הבצק הנ”ל קל הכנה ואפשר ליצור ממנו. שקיקים רולדות אצבעות שושנים ועוד.
וניתן למלא אותו בבשר עוף. כבש. תפוחי אדמה . ירקות ממרח תמרים . ועוד מתוקים. -ולא חייבים מערוך!!!!!!!!!!!!
החומרים;
400 קמח רגיל
1/2 כפית מלח.
1/2 כפית אבקת אפיה
1 כפית חומץ
1 כוס שמן
1/2 כוס מים חמימים.
אופן ההכנה;
לשים בקערה את כל החומרים מלבד הקמח. לערבב ואז לשים את כל כמות הקמח ולערבב בעזרת
כף עץ עד אשר הבצק הומוגני.
להכנת שקיקים- לקחת בצק בגודל קלמנטינה קטנה. לשטח אותו בין כפות הידיים. לשים באמצע את
המילוי המועדף עליכם. ולאסוף את קצוות הבצק לאמצע וללחוץ בעזרת האצבעות כדי שהבצק לא יפתח בזמן האפיה. לפזר מעט שומשום מלמעלה
לרולדות- לחלק את הבצק ל-2 לשים חלק אחד על נייר אפייה. ובעזרת הידיים לפתוח אותו למלבן בעובי 3 מ”מ באורך של 30X30 ס”מ. לשים שליש מן המילוי בקצה הבצק . לקפל שוליים ולדלגל לרולדה. לפזר שומשום (ניתן להבריש במעט מים ואז לשים את השומשום).
למאפה שטוח- לחלק את הבצק ל-2 לשים על נייר אפייה. לפתוח אותו בעזרת האצבעות לעיגול בקוטר 30 ס”מ.
לשים במרכז המאפה את המילוי. ולקפל את שולי הבצק כלפי האמצע. אך להשאיר באמצע את המילוי חשוף.
לפזר בשוליים שומשום. (את המאפה ניתן להעביר לתבנית ישר עם נייר האפייה. שמתחתיו.
אפיה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות 30-40 מעלות למאפה זהוב.
למילוי בצל והודו;
לטגן בצל קצוץ גדול במעט שמן.
להוסיף חצי ק”ג הודו טחון . להמשיך לטגן דקה שתיים עד אשר הבשר מחליף לצבע לבן. לכבות
לתבל במלח ופלפל לפי הטעם. ולהוסיף חצי כוס פיטרוזליה קצוצה ולערבב.
» אין עצוב מזה: מיומנה של אם שכולה
» זן ואומנות ניגוב הטוסיק – איך ללמד ילדים לנגב?
» הפעוטה שראתה ושמעה את אמא שלה בפעם הראשונה בגיל שנתיים
» 3 טריקים עם מסקרה מהמאפר של ביונסה
» רק דברים טובים: שפתון אדום חלומי
» וידאו: איך לעצב את הגבות בבית?
» 5 דברים שיעשו לכם זיקוקים במיטה
» 5 דברים שכל אישה צריכה לדעת על גברים
תגובות