הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

הבצק הנ”ל קל הכנה ואפשר ליצור ממנו. שקיקים רולדות אצבעות שושנים ועוד.

וניתן למלא אותו בבשר עוף. כבש. תפוחי אדמה . ירקות ממרח תמרים . ועוד מתוקים. -ולא חייבים מערוך!!!!!!!!!!!!

החומרים;

400 קמח רגיל

1/2 כפית מלח.

1/2 כפית אבקת אפיה

1 כפית חומץ

1 כוס שמן

1/2 כוס מים חמימים.

אופן ההכנה;

לשים בקערה את כל החומרים מלבד הקמח. לערבב ואז לשים את כל כמות הקמח ולערבב בעזרת

כף עץ עד אשר הבצק הומוגני.

להכנת שקיקים- לקחת בצק בגודל קלמנטינה קטנה. לשטח אותו בין כפות הידיים. לשים באמצע את

המילוי המועדף עליכם. ולאסוף את קצוות הבצק לאמצע וללחוץ בעזרת האצבעות כדי שהבצק לא יפתח בזמן האפיה. לפזר מעט שומשום מלמעלה

לרולדות- לחלק את הבצק ל-2 לשים חלק אחד על נייר אפייה. ובעזרת הידיים לפתוח אותו למלבן בעובי 3 מ”מ באורך של 30X30 ס”מ. לשים שליש מן המילוי בקצה הבצק . לקפל שוליים ולדלגל לרולדה. לפזר שומשום (ניתן להבריש במעט מים ואז לשים את השומשום).

למאפה שטוח- לחלק את הבצק ל-2 לשים על נייר אפייה. לפתוח אותו בעזרת האצבעות לעיגול בקוטר 30 ס”מ.

לשים במרכז המאפה את המילוי. ולקפל את שולי הבצק כלפי האמצע. אך להשאיר באמצע את המילוי חשוף.

לפזר בשוליים שומשום. (את המאפה ניתן להעביר לתבנית ישר עם נייר האפייה. שמתחתיו.

אפיה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 30-40 מעלות למאפה זהוב.

למילוי בצל והודו;

לטגן בצל קצוץ גדול במעט שמן.

להוסיף חצי ק”ג הודו טחון . להמשיך לטגן דקה שתיים עד אשר הבשר מחליף לצבע לבן. לכבות

לתבל במלח ופלפל לפי הטעם. ולהוסיף חצי כוס פיטרוזליה קצוצה ולערבב.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה