העוגה הנ”ל הגיתי לכבוד יום הולדתה של ביתי מאיה. האוהבת מאוד אגוזים.

החומרים לעוגה בקוטר של  22 ס”מ.

החומרים;

4 ביצים מופרדות.

100 גרם סוכר.

1 שקית שקית וניל.או כפית תמצית וניל.

120 גרם קמח.

1/4 כוס שמן.

1 כפית נס-קפה.

50 גרם אגוזי לוז  אפויים וטחונים.

אופן ההכנה;

לרפד תבנית אפיה 22 ס”מ  בנייר אפייה.

לחמם תנור לחום בינוני 160 מעלות.

בקערת המקסר  לשים את החלבונים להתחיל להקציף במהירות גבוה. ואז להוסיף את הסוכר בהדרגה ואת הסוכר וניל..

להמשיך להקציף עד אשר הקצף תפוח ויציב.

להוסיף תוך כדי הקצפה את החלמונים להמשיך להקציף עוד דקה .

להוסיף בטפטוף את השמן. ולהבליעה תוך כדי הקצפה עוד דקה. לכבות.

להוסיף בעטיפה את החומרים היבשים. אגוזי הלוז הקמח ואבקת נס-הקפה.

לאפות בערך 25-35 דקות עד אשר העוגה  זהובה וקפיצית למגע. ולקרר.

לאגוזי לוז מקורמלים קרוקנט.

מי שרוצה יכול להשיג אגוזי לוז מקורמלים בחנויות . הם נקראים ברס.

להכין תבנית או מגש מרופדת בנייר אפייה.

100 גרם אגוזי לוז אפויים

(ניתן לאפות בתנור כ-5-7 דקות בחום בינוני להזהר מחריכה)

לשים בקלחת 100 גרם סוכר בהדרגה. כל פעם לחכות שהסוכר נמס ואז להוסיף עוד קצת. לערבב כל הזמן

עד שמתקבל גוון קרמל יפה.ללא גושים.

להוסיף 25 גרם חמאה ולערבב היטב עד שהחמאה ניטמעת  בקרמל. להוסיף את האגוזים ולערבב כחצי דקה.

ולשפוך את העיסה על המגש שמרופד בנייר אפייה. לשטח כמה שניתן עם כף עץ. להמתין  שהאגוזים יתקררו.

(להשאיר קצת מהקרמל בתוך הקלחת בערך 2 כפיות. להוסיף כף מים ובאש קטנה לערבב עד אשר מתקבל רוטב קרמל לקישוט העוגה בסוף).

ריסוק האגוזים המקורמלים.

לשבור את האגוזים לקבוצות(להשאיר 2-3 קבוצות של  3 אגוזים דבוקים ביחד לקישוט העוגה בסוף).

להכניס לשקית סנביצים כפולה חצי מכמות האגוזים. ובעזרת פטיש שניצלים או. (צנצנת נס-קפה) לשבור את האגוזים

לשבבים קטנים.ואחר -כך לשבור את כל כמות האגוזים.

לקרם וניל;

1 מכל שמנת מתוקה להקצפה. קרה מאוד

1 כוס חלב.

1. שקית אינסטנט פודינג וניל.

————————————————–

להקציף במקסר לקצפת יציבה.

לסירופ קפה ברנדי;

1 כוס מים מינרלים. 1/3 כוס סוכר. 2 כפות ברנדי. או ליקר קפה או ליקר שוקולד. 1כפית נס -קפה לערבב הכל ביחד עד אשר הסוכר נמס.

הרכבת העוגה;

לחתוך את הטורט ל-2.

לשים במגש טורט אחד  ולהרטיב אותו בסירופ הברנדי – בעזרת מברשת.

למרוח וליישר חצי מכמות קרם הוניל. לפזר מעל הקרם חצי מכמות האגוזים המקורמלים.

לשים מעל את חצי הטורט השני. להרטיב בסירופ. למרוח מעל ובדפנות את הקרם הנותר.ולפזר מלמעלה את האגוזים המקורמלים..

ניתן לקשט עם זילוף קרמל מלעלה שהכנו מקודם.

(את הדפנות קישטתי בקוקוס קלוי- במחבת קולים קוקוס תוך כדי עירבוב. עד אשר הוא מזהיב).

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה