הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

הבצק הנ”ל קל להכנה. אפשר להכין ממנו מאפים שונים. עם זעתר ושומשום. או סוג של פוקאצו’ת. ועוד

החומרים; (בערך ל-20 יחידות מאפים)

1 ק”ג קמח לבן

50 גרם שמרים טריים (עדיף)

או שקית שמרית . או 2 כפות שמרים יבשים.

2 כפות סוכר

1 כף מלח

1/4 כוס שמן זית

2-3 כוסות מים פושרים לפי הצורך

אופן ההכנה

לשים בקערת המקסר את כל הקמח. להטביע בתוכו את השמרים (עם הם שמרים טריים לפורר קודם אותם).

מעל הקמח לשים את הסוכר הקמח ושמן הזית. להתחיל לערבל על מהירות נמוכה ולהוסיף את המים בהדרגה. ולפי הצורך עד קבלת בצק גמיש רך וחלק.-להמשיך לערבל במקסר במהירות בינונית בערך כ-7 דקות.

לכסות את קערת המקסר עם ניילון נצמד ולהתפיח עד אשר הבצק מכפיל את נפחו. וא- לתת סיבוב קטן ולהוריד את נפח הבצק. לכסות שוב בניילון נצמד ולהתפיח שוב

וזהו הבצק מוכן ליצירת מאפים;

מחלקים את הבצק לחתיכות בגודל כדור טניס. מרדדים על משטח קצת מקומח לעיגולים בקוטר של 10 ס”מ לערך ובעובי של 3-4 ס”מ.

להעביר את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

ובעזרת האצבעות ללחוץ על כל שטח הבצק כדי שיקבל שקעים קטנים.

למאפה הזעתר- בעזרת מברשת להבריש בנדיבות שמן זית . ולפזר מלמעלה זעתר .

למאפה השומשום.- להבריש את הבצר עם מברשת קצת מים ולפזר מלמעלה שומשום

למאפה פוקאצו’ת – לרדד כל כדור בצק לצורת אליפסה ארוכה. למרוח מלמעלה רוטב פיצה או קצת רסק עגבניות

מדולל מעט במים. אפשרות לסדר מלמעלה- פרוסות עגבניות .בצל. או אנטיפסטי של חצילים. קישואים פלפל אדום.או מה שתעדיפו. לפזר מלמעלה – גבינה פטה מפוררת. לפזר קצת זעתר יבש או טרי. ולזלף מלמעלה קצת שמן זית.

אפיה- להתפיח שוב את כל המאפים על התבנית-להכניס לתנור שחומם לראש לחום גבוה 180 מעלות  ולאפות בין 15-20 דקות.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה