הבלוג של מאדם לולו

lihishmu

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג.... +עוד

מאדם לולו - זהו בלוג לאוהבי האפיה והבישול. האוהבים לאפות במיוחד ולבשל וכמובן גם לטעום. למדתי בתדמור במגמת קונדטוריה.אני שפית קונדיטורית יש לי וותק של 25 שנים בתחום. בין המקומות שעבדתי הנס ברטלה. קפה עידן. אסקרגו קייטרינג. החמאם אירועים. ועוד. אני רוצה לחלוק איתכם את המתכונים שלי ואת הידע.

עדכונים:

פוסטים: 56

החל מאוקטובר 2013

טארט טרוף נפלא- בעל מילוי שוקולד אפוי במרקם קטיפתי עשיר. משתלב היטב עם תחתית שקדים קראנצי’ת.ניגוד מירקמים  שמשתלבים היטב אחד עם השני. -והוא קל הכנה!

החומרים;

לתבנית פאי מתפרקת 24 ס”מ

משומנת היטב בחמאה גם בדופן וגם בבסיס

החומרים לבסיס שקדים קראץ’

1.5 כוסות שקדים מולבנים

1/3 כוס סוכר

———————————-

לשים במעבד מזון שקדים וסוכר ולטחון אותם דק מאוד

להוסיף ידנית 1-חלבון לערבב לבצק שקדים.

לרפד היטב את תבנית הטארט בבסיס וגם בדפנות. אפשר להרטיב קצת את הידיים כדי שהבצק יהיה

נוח בעת הריפוד.להקפיד שעובי הבצק יהיה זהה בכל התבנית. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני

160 מעלות כ-8-10 דקות.

להקפיד לאפות לצבע זהוב יפה גם בדופן הבצק. אחרת יהיה קשה לשחרר את הפאי מהתבנית. ולקרר מעט.

החומרים למלית שוקולד טרוף קטיפתי

——————————————-

250 גרם שוקולד מריר.

1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (38%)

2 ביצים שלמות

1 חלמון ביצה

1 כף ברנדי

אופן ההכנה;

————–

לשים בקלחת את מיכל שמנת המתוקה. להביא עד סף רתיחה .לכבות את האש

ולהוסיף את השוקולד. להמתין דקה ואז לערבב להומוגניות. להוסיף את כף הברנדי ולערבב.

בקערה נוספת לשים את הביצים השלמות והחלמון. ולערבב ידנית בעזרת מטרפה בערך דקה.

לשפוך על בלילת הביצים את תערובת השוקולד. ולערבב היטב.

לשפוך את כל התערובת בזהירות על תחתית השקדים.

לאפות בתנור שחומם מראש.לחום בינוני 160. מעלות.אפיה בערך 15-20 דקות עד אשר השוקולד

מתחיל להתייצב. אבל הוא עדיין רך.

לקרר.

לציפוי כמה אופציות.-תלתלי שוקולד מגורד מריר או לבן.

לבזוק אבקת קקאו

ואפשרות להוסיף עוד כדורי טרוף שוקולד;

100 גרם שמנת מתוקה-להביא עד סף רתיחה. להוסיף 130 גרם שוקולד מריר שבור לערבב היטב להוסיף כפית

ברנדי ולערבב. לקרר היטב. ליצור כדורי טרוף קטנים לגלגל או בקקאו. או בשקדים אפויים. או בשבבי שוקולד

ואפילו במוזלי. לקרר מעט ולקשט את העוגה מלמעלה. ולאפסן אותה עטופה במקרר.

עוד מהבלוג של מאדם לולו

תצוגה מקדימה

קרמשניט גבינה פירורים - קל הכנה ומעולה.

פורסם ב-28 במאי 2014, 20:59 במדור עוגות           עוגת קרמשניט גבינה פירורים- עוגת הקרמשניט אהובה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שוקי עוף בדבש ופפריקה עם תפוחי אדמה ובצל-קריספים וטעימים -בקלי קלות

      לכבוד ראש השנה  , התחשק לילדים שוקיים עסיסיות וקריספיות עם צבע שחום מדהים. אז ערבבתי תבלתי הוספתי תפוחי אדמה ובצל. ואפיתי ויצא מאוד טעים, תפוחי...

תצוגה מקדימה

עוגת מלאי הרומנית שלי. עם קמח תירס חמאה וגבינה-חגיגה אמיתית!

שלום לכם! אני כותבת את הפוסט השני שלי להנאתכם. את עוגת המלאי שיחזרתי מלפני כשנתיים. לבקשת אבי ז"ל ....

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה